E-mailhosting in Zoho configureren

De Zoho Mail-suite bevat bedrijfsfuncties voor e-mailhosting om te voldoen aan de behoeften van bedrijven van verschillende soorten en grootten. Zoho Mail biedt domeingebaseerde maatwerk e-mailadressen voor alle medewerkers van uw bedrijf in een oogwenk. Het hele installatieproces is eenvoudig. Hieronder worden enkele beschikbare functies en de stappen beschreven om e-mailhosting naar Zoho te migreren.

Domein kopen | Domein toevoegen | Domein verifiëren | Gebruikers aanmaken | MX-records configureren | E-mailmigratie | SPF-configuratie | DKIM-configuratie

E-mailadres met maatwerk domeinnaam instellen

Nadat u het instellen van e-mailhosting met Zoho hebt voltooid, hebt u als hoofdbeheerder toegang tot de Admin-console die wordt gebruikt voor het beheer van de e-mailinstellingen van het bedrijf. In de Admin-console zijn meerdere opties beschikbaar om onder andere beleidsregels voor naleving in te stellen, een back-up van accounts te maken, adresboeken te beheren en resources te boeken. Alle opties zijn menugestuurd, zodat beheerders geen complexe opdrachtensets of codebestanden hoeven aan te maken en uit te voeren voor het beheer van gebruikers en de e-mailservice.

Het domein verifiëren

U moet het domein waarvoor u e-mailhosting wilt instellen, toevoegen en verifiëren. Het verificatieproces is vereist om ervoor te zorgen dat u beschikt over beheerdersrechten voor het domein en bevoegd bent om het domein met onze services in te stellen en te gebruiken. Als u uw domein hebt geregistreerd via Zoho, kunt u deze stap overslaan.

Gebruikers toevoegen

Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u gebruikers toevoegen of importeren en hun e-mailaccounts aanmaken. Stel groepen in voor algemene accounts die worden gebruikt door meerdere gebruikers. U kunt meerdere e-mailadressen voor één gebruiker aanmaken door meerdere e-mailaliassen voor hetzelfde gebruikersaccount aan te maken.

MX-records instellen/E-maillevering configureren

Nadat u de e-mailaccounts hebt toegevoegd, moet u de MX-records van het domein wijzigen. Zodra de MX-records zijn ingesteld, worden e-mails afgeleverd bij uw Zoho Mail-account. Klik hier voor meer informatie over de geavanceerde opties voor e-mailrouting die beschikbaar zijn in Zoho Mail.

IMAP- of POP-migratie

Migreer e-mailaccounts van uw vorige servers via POP- of IMAP-protocollen. U kunt ook kiezen voor een PST-migratie of Exchange-migratie als uw e-mails zijn opgeslagen op een Exchange-server of als PST-bestanden.

SPF-configuratie

Sender Policy Framework (SPF)-records worden aanbevolen om e-mails te valideren die vanaf uw domein zijn verzonden. SPF-records worden ook gebruikt om e-mail spoofing te voorkomen (berichten die worden verstuurd door spammers met behulp van valse adressen van afzenders binnen uw domein) door op te geven welke IP-adressen en e-mailservers zijn toegestaan om e-mails namens uw domein te versturen.

DKIM-configuratie (DomainKeys Identified Mail)

DKIM is een algemeen e-mailverificatiesysteem, dat bestaat uit een unieke handtekening in de koptekst die wordt gegenereerd door een persoonlijke sleutel die is geconfigureerd voor het specifieke domein in de server. De openbare sleutel die is gepubliceerd in uw DNS, wordt door de ontvangende server gebruikt om de DKIM-handtekening te valideren. Op basis van de resultaten wordt de e-mail geclassificeerd als echt of vals.

Aanvullende opties instellen

Catch-all instellen: Met een catch-all-account kunt u ervoor zorgen dat e-mails die zijn geadresseerd aan uw domein maar daarbij aan een account dat niet is ingesteld of verkeerd is gespeld, niet verloren gaan. Dergelijke e-mails worden afgeleverd bij het catch-all-account. Als u bijvoorbeeld accounts hebt ingesteld voor manager@bedrijf.com en info@bedrijf.com en iemand een e-mail aan help@bedrijf.com heeft geadresseerd, wordt de e-mail afgeleverd bij het catch-all-account en niet teruggestuurd naar de afzender.

Dubbele levering: Stel dubbele levering in voor uw domein door een tweede e-mailserver voor het domein te configureren.

Aanmeldingspagina op maat maken: U kunt een gepersonaliseerde aanmeldings-URL maken wanneer u een CNAME-alias toevoegt (die wijst naar business.zoho.com) aan uw DNS-records. U kunt de pagina nog verder op maat maken door uw bedrijfslogo te uploaden via de Admin-console van de Zoho Mail-suite.

Diversen: Nadat u de webmail hebt ingesteld, raadpleegt u de POP- en IMAP-pagina's voor verdere configuratie in POP- en IMAP-clients zoals Outlook, iPhone, enz. Zoho Mail biedt ook domeinregistratie en services voor automatische verlenging. Domeinen die via Zoho zijn geregistreerd, zijn ontworpen voor een naadloze samenwerking met Zoho Mail. Domeinverificatie verloopt automatisch en MX-vermeldingen zijn vooraf geconfigureerd.