E-maillevering configureren - MX-records bijwerken

Nadat u uw domein hebt geverifieerd en gebruikers hebt aangemaakt, kunt u e-mails versturen vanaf uw op een domein gebaseerde accounts. U kunt echter pas e-mails ontvangen als u de MX-records voor uw domein configureert. Deze hulpgids geeft inzicht in de rol die MX-records spelen bij e-mailactiviteiten, en begeleidt u door het configuratieproces.

Informatie over MX-records

MX-records zijn speciale DNS-serverrecords die de ontvangende e-mailservers voor uw domein aanwijzen. MX-records zijn de resourcevermeldingen in het DNS van uw domein, die e-mailservergegevens versturen naar andere DNS-servers op het web en die vervolgens e-mails naar uw domein versturen. Nadat u alle gebruikersaccounts en e-mailadressen in Zoho hebt aangemaakt, kunt u de MX-records wijzigen.

Het is verstandig een tijdelijk catch-all e-mailadres aan te maken om te voorkomen dat u e-mails mist. Nadat u elk aangemaakt account hebt geverifieerd, kunt u de MX-records van uw domein wijzigen.

Deze pagina bevat stapsgewijze instructies voor het toevoegen van MX-records voor bepaalde domeinproviders. Selecteer uw domeinprovider in de lijst of volg de algemene instructies met richtlijnen voor het wijzigen van de MX-records. Als u nog steeds twijfelt over de DNS-instellingen, neem u contact op met de ondersteuningsportal van uw DNS-provider. Vraag om de MX-recordgegevens van Zoho (de URL van deze pagina) en vraag of ze deze voor uw domein kunnen bijwerken.

Algemene instructies voor het wijzigen van de MX-records

Volg deze stappen om de MX-records van uw domein te wijzigen. De gebruikte terminologie is algemeen en kan per provider verschillen.

1. Meld u aan bij de webportal van uw domeinregistrar.
  2. Open het DNS-beheer/de pagina Domeinbeheer/het configuratiescherm DNS voor uw account, waarin alle geregistreerde domeinen staan.
  3. Zoek de optie voor MX-records/e-mailservers/e-mailinstellingen (raadpleeg de help-pagina van uw provider voor hulp of neem contact op met de registrar voor ondersteuning).
  4. Verwijder eventuele bestaande vermeldingen.
  5. Selecteer Record toevoegen.
  6. Geef de waarde @ op in het veld Naam/Host of laat dit veld leeg.
  7. Specificeer de waarde van de eerste record als mx.zoho.com.
  8. Stel de prioriteit in op 10 of lager, zoals wordt ondersteund door uw registrar.
  9. Volg dezelfde stappen om nog een MX-record voor uw domein toe te voegen.
  10. Om te zorgen dat e-mails correct worden afgeleverd bij uw domein, moeten alleen de onderstaande MX-records worden weergegeven.

Host/Domein

Adres/e-mailserver/MX-vermeldingen/Waarde

Prioriteit

@/leeg/domeinnaam

mx.zoho.com.

10

@/leeg/domeinnaam

mx2.zoho.com.

20

@/leeg/domeinnaam

mx3.zoho.com.

50

De MX-waarden in de bovenstaande tabel zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

Let op:

De punt (.) aan het einde van de MX-record is optioneel. Dit hangt af van uw DNS-provider. Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-vermeldingen.

11. Als de TTL bewerkbaar is, gebruikt u de laagst mogelijke waarde, zodat de wijzigingen zo snel mogelijk worden doorgevoerd.
  12. Selecteer Zone-bestand opslaan/Opslaan/Records toevoegen om uw wijzigingen op te slaan.

Let op:

Nadat u de MX-records hebt toegevoegd, kunt u de MX-records verifiëren met behulp van een tool van derden (www.mxtoolbox.com). U kunt proberen een testmail te versturen vanaf uw externe accounts om te zien of u e-mails kunt ontvangen en om te controleren of de MX-records goed zijn ingevuld.

Meerdere MX-records - Waarom en hoe ze werken:

Meerdere MX-records sturen geen e-mails naar meerdere servers. Ongeacht het aantal records dat u hebt geconfigureerd, worden e-mails afgeleverd bij de MX-record met de laagste prioriteit zoals geretourneerd door de DNS-server van uw domein. Alleen wanneer de laagste prioriteit offline is of geen e-mails accepteert, wordt de volgende server gebruikt.

Extra MX-servers zijn ofwel redundant als back-up voor MX-records of voor servicebeheerders om wijzigingen in de architectuur en configuratie aan te brengen.

Problemen met e-maillevering oplossen

Kan geen e-mails ontvangen, zelfs niet na het wijzigen van MX-records:

U ontvangt alleen e-mails als de MX-records correct zijn geconfigureerd. Als u de MX-records hebt toegevoegd maar nog steeds geen e-mails kunt ontvangen, controleert u het volgende:

• Controleer de MX-records van uw domein op www.mxtoolbox.com.
  • De MX-records die moeten worden geretourneerd, zijn:
    • 10 mx.zoho.com
    • 20 mx2.zoho.com
    • 50 mx3.zoho.com

Afhankelijk van het datacenter (VS/VK/CN), zijn de waarden voor MX-records verschillend voor uw domein. De juiste MX-records voor uw specifieke domein zijn beschikbaar in dit gedeelte van het configuratiescherm.

• Als er andere MX-vermeldingen met een lagere prioriteit (bijvoorbeeld 0 of 5) zijn, worden e-mails niet afgeleverd bij Zoho Mail.
  • Zorg ervoor dat u all andere MX-records hebt verwijderd die zijn gekoppeld aan uw vorige e-mailprovider.
  • Zorg ervoor dat u Lokale e-maillevering hebt uitgeschakeld in de webhost en de DNS-hostinstellingen.
  • Als uw DNS-provider geen serverprioriteiten toestaat, moet u ervoor zorgen dat mx.zoho.com de record met de lagere prioriteitswaarde is om probleemloos e-mails te kunnen ontvangen.

Kan specifieke e-mails niet ontvangen:

Als u specifieke e-mails niet kunt ontvangen, controleert u of de e-mailserver die de e-mails verstuurt, de e-mails niet doorstuurt naar Zoho Mail of alleen doorstuurt naar uw domeinaccount. Als u instellingen voor lokale e-maillevering in uw vorige host hebt ingesteld, worden de e-mails die worden verstuurd vanaf uw vorige e-mailserver, soms intern en niet bij uw Zoho Mail-accounts afgeleverd.

Wanneer u overschakelt van de vorige e-mailprovider, moet u de serverinstellingen voor inkomende en uitgaande e-mail bijwerken voor e-mailclients als Outlook, Thunderbird, iPhones en mobiele Android-apparaten volgens de aanbevolen Zoho-servernamen en -poorten.

Kan geen e-mails ontvangen van webformulieren:

Als u formulieren als 'Neem contact met ons op' of webformulieren op een website gebruikt, wordt de verzendoptie doorgaans gebruikt voor het versturen van e-mails. Deze e-mails worden geactiveerd door uw hostprovider van de website (webhosts). In de meeste gevallen komt de domeinnaam van de website overeen met de domeinnaam in het e-mailadres waarmee ze worden verstuurd. De pagina www.uwdomein.com/contact.html verstuurt de gegevens bijvoorbeeld naar contact@uwdomein.com.

In dat geval neemt de webhost of e-mailserver die een e-mail activeert, ten onrechte aan dat de e-mails lokaal moeten worden afgeleverd omdat de domeinnaam dezelfde domeinnaam is. Om dit te verhelpen, opent u de webhostinstellingen en kiest u de optie Externe e-mailserver om op te geven dat deze e-mails extern moeten worden afgeleverd. U moet elke configuratie voor lokale e-maillevering controleren en de lokale instelling voor de webhost uitschakelen. Dit zorgt ervoor dat e-mails van webformulieren terechtkomen bij de Zoho Mail-servers en bij de juiste e-mailaccounts worden afgeleverd.