DNS-gegevens bijwerken - GoDaddy DNS-beheer

CNAME toevoegen voor verificatie - GoDaddy

Als het DNS-beheer voor uw domein wordt gehost door GoDaddy, volgt u de onderstaande stappen om een CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Meld u aan bij het DNS-beheer van GoDaddy. Selecteer het menu Mijn Account en kies Domeinen.
  2. Vouw Domeinen uit en klik op de knop DNS beheren voor het domein dat u wilt verifiëren.
  3. De pagina DNS-beheer wordt geopend met informatie over bestaande DNS-records.
  4. Scrol omlaag naar het gedeelte Records en klik op de knop Toevoegen om een DNS-record toe te voegen.
  5. Selecteer CNAME in de vervolgkeuzelijst Type.
  6. Voer in het veld Host de unieke zbcode (zb*******) in die is gegenereerd voor uw domein in Zoho Mail.
  7. Voer in het veld Wijst naarzmverify.zoho.com in.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Ga terug naar de pagina mailadmin.zoho.com en klik op Verifiëren door CNAME.
  10. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Let op:

U hebt de CNAME nu toegevoegd. De update wordt doorgaans na een paar minuten doorgevoerd. Klik na enige tijd op de knop Verifiëren op CNAME in de configuratiewizard van Zoho Mail om het domein te verifiëren en verder te gaan.

MX-records configureren voor e-maillevering - GoDaddy

Als het DNS-beheer van uw domein wordt gehost door GoDaddy, volgt u de onderstaande stappen om MX-records voor uw domein toe te voegen voor e-maillevering.

1. Meld u aan bij het DNS-beheer van GoDaddy. Selecteer het menu Mijn Account en kies Domeinen.
  2. Vouw Domeinen uit en klik op de knop DNS beheren voor het domein dat u wilt verifiëren.
  3. De pagina DNS-beheer wordt geopend met informatie over de bestaande DNS-records.
  4. Scrol omlaag naar het gedeelte Records en klik op de knop Toevoegen om een DNS-record toe te voegen.
  5. Selecteer MX in de vervolgkeuzelijst Type.
  6. Voer @ in het veld Host in om het standaarddomein voor e-maillevering aan te geven.
  7. Voer in het veld Wijst naarmx.zoho.com in.
  8. Selecteer 10 in het veld Prioriteit.
  9. Klik op Opslaan
  10. Klik opnieuw op Toevoegen om een andere MX-record met de waarde mx2.zoho.com toe te voegen onder Wijst naar en stel Prioriteit in op 20.
  11. Herhaal de stappen om de derde MX-record met de waarde mx3.zoho.com toe te voegen en stel Prioriteit in op 50

De hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

U hebt MX-records toegevoegd voor uw gehoste GoDaddy-domein. U kunt de MX-records controleren met de tool www.mxtoolbox.com van derden.

Belangrijke aandachtspunten:

• Zorg ervoor dat u alle MX-records van uw vorige e-mailprovider hebt verwijderd. Alle overige bestaande MX-records leveren een conflict op met Zoho Mail, zijn van invloed op de levering van e-mails en leiden tot permanent verlies van geleverde e-mails.
  • De MX-records die moeten worden geretourneerd wanneer u incheckt op www.mxtoolbox.com, moeten zijn
    • mx.zoho.com
    • mx2.zoho.com