Configuratiescherm van Zoho Mail - Help

E-mailhosting in Zoho configureren

De Zoho Mail-suite bevat e-mailhostingfuncties voor bedrijven om te voldoen aan de behoeften van organisaties van verschillende grootten. Zoho Mail biedt aangepaste, op domein gebaseerde e-mailadressen voor alle medewerkers van uw organisatie. U kunt deze e-mailadressen eenvoudig instellen. Hieronder worden enkele beschikbare functies en de stappen beschreven om e-mailhosting naar Zoho te migreren.

Domein toevoegen | Domein verifiëren | Gebruikers aanmaken | MX-records configureren | E-mailmigratie | SPF-configuratie | DKIM-configuratie

Nadat u het instellen van e-mailhosting met Zoho hebt voltooid, hebt u als hoofdbeheerder toegang tot het configuratiescherm dat wordt gebruikt voor het beheer van de e-mailinstellingen van de organisatie. In het configuratiescherm zijn meerdere opties beschikbaar om onder andere beleidsregels voor naleving in te stellen, een back-up van accounts te maken, adresboeken te beheren en resources te boeken. Alle opties zijn menugestuurd, zodat beheerders geen complexe opdrachtensets of codebestanden hoeven te maken en uit te voeren voor het beheer van gebruikers en de e-mailservice.

Het domein verifiëren:

U moet het domein waarvoor u e-mailhosting wilt instellen, toevoegen en verifiëren. Het verificatieproces is vereist om ervoor te zorgen dat u beschikt over beheerdersrechten voor het domein en bevoegd bent om het domein met onze services in te stellen en te gebruiken. Als u uw domein hebt geregistreerd via Zoho, kunt u deze stap overslaan.

Gebruikers toevoegen:

Nadat uw domein is geverifieerd, voegt u gebruikers toe of importeert u gebruikers en maakt u hun e-mailaccounts aan. Stel groepen in voor algemene accounts die worden gebruikt door meerdere gebruikers.

U kunt meerdere e-mailadressen voor één gebruiker aanmaken door meerdere e-mailaliassen voor hetzelfde gebruikersaccount aan te maken. Kijk hier voor instructies.

MX-records instellen/E-maillevering configureren:

Nadat de e-mailaccounts zijn toegevoegd, moet u de MX-records van het domein wijzigen. Zodra de MX-records zijn ingesteld, worden e-mails afgeleverd bij uw Zoho Mail-account. Klik hier voor meer informatie over de geavanceerde opties voor e-mailrouting die beschikbaar zijn in Zoho Mail.

IMAP- of POP-migratie:

Migreer e-mailaccounts van uw vorige servers via POP- of IMAP-protocollen. U kunt ook kiezen voor een PST-migratie of Exchange-migratie als uw e-mails zijn opgeslagen op een Exchange-server of als PST-bestanden.

SPF-configuratie:

Sender Policy Framework-records worden aanbevolen om e-mails te valideren die vanaf uw domein zijn verzonden. SPF-records worden ook gebruikt om e-mail spoofing te voorkomen (berichten die worden verstuurd door spammers met behulp van valse adressen van afzenders binnen uw domein) door op te geven welke IP-adressen en e-mailservers zijn toegestaan om e-mails namens uw domein te versturen.

DKIM-configuratie (DomainKeys Identified Mail):

DKIM is een algemeen e-mailverificatiesysteem, dat bestaat uit een unieke handtekening in de koptekst die wordt gegenereerd door een persoonlijke sleutel die is geconfigureerd voor het specifieke domein in de server. De openbare sleutel die is gepubliceerd in uw DNS, wordt door de ontvangende server gebruikt om de DKIM-handtekening te valideren. Op basis van de resultaten wordt de e-mail geclassificeerd als echt of vals.

Aanvullende opties instellen

Catch-all-account instellen: met een catch-all-account kunt u ervoor zorgen dat e-mails die zijn geadresseerd aan uw domein maar daarbij aan een account dat niet is ingesteld of verkeerd is gespeld, niet verloren gaan. Dergelijke e-mails worden afgeleverd bij het catch-all-account. Als u bijvoorbeeld accounts hebt ingesteld voor manager@bedrijf.com en info@bedrijf.com en iemand een e-mail aan help@bedrijf.com heeft geadresseerd, wordt de e-mail afgeleverd bij het catch-all-account en niet teruggestuurd naar de afzender.

Dubbele levering: stel dubbele levering in voor uw domein door een tweede e-mailserver voor het domein te configureren.

Inlogpagina aanpassen: u kunt een persoonlijke aanmeld-URL aanmaken wanneer u een CNAME-alias toevoegt (die wijst naar business.zoho.com) voor uw DNS-records. U kunt de pagina nog verder aanpassen door uw bedrijfslogo te uploaden via het configuratiescherm van de Zoho Mail-suite.

Nadat u de webmail hebt ingesteld, raadpleegt u de pagina's voor de configuratie van POP en IMAP om POP- en IMAP-clients als Outlook, iPhone, enzovoort, te configureren.

Zoho Mail biedt ook domeinregistratie en service voor automatische verlenging. Domeinen die via Zoho zijn geregistreerd, zijn ontworpen voor een naadloze samenwerking met Zoho Mail. Domeinverificatie verloopt automatisch en MX-vermeldingen zijn vooraf geconfigureerd.