DNS-recordconfiguratie voor GoDaddy

Zoho Mail biedt meerdere opties om te verifiëren dat u de eigenaar van uw domein bent en om e-mailbezorging te configureren in GoDaddy. Als u uw e-mail migreert van GoDaddy naar Zoho raadpleegt u onze Handleiding voor het overzetten van GoDaddy-e-mail om de functies van Zoho Mail te verkennen. Op deze Help-pagina wordt uitgelegd hoe u een domein toevoegt aan uw bestaande Zoho Mail-account en de DNS-records configureert. Raadpleeg Een domein instellen in Zoho Mail om een nieuw domein in te stellen in Zoho Mail.

Verificatie met één klik - GoDaddy

Zoho Mail ondersteunt verificatie met één klik voor domeinen die worden gehost met GoDaddy. Met deze methode kunt u uw domein verifiëren en gemakkelijk MX-records toevoegen zonder deze handmatig toe te voegen. Volg deze stappen om verificatie in één stap te gebruiken:

1. Meld u aan bij de Zoho Mail-beheerconsole en selecteer Domains in het linkerdeelvenster.
  2. Selecteer Add, voer uw domeinnaam in en klik op de knop Add.
    een domein toevoegen
  3. Klik op Login to my DNS op de domeinverificatiepagina van Zoho Mail. Zoho Mail identificeert automatisch uw domeinprovider en de pagina Sign in van GoDaddy wordt geopend.
  4. Meld u aan met uw GoDaddy-referenties en klik op Connect. Uw domeinverificatie is nu voltooid.
    GoDaddy-verificatie
  5. Klik op Proceed in de beheerconsole om de DNS-records van uw organisatie te configureren en klik op Configure Now.

Nadat u uw domein hebt geverifieerd met de verificatiemethode met één klik, kunt u naar de secties MX, SPF en DKIM gaan onder Email Configuration in de beheerconsole en op Verify klikken om uw DNS-records te valideren. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Handmatige domeinverificatie via TXT - GoDaddy

Als het DNS-beheer voor uw domein wordt gehost door GoDaddy, volgt u de onderstaande stappen om een TXT-record toe te voegen en het domein te verifiëren:

1. Meld u aan bij uw Center voor GoDaddy-domeinbeheer.
  2. Zoek het domein waarvoor u een TXT-record wilt toevoegen en klik op Manage DNS.
  3. Selecteer ADD rechtsboven in uw bestaande DNS-records.
  4. Selecteer TXT in de vervolgkeuzelijst Type.
  5. Voer in het veldName de optie @ in.​
  6. Voer in het veld Value de TXT-waarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail-beheerconsole.
  7. Selecteer de kortst mogelijke tijd in de TTL-vervolgkeuzelijst en klik op Add record.
    domeinverificatie via TXT-methode
  8. Ga nu terug naar de domeinverificatiepagina van de Zoho Mail-beheerconsole en klik op Verify by TXT.
  9. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Handmatige domeinverificatie via CNAME - GoDaddy

Volg de onderstaande stappen om een CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren:

1. Meld u aan bij uw Center voor GoDaddy-domeinbeheer.
  2. Zoek het domein waarvoor u een CNAME-record wilt toevoegen en klik op Manage DNS.
  3. Selecteer ADD rechtsboven in uw bestaande DNS-records.
  4. Selecteer CNAME in de vervolgkeuzelijst Type.
  5. Voer in het veld Name de unieke zbcode (zb*******) in die is gegenereerd voor uw domein in de Zoho Mail-beheerconsole.
  6. Geef de waarde uit het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho Mail-beheerconsole op in het veld Value.
  7. Selecteer de kortst mogelijke tijd in de vervolgkeuzelijst TTL en klik op Add record.
    domeinverificatie via CNAME-methode
  8. Ga nu terug naar de domeinverificatiepagina van de Zoho Mail-beheerconsole en klik op Verify by CNAME.
    Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Let op:

U hebt nu de CNAME/TXT-records toegevoegd. Klik na het invullen op de knop Verify by CNAME/Verify by TXT in de configuratiewizard van Zoho Mail om het domein te verifiëren en verder te gaan.

MX-, SPF- en DKIM-records configureren - GoDaddy

Als het DNS-beheer van uw domein wordt gehost met GoDaddy, volgt u de onderstaande instructies om de MX-records van uw domein voor e-mailbezorging te wijzigen en SPF- en DKIM-records toe te voegen om spoofing van uw domeine-mailadres te voorkomen.

1. Meld u aan bij uw Center voor GoDaddy-domeinbeheer.
  2. Zoek het domein waarvoor u DNS-records wilt configureren en klik op Manage DNS.
  3. Volg de onderstaande instructies om MX-records toe te voegen:
    1. Selecteer Add rechtsboven in uw bestaande DNS-records. De bestaande DNS-records worden weergegeven.
    2. Selecteer MX in de vervolgkeuzelijst Type.
    3. Voer @ in het veld Name in om het standaarddomein voor e-maillevering aan te geven.
    4. Voer mx.zoho.com in het veld Value in en voer in het veld Priority de waarde 10 in.
    5. Selecteer de kortst mogelijke tijd in de vervolgkeuzelijst TTL en klik op Add record.
      MX-records voor GoDaddy
    6. Herhaal de stappen om de tweede en derde MX-records en hun prioriteiten toe te voegen.

Let op:

• de waarden van de records met betrekking tot GoDaddy worden weergegeven op de pagina DNS Mapping van de Zoho Mail-beheerconsole. U kunt de waarden kopiëren en plakken in de desbetreffende velden in DNS-beheer.
      • Zorg ervoor dat u alle MX-records van uw vorige e-mailprovider hebt verwijderd. Alle overige bestaande MX-records leveren een conflict op met Zoho Mail, zijn van invloed op de levering van e-mails en leiden tot permanent verlies van geleverde e-mails. Raadpleeg Meerdere MX-records voor meer informatie.
      • De volgende MX-records moeten worden geretourneerd wanneer u incheckt bij de MX Lookup tool:
        • mx.zoho.com
        • mx2.zoho.com
        • mx3.zoho.com
  4. Volg de onderstaande instructies om de SPF-records toe te voegen:
    1. Selecteer Add rechtsboven in uw bestaande DNS-records. De bestaande DNS-records worden weergegeven.
    2. Selecteer TXT in de vervolgkeuzelijst Type.
    3. Geef @ op bij Name en voer v=spf1 include:zoho.com -all in het veld Value in.
    4. Selecteer de kortst mogelijke tijd in de vervolgkeuzelijst TTL en klik op Add record.SPF-record voor GoDaddy

Let op:

• de waarden van de records met betrekking tot GoDaddy worden weergegeven op de pagina DNS Mapping van de Zoho Mail-beheerconsole. U kunt de waarden kopiëren en plakken in de desbetreffende velden in DNS-beheer.
      • Als u alleen Zoho Mail gebruikt om e-mails te verzenden, verwijdert u alle andere SPF-recordtypen uit de DNS. Klik nogmaals op Save Changes om alle wijzigingen op te slaan.
      • Als er meerdere SPF-records zijn, wordt de SPF-controle onderbroken; daardoor kan de SPF-validatie mislukken en worden de e-mails als spam op de servers van de ontvanger weergegeven. Zie Extra vermeldingen gebruiken in plaats van meerdere SPF-records voor meer informatie.
  5. Volg deze stappen om de DKIM-records toe te voegen:
    1. Selecteer Add rechtsboven in uw bestaande DNS-records. De bestaande DNS-records worden weergegeven.
    2. Selecteer TXT in de vervolgkeuzelijst Type.
    3. Voer in het veld Name de waarde van de domeinsleutel in van de pagina met domeininstellingen van de beheerconsole. De domeinsleutel is verschillend als u een andere selector gebruikt.
    4. Voer de waarde v=DKIM1; k=r**; p=***************....**** in het veld Value in van de pagina met domeininstellingen van de beheerconsole.
    5. Selecteer de kortst mogelijke tijd in de vervolgkeuzelijst TTL en klik op Add record.

Let op:

Het kan 4 tot 48 uur duren voordat uw DKIM-record is ingevuld. U kunt hier de geldigheid van uw DKIM-record controleren.

Nadat u alle drie de records hebt toegevoegd, keert u terug naar de pagina met domeininstellingen in de Zoho Mail-beheerconsole en klikt u op Verify All Records. Het kan ongeveer een uur of twee duren voordat u e-mails ontvangt na succesvolle verificatie van uw MX-records en 4 tot 48 uur voordat SPF- en DKIM-records zijn ingevuld.
Domeinconfiguratie in de Zoho Mail-beheerconsole