Aanmeldinstructies voor Zoho Mail

Zoho Mail biedt toonaangevende e-mailfunctionaliteit voor persoonlijk en zakelijk gebruik, dankzij robuuste functies, maatwerkopties, beveiliging en privacy.

Meld u aan bij Zoho Mail

Zoho biedt eenmalige aanmelding. Zodra u zich dus aanmeldt bij een Zoho-applicatie, hebt u in dezelfde browser op verschillende tabbladen rechtstreeks toegang tot de andere applicaties. Zowel zakelijke als persoonlijke gebruikers van Zoho kunnen zich met deze link aanmelden bij Zoho Mail.

Als u uw wachtwoord bent vergeten of als er een verificatiefout wordt weergegeven, volgt u de instructies in het gedeelte Wachtwoord opnieuw instellen.

Aanmelden zakelijke gebruiker - eerste keer aanmelden

De beheerders van het bedrijf maken met behulp van de optie Gebruiker toevoegen gebruikers via het configuratiescherm.

De beheerder verstrekt het eerste wachtwoord voor de gebruiker tijdens het maken van het account in het configuratiescherm. Gebruikers die zich voor de eerste keer aanmelden, moeten het e-mailadres en het wachtwoord gebruiken die zijn verstrekt door de beheerders en zich via deze link aanmelden. Na aanmelding kunnen de gebruikers hun wachtwoord wijzigen vanuit het gedeelte Accounts.

Aanmelden persoonlijke gebruiker

Persoonlijke gebruikers kiezen zelf een e-mailadres en wachtwoord wanneer ze hun e-mailaccount maken. Persoonlijke gebruikers kunnen zich ook met hun telefoonnummers die bij het aanmelden zijn verstrekt, bij hun account aanmelden. Ze kunnen zich aanmelden bij Zoho Mail met de aanmeldgegevens die ze hebben ingevoerd.

Aanmelden bij Configuratiescherm

Een bedrijfs- of hoofdbeheerder kan zich aanmelden en het configuratiescherm openen via mailadmin.zoho.com. Ze kunnen hun Zoho-accountgegevens invoeren en het configuratiescherm openen. Als ze al zijn aangemeld bij hun Zoho Mail-account, kunnen ze ook op de link voor het configuratiescherm klikken.

Aanmelden voor Zoho Mail - domeingebaseerd zakelijk account

Zoho Mail biedt een e-mailservice voor zakelijke accounts om e-mailadressen gebaseerd op een maatwerkdomein te krijgen voor alle gebruikers binnen het bedrijf. Als u zich wilt aanmelden voor een e-mailadres met een maatwerkdomein, zoals ik@mijndomein.com of info@mijndomein.com, kiest u een van de abonnementen op de pagina Zoho Mail-prijzen en klikt u onder het abonnement op Sign Up.

Als u zich wilt aanmelden en een account met een maatwerkdomein nodig hebt, moet u beschikken over de vereiste machtigingen voor toegang tot het DNS-beheer van het domein. Het volledige e-mailhostingproces voor het domein wordt op de help-pagina over het instellen van e-mailhosting uitgelegd.

Aanmelden voor Zoho Mail - persoonlijk account

Zoho Mail is speciaal ontworpen voor zakelijk gebruik en voor gebruikers die een maatwerk e-mailadres met een eigen domein nodig hebben. Maar we begrijpen ook dat er gebruikers zijn die Zoho Mail zonder een eigen domein of voor persoonlijke doeleinden willen gebruiken. Voor gebruikers die geen domeinaccount willen maken in Zoho Mail, heeft het e-mailadres de indeling gebruikersnaam@zohomail.com. U kunt zich op de homepage aanmelden door deze stappen te volgen:

Kies in het aanmeldgedeelte de optie Personal email.
Aanmelden voor e-mail

1. U moet een unieke gebruikersnaam kiezen om het account te maken.
  2. Geef uw mobiele nummer op - Dit wordt gebruikt voor verificatie.
  3. Zorg ervoor dat de mobiele telefoon bij de hand ligt en aanstaat zodat u tijdens het aanmeldingsproces berichten kunt ontvangen.

Zodra u de vereiste gegevens hebt opgegeven, zoals gebruikersnaam, wachtwoord en mobiel nummer. Als u klaar bent, wordt er een bevestigingscode naar uw mobiele telefoon verzonden om te controleren of uw mobiele nummer van u is. Als de verificatie slaagt, wordt u doorgestuurd naar uw Zoho Mail-account. U kunt alleen vanaf een geverifieerd account e-mails versturen.

Aanmelden - vereiste informatie

Bij het aanmelden voor een Zoho Mail-account dient u de hieronder genoemde persoonlijke gegevens te verstrekken. Deze informatie is nodig om uw account te beveiligen.

Naam

U wordt gevraagd om uw voornaam en achternaam in te voeren bij het aanmelden. Deze naam wordt standaard weergegeven aan iedereen met wie u communiceert via uw Zoho Mail-account.

E-mailadres

Het e-mailadres dat u opgeeft, wordt gebruikt voor aanmelding bij uw Zoho Mail-account. Dit is ook het e-mailadres dat standaard wordt weergegeven in uw uitgaande e-mails.

• Uw e-mailadres moet meer dan 6 tekens en minder dan 30 tekens bevatten.
  • Het e-mailadres mag alleen bestaan uit letters, cijfers, onderstrepingstekens (_) en punten (.)

Wachtwoord

Het wachtwoord dat u opgeeft, is nodig wanneer u zich aanmeldt bij uw Zoho Mail-account. Het wachtwoord moet uit minimaal 8 tekens bestaan. Om uw account veilig te houden, kiest u een sterk wachtwoord.

Mobiel nummer

Als u uw mobiele nummer opgeeft en koppelt aan uw Zoho Mail-account, kunnen we uw account beveiligen. U wordt gevraagd om uw mobiele nummer in te voeren en vervolgens om het opnieuw in te voeren zodat eventuele fouten worden voorkomen.

• Dit geregistreerde mobiele nummer kan worden gebruikt om twee-factor-authenticatie in te schakelen. Op deze manier kunt u een extra beveiligingslaag toevoegen aan uw account of een hersteltelefoonnummer instellen voor het geval u uw wachtwoord vergeet.

U kunt het nummer gebruiken als een hersteltelefoonnummer of om 2FA op basis van SMS in te schakelen, maar niet beide. We beperken dit om te voorkomen dat uw account wordt geblokkeerd als u het nummer mist.

Aanmelden bij aangesloten providers

In Zoho kunt u zich aanmelden met uw Google-, Yahoo- of Facebook-account en een account maken om Zoho Services via aanmelding bij een aangesloten provider te gebruiken. Als u een persoonlijk account wilt instellen en gebruiken in Zoho Mail, kiest u eerst een Zoho-gebruikersnaam om een account zoals gebruikersnaam@zoho.com te maken.

U hebt geen apart wachtwoord voor Zoho nodig en kunt gebruikmaken van aanmelding bij een aangesloten provider zolang u alleen webmail gebruikt.

Als u echter toegang via POP/IMAP of Actief synchroniseren wilt, of e-mails wilt kunnen doorsturen, moet u een specifiek wachtwoord voor Zoho genereren en gebruiken.

Volg de instructies hieronder om aanmelden via aangesloten providers in te stellen en uw Zoho-accountwachtwoord te genereren via accounts.zoho.com.

1. Klik op de aanmeldpagina op de link Forgot Password.
  2. Voer bij Registered Email or Mobile de gevraagde gegevens in en klik op Request.
  3. Selecteer uw keuze voor de modus van wachtwoord opnieuw instellen, d.w.z. als u wilt dat er een link voor opnieuw instellen naar u wordt gemaild of dat er een verificatiecode naar uw mobiele telefoonnummer wordt verzonden.
  4. Zodra u klikt op de link voor opnieuw instellen of de verificatiecode invoert, wordt u doorgestuurd.
  5. Voer een wachtwoord in en klik op Change.
  6. U kunt zich nu aanmelden met dit wachtwoord.

Primair e-mailadres wijzigen:

Het primaire e-mailadres is het adres dat is gekoppeld aan uw e-mailaccount van Zoho. Bij @zohomail.com-gebruikers wordt het primaire e-mailadres alleen gebruikt voor verificatie en voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.

Stappen om het primaire e-mailadres te wijzigen:

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Klik op uw avatar en kies Mijn account.
  3. U wordt doorgestuurd naar de Zoho Accounts-pagina. Navigeer in het linkerdeelvenster naar Profile en selecteer E-mail Address.
  4. Alle e-mailadressen die zijn gekoppeld aan uw account, staan onder het gedeelte E-mail Address.
  5. Als u een e-mailadres wilt instellen als primair adres, beweegt u met de muis over het e-mailadres in de lijst en klikt u op Set as Primary address.
    Een primair e-mailadres instellen
  6. U kunt ook een nieuw e-mailadres toevoegen waarvan u eigenaar bent en dit uw primaire adres maken.
    • Klik op Add Email Address en geef het nieuwe e-mailadres op dat u aan uw Zoho-account wilt koppelen.
    • Klik zodra u klaar bent op Toevoegen. U ontvangt ter verificatie een melding op het opgegeven adres. Na succesvolle verificatie wordt uw e-mailadres gekoppeld aan uw Zoho-account.
    • Volg stap 5 om het zojuist toegevoegde e-mailadres in te stellen als uw primaire adres.

Let op:

U kunt ook uw weergavenaam wijzigen voor uitgaande e-mails.

Wachtwoord wijzigen

Gebruikers kunnen hun wachtwoord wijzigen in het gedeelte My Account in de Zoho Mail-suite.

Stappen om het huidige wachtwoord te wijzigen:

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Klik op uw avatar en selecteer vervolgens Mijn account.
  3. U wordt doorgestuurd naar de Zoho Accounts-pagina. Ga in het linkerdeelvenster naar Security.
  4. Ga onder Security naar Password en klik op Change Password.
    wachtwoord
  5. Geef ter validatie het oude wachtwoord op en voer twee keer het nieuwe wachtwoord in. Als u klaar bent, klikt u op Change Password.

Wachtwoord vergeten

In het geval dat u uw accountwachtwoord bent vergeten, kun u dit herstellen door de onderstaande instructies te volgen.

1. Klik op de aanmeldpagina op de link Forgot Password.
  2. Voer de gegevens voor Geregistreerd e-mailadres of mobiele nummer in en voer de captcha in.
  3. Klik nu op Aanvragen.
    Wachtwoord opnieuw instellen
  4. Selecteer uw keuze voor de modus van wachtwoord opnieuw instellen, d.w.z. als u wilt dat er een link voor opnieuw instellen naar u wordt gemaild of dat er een verificatiecode naar uw mobiele telefoonnummer wordt verzonden.
  5. Zodra u klikt op de link voor opnieuw instellen of de verificatiecode invoert, wordt u doorgestuurd.
  6. Voer een nieuw wachtwoord in en klik op Wijzigen.
  7. U kunt zich nu aanmelden met uw nieuwe wachtwoord.

Let op:

Als u een zakelijk account hebt, kunt u uw wachtwoord niet direct wijzigen. Hiervoor moet u een aanvraag indienen. Het opnieuw instellen wordt gedaan door de beheerder van uw bedrijf.

Problemen met aanmelden oplossen

Verkeerde mobiele nummer tijdens het aanmelden

Als u tijdens het aanmelden het verkeerde mobiele nummer hebt ingevoerd, ontvangt u geen verificatiecode. U kunt het registratieproces dan niet voltooien. Volg de onderstaande stappen om u aan te melden met het juiste mobiele nummer:

1. Meld u aan bij mailadmin.zoho.com met het verkeerde mobiele nummer als de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u hebt gebruikt tijdens het aanmeldingsproces.
  2. Klik op de verificatiepagina op de hyperlink Click Here.
  3. Kies de landcode, voer uw mobiele nummer in en klik op de link Mijn mobiele nummer bijwerken.
  4. Als u klaar bent, klikt u op de link Code opnieuw verzenden om de verificatiecode per sms te ontvangen.
  5. Voer de verificatiecode in en klik op de knop Mijn mobiele nummer verifiëren om uw account te activeren.

Meld u nu opnieuw aan bij Zoho Mail met het bijgewerkte telefoonnummer en rond het domeinverificatieproces af aan de hand van de instructies op het scherm.

Fout voor ongeldig e-mailadres

Soms krijgt u bij het invoeren van uw e-mailadres voor aanmelding bij uw account een foutmelding dat het e-mailadres ongeldig is. Dit kan gebeuren als u uw mobiele nummer nog niet hebt geverifieerd. Gebruik in die gevallen uw mobiele nummer om u aan te melden. U gaat dan naar de verificatiepagina, waar u uw mobiele nummer kunt verifiëren. Vervolgens wordt uw account gevalideerd en kan het e-mailadres worden gebruikt voor aanmelden.

Het e-mailadres behoort tot een andere implementatieregio

Als u een domein/e-mailadres opgeeft dat al bestaat in een ander Zoho-datacenter dan het datacenter waarbij u zich probeert aan te melden, krijgt u de foutmelding 'Email address belongs to a different deployment region'. De implementatieregio is het datacenter (VS/EU/IN/CN/AU/JP) waar de gegevens worden gehost. U hebt de volgende opties om deze fout te verhelpen:

1. U kunt een ander e-mailadres/domein gebruiken om u aan te melden.
  2. U kunt het domein verwijderen uit de bestaande implementatieregio en u aanmelden met het e-mailadres/domein in een nieuwe implementatieregio.
  3. U kunt er ook voor kiezen om het e-maildomein uit de bestaande implementatieregio te blijven gebruiken.

Let op:

Als u niet weet in welk datacenter het domein/e-mailadres staat, kunt u voor hulp contact opnemen met ons supportteam op support@zohoaccounts.com.