Aanmelden bij Zoho Mail

Zoho Mail biedt de beste e-mailervaring in zijn klasse voor persoonlijke en zakelijke gebruikers met uitgebreide functies en aanpassingsopties.

Aanmelden bij Zoho Mail

Zoho biedt eenmalige aanmelding. Zodra u zich dus aanmeldt bij een Zoho-applicatie, hebt u in dezelfde browser op verschillende tabbladen rechtstreeks toegang tot de andere applicaties. Zowel zakelijke als persoonlijke gebruikers van Zoho kunnen zich met deze link aanmelden bij Zoho Mail.

Als u uw wachtwoord bent vergeten of als er een verificatiefout wordt weergegeven, volgt u deze help-pagina.

Aanmelden zakelijke gebruiker - eerste keer aanmelden

De beheerders van het bedrijf maken met behulp van de optie Gebruiker toevoegen gebruikers via het configuratiescherm.

De beheerder kiest het eerste wachtwoord voor de gebruiker tijdens het maken van het account. Gebruikers die zich voor de eerste keer aanmelden, moeten het e-mailadres en het wachtwoord gebruiken die zijn verstrekt door de beheerders en zich via deze link aanmelden. Na aanmelding kunnen de gebruikers hun wachtwoord wijzigen vanuit het gedeelte Accounts.

Aanmelden persoonlijke gebruiker

Persoonlijke gebruikers kiezen zelf het e-mailadres en wachtwoord bij het maken van het account. Persoonlijke gebruikers kunnen zich ook met hun telefoonnummers die bij het aanmelden zijn verstrekt, bij hun account aanmelden. Ze kunnen zich aanmelden bij Zoho Mail met de aanmeldgegevens die ze hebben ingevoerd.

Aanmelden bij Configuratiescherm

Een zakelijke beheerder of hoofdbeheerder kan zich aanmelden en het configuratiescherm openen via deze link. Ze kunnen hun Zoho-accountgegevens invoeren en het configuratiescherm openen. Als ze al zijn aangemeld bij hun Zoho Mail-account, kunnen ze ook op de link voor het configuratiescherm aan de bovenkant van hun postvak klikken.

Aanmelden voor Zoho Mail - domeingebaseerd zakelijk account

Zoho Mail biedt een e-mailservice voor zakelijke accounts om e-mailadressen gebaseerd op een aangepast domein te krijgen voor alle gebruikers binnen het bedrijf. Als u zich wilt aanmelden voor een e-mailadres met een aangepast domein, zoals ik@mijndomein.com of info@mijndomein.com, kiest u een van de abonnementen op de pagina Zoho Mail-prijzen en klikt u onder het abonnement op Aanmelden.

Als u zich wilt aanmelden en een account met een aangepast domein nodig hebt, moet u beschikken over de vereiste machtigingen voor toegang tot het DNS-beheer van het domein. Het volledige e-mailhostproces voor het domein wordt op deze help-pagina uitgelegd.

Aanmelden voor Zoho Mail - persoonlijk account

Als u niet beschikt over een domein of het Zoho Mail-account alleen voor persoonlijke communicatie nodig hebt, kunt u zich met een e-mailaccount zoals username@zoho.com aanmelden voor een persoonlijk account. U wordt gevraagd om een unieke gebruikersnaam te kiezen. Uw mobiele nummer is vereist voor verificatiedoeleinden. Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon tijdens het aanmeldingsproces is ingeschakeld.

Na het invoeren van de vereiste gegevens, zoals gebruikersnaam, wachtwoord en mobiele nummer, wordt er een bevestigingscode naar uw mobiele telefoon verzonden. Voer de bevestigingscode in om uw Zoho-account te verifiëren. Na het verificatieproces wordt u doorgestuurd naar uw Zoho-mailbox. U kunt alleen vanaf een geverifieerd account e-mails versturen.

Aanmelden - vereiste informatie

Bij het aanmelden voor een Zoho Mail-account dient u de hieronder genoemde persoonlijke gegevens te verstrekken. Deze informatie is nodig om uw account te beveiligen.

Naam

U wordt gevraagd om uw voornaam en achternaam in te voeren bij het aanmelden. Deze naam wordt standaard weergegeven aan iedereen met wie u communiceert via uw Zoho Mail-account.

E-mailadres

Het e-mailadres dat u opgeeft, wordt gebruikt voor aanmelding bij uw Zoho Mail-account. Dit is ook het e-mailadres dat standaard wordt weergegeven in uw uitgaande e-mails.

• Uw e-mailadres moet meer dan 6 tekens en minder dan 30 tekens bevatten.
  • Het e-mailadres mag alleen bestaan uit letters, cijfers, onderstrepingstekens (_) en punten (.)

Wachtwoord

Het wachtwoord dat u opgeeft, is nodig wanneer u zich aanmeldt bij uw Zoho Mail-account. Het wachtwoord moet uit minimaal 8 tekens bestaan. Om uw account veilig te houden, kiest u een sterk wachtwoord.

Mobiel nummer

Als u uw mobiele nummer opgeeft en koppelt aan uw Zoho Mail-account, kunnen we uw account beveiligen. U wordt gevraagd om uw mobiele nummer in te voeren en vervolgens om het opnieuw in te voeren zodat eventuele fouten worden voorkomen.

• Dit geregistreerde mobiele nummer kan worden gebruikt voor tweestapsverificatie, waardoor een extra laag beveiliging aan uw account wordt toegevoegd.
  • U kunt het geregistreerde mobiele nummer ook gebruiken als hersteltelefoonnummer wanneer u uw wachtwoord vergeet.

Aanmelden bij aangesloten providers

In Zoho kunt u zich aanmelden met uw Google-, Yahoo- of Facebook-account en een account maken om de Zoho Services via aanmelding bij een aangesloten provider te gebruiken. Als u een persoonlijk account wilt instellen en gebruiken in Zoho Mail, kiest u eerst een Zoho-gebruikersnaam om een account zoals gebruikersnaam@zoho.com te maken.

U hebt geen apart wachtwoord voor Zoho nodig en kunt gebruikmaken van aanmelding bij een aangesloten provider zolang u alleen webmail gebruikt.

Als u echter toegang via POP/IMAP of Actief synchroniseren wilt, of e-mails wilt kunnen doorsturen, moet u een specifiek wachtwoord voor Zoho genereren en gebruiken.

Volg deze pagina voor het instellen van aanmelden via aangesloten providers en genereer uw Zoho-accountwachtwoord via accounts.zoho.com

Primair e-mailadres wijzigen:

Het primaire e-mailadres is het adres dat is gekoppeld aan uw e-mailaccount van Zoho. Bij @zoho.com-gebruikers wordt het primaire e-mailadres alleen gebruikt voor verificatie en voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.

Stappen om het primaire e-mailadres te wijzigen

1. Meld u aan bij www.zoho.com/mail.
  2. Klik op uw avatar en kies Mijn account.
  3. Kies op het dashboard Zoho-accounts het gedeelte Mijn profielgegevens.
  4. Alle e-mailadressen die zijn gekoppeld aan uw account, staan onder E-mailadres.
  5. Als u een bestaand secundair e-mailadres als primair e-mailadres wilt instellen, klikt u op Primaire maken.
  6. Als u een nieuw e-mailadres wilt toevoegen, klikt u op het pictogram Bewerken en geeft u het nieuwe e-mailadres op dat u wilt koppelen aan uw Zoho-account.
  7. U ontvangt ter verificatie een melding op het opgegeven adres. Na verificatie wordt het zojuist opgegeven e-mailadres gekoppeld aan dit account.

Let op:

Voor instructies over het wijzigen van uw weergavenaam voor uitgaande e-mails, klikt u hier.

Wachtwoord wijzigen

Gebruikers kunnen hun wachtwoord wijzigen in het gedeelte Mijn account in de Zoho Mail-suite.

Stappen om het huidige wachtwoord te wijzigen:

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Klik op uw avatar en selecteer vervolgens Mijn account.
  3. Hiermee opent u het dashboard Zoho-accounts.
  4. Selecteer het gedeelte Beveiliging.
  5. In het gedeelte Wachtwoord wijzigen geeft u het huidige wachtwoord voor het account op.
  6. Geef het nieuwe wachtwoord op en voer het nieuwe wachtwoord opnieuw in voor validatie.
  7. Schakel de selectievakjes Beëindig alle actieve webbrowsersessies / Beëindig mobiele-appsessies op uw apparaten en verwijder actieve API-authtokens als u zich zorgen maakt over beveiliging.
  8. Klik op Opslaan.

Wachtwoord vergeten

In het geval dat u uw accountwachtwoord bent vergeten, kun u dit herstellen door de onderstaande instructies te volgen.

1. Klik op de aanmeldpagina op de link Wachtwoord vergeten.
  2. Voer de gegevens voor Geregistreerd e-mailadres of mobiele nummer in en voer de captcha in.
  3. Klik nu op Aanvragen.
  4. Selecteer uw keuze voor de modus van wachtwoord opnieuw instellen, d.w.z. als u wilt dat er een link voor opnieuw instellen naar u wordt gemaild of dat er een verificatiecode naar uw mobiele telefoonnummer wordt verzonden.
  5. Zodra u klikt op de link voor opnieuw instellen of de verificatiecode invoert, wordt u doorgestuurd.
  6. Voer een nieuw wachtwoord in en klik op Wijzigen.
  7. U kunt zich nu aanmelden met uw nieuwe wachtwoord.

Let op:

Als u een zakelijk account hebt, kunt u uw wachtwoord niet direct wijzigen. U moet het wijzigen van uw wachtwoord aanvragen. Uw beheerder moet het wachtwoord opnieuw instellen. Klik hier voor meer informatie.

Problemen met aanmelden oplossen

Verkeerde mobiele nummer tijdens het aanmelden

Als u tijdens het aanmelden het verkeerde mobiele nummer hebt ingevoerd, ontvangt u geen verificatiecode. U kunt het registratieproces dan niet voltooien. Om u aan te melden met het juiste mobiele nummer, volgt u de onderstaande stappen:

1. Meld u aan bij mailadmin.zoho.com met het verkeerde mobiele nummer als de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u hebt gebruikt tijdens het aanmeldingsproces.
  2. Klik op de verificatiepagina op de hyperlink Klik hier.
  3. Kies de landcode, voer uw mobiele nummer in en klik op de link Mijn mobiele nummer bijwerken.
  4. Als u klaar bent, klikt u op de link Code opnieuw verzenden om de verificatiecode per sms te ontvangen.
  5. Voer de verificatiecode in en klik op de knop Mijn mobiele nummer verifiëren om uw account te activeren.

Meld u nu opnieuw aan bij Zoho Mail met het bijgewerkte telefoonnummer en rond het domeinverificatieproces af aan de hand van de instructies op het scherm.

Fout voor ongeldig e-mailadres

Het kan voorkomen dat u bij het invoeren van uw e-mailadres voor aanmelding bij uw account een foutmelding voor een ongeldig e-mailadres krijgt. Dit kan gebeuren als u uw mobiele nummer nog niet hebt geverifieerd. In dergelijke gevallen moet u uw mobiele nummer gebruiken om aan te melden. Hierna wordt u naar de verificatiepagina geleid waar u uw mobiele telefoonnummer kunt verifiëren. Vervolgens wordt uw account gevalideerd en kan het e-mailadres worden gebruikt voor aanmelden.