De interface van webmail

Zoho Mail Suite heeft een eenvoudig te gebruiken webmailvoorziening, met functies waarmee gebruikers e-mails kunnen organiseren, reageren op e-mails en effectief kunnen samenwerken met hun team. De gebruikers kunnen de e-mails eenvoudig classificeren en raadplegen in mappen, tags, filters, zoeken, enz.

Verder kan webmail worden gepersonaliseerd in de instellingen, zodat webmail kan worden gebruikt op basis van persoonlijke voorkeuren.

Andere Zoho-apps openen

Klik in het bovenste gedeelte van het scherm op het pictogram Zoho Apps in de linkerbovenhoek, vlakbij uw bedrijfslogo. Hier kunt u andere apps van Zoho bekijken en openen.

Zoho volgt een procedure voor eenmalige aanmelding, wat betekent dat alle toepassingen binnen Zoho dezelfde aanmeldingsgegevens hebben. De toepassingen die u gebruikt, staan aangegeven met een vinkje in het menu van Zoho Apps. Als u gebruik wilt maken van een van de andere toepassingen, klikt u op de desbetreffende app en stelt u die app in.

Rechterdeelvenster

Met de pictogrammen in het rechterdeelvenster van uw Zoho-postvak kunt u Bijlagenviewer, meldingen, instellingen en hulpmiddelen openen. U kunt de muisaanwijzer boven uw avatar houden om uw profielgegevens te bekijken en u af te melden bij uw actieve Zoho-sessie.

De hoofdbeheerders en beheerders kunnen toegang krijgen tot het Configuratiescherm via het menu onder het pictogram Instellingen.

Linkerdeelvenster

Het linkerdeelvenster blijft constant in beeld en heeft de opties Opstellen, Mappen, Tags en Weergaven. De verschillende POP-accounts worden als pictogrammen weergegeven onder de apps in het linkerdeelvenster. U kunt het pictogram selecteren om het gekozen account op het tabblad E-mail te openen. Als u op het pictogram E-mail klikt, wordt het Zoho-account geopend.

Let op:

Het formaat van het linkerdeelvenster kan worden aangepast door de zijkant naar links of rechts te slepen.

Zoho Mail Suite-apps

Zoho Mail heeft een reeks apps, Agenda, Contactpersonen, Taken, Notities, en Bladwijzers die deel uitmaken van Zoho Mail Suite. U kunt naar deze toepassingen navigeren met de pictogrammen op het buitenste linkerdeelvenster. Dit deelvenster kan worden verborgen wanneer dit niet nodig is door te klikken op de knop Apps verbergen in de hoek aan de onderkant van de app-balk.

Let op:

Dit deelvenster kan worden verborgen wanneer dit niet nodig is door te klikken op de knop Apps verbergen in de hoek aan de onderkant van de app-balk.

De weergave Meerdere tabbladen

Zoho Mail ondersteunt de weergave Meerdere tabbladen. Standaard wordt de huidige toepassing weergegeven op het eerste of standaardtabblad. Zoekresultaten, Instellingen, Bijlagenviewer en Opsteller worden allemaal op nieuwe tabbladen geopend. Zo kunt u deze onderdelen op een effectieve manier binnen webmail beheren, zonder de context te verliezen.

Als u bijlagen, zoals documenten of spreadsheets, in een e-mail hebt, kunt u deze ook op een nieuw tabblad bekijken.

Lijst met e-mails

De lijst met e-mails is het gebied waar de e-mails worden weergegeven op basis van de geselecteerde map, het geselecteerde label, de geselecteerde weergave en de geselecteerde zoekopdracht. De e-mails kunnen in dit gebied worden gesorteerd en doorzocht.

U kunt de berichten ook verslepen uit de lijst met e-mails naar diverse mappen om ze te verplaatsen, of over tags slepen om er een tag aan toe te voegen. De bijlagen in een e-mail kunnen direct worden geopend vanuit de bijlagenviewer en er kunnen snelle acties worden uitgevoerd op de bijlage.

Voorbeeldweergave

U kunt de horizontale of verticale voorbeeldweergave gebruiken om de e-mails te bekijken in combinatie met de lijst met e-mails. De voorbeeldweergave is de eenvoudigste manier om door de e-mails te navigeren met de toetsen omhoog en omlaag in de lijst met e-mails.

Met 'Openen in tabblad' kunt u de e-mails op een tabblad openen in plaats van in de voorbeeldweergave.

Let op:

Het formaat van de voorbeeldweergave kan worden aangepast door het naar links of rechts te slepen.

Zoekvak

U kunt een aantal termen opgeven om de e-mails te vinden waarnaar u op zoek bent. De functie Automatisch invullen vult het e-mailadres dat u wilt zoeken snel voor u in op basis van de contactpersonen. U kunt ook de optie Geavanceerd zoeken gebruiken om naar e-mails te zoeken door meerdere voorwaarden op te geven. Zo krijgt u nauwkeurigere zoekresultaten.

Nacht-/dagmodus

Zoho Mail biedt de optie om te schakelen tussen de dag- of nachtmodus om ervoor te zorgen dat de helderheid van uw scherm aan uw wensen kan worden aangepast. Vooral bij het 's nachts bekijken van uw e-mails is het van cruciaal belang dat het felle licht geen invloed op uw ogen heeft.

Als u wilt overschakelen naar de nachtmodus, klikt u op het pictogram 'Nachtmodus' in de hoek rechts onderin uw scherm. Met de schakelknop kunt u schakelen tussen de nachtmodus en de dagmodus.

Feedbackwidget

Met de feedbackwidget in Zoho Mail kunt u direct vanuit uw postvak feedback verzenden. Bovendien kunt u ook bladeren naar de populairste onderwerpen en veelgestelde vragen en vindt u antwoorden op uw vragen over Zoho Mail in het ingebouwde Helpcentrum. Als u feedback wilt sturen en vragen wilt stellen over Zoho Mail, klikt u op het pictogram Feedback verzenden rechtsonder op het scherm.

Ingesloten chat/Instant messenger (IM)

Zoho Mail is een e-mailprogramma voor samenwerking, dat wordt geleverd met de ingesloten functie Zoho Chat. U kunt uw werknemers als chatvrienden toevoegen door hun Zoho-e-mailadressen op te geven. De instant messenger is van essentieel belang voor de bedrijven om eenvoudig intern te communiceren. IM ondersteunt ook groeps-chats, waarmee u direct kunt communiceren met een groep mensen.

Zoho Chat maakt standaard ook deel uit van Zoho Mail Suite. De app Zoho Chat is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Ondersteunde browsers

Zoho Mail heeft een webmailinterface die kan worden geopend in elke standaardwebbrowser. Via deze interface kunt u e-mails verzenden en ontvangen.

U kunt de huidige en recente stabiele versies van de volgende browsers gebruiken.

• Chrome
  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari

Er wordt gebruikgemaakt van JavaScript om de pagina's van Zoho Mail interactief te maken. Er zijn cookies vereist om de huidige gebruikerssessie en -gegevens voor validatiedoeleinden op te slaan en gebruiken. Daarom moeten de browsers JavaScript ondersteunen en moeten cookies zijn ingeschakeld om Zoho Mail te kunnen gebruiken. U kunt deze Help-pagina van een derde partij raadplegen voor gedetailleerde, stapsgewijze instructies om JavaScript in te schakelen in veelgebruikte browsers.