Integratie Microsoft Teams

Microsoft Teams is een platform waarmee u kunt samenwerken met verschillende teams in uw organisatie. In het bedrijfsleven kunnen er gevallen zijn waarin u wilt dat de teamleden verwijzen naar de dashboards die u in CRM hebt gemaakt. In dergelijke gevallen kan het delen van elk dashboard met afzonderlijke leden of het sorteren ervan in een presentatie een uitputtende taak zijn.

U kunt dit eenvoudig bereiken door uw CRM-account te integreren met Microsoft Teams. Hiermee kunnen de teamleden de CRM-dashboards rechtstreeks vanuit hun Teams-account bekijken.

Zo nodig kunt u zelfs de CRM-records toevoegen als kaarten in uw gesprek met teamleden.

Beschikbaarheid

Profielmachtiging vereist: gebruikers met de machtiging Dashboards in Zoho CRM kunnen tabbladen toevoegen in Microsoft Teams.

FunctiesGratisStandardProfessionalEnterprise
Integratie Microsoft Teams-

De Zoho CRM-app toevoegen aan Teams

U moet de Zoho CRM-app toevoegen aan uw Teams-account om de synchronisatie van informatie van CRM naar teams mogelijk te maken.

Zo voegt u de Zoho CRM-app toe

1. Meld u aan bij uw Microsoft Teams-account.
  2. Ga naar de winkel.
  3. Zoek naar Zoho CRM.
  4. Kies bij Toevoegen aan een team het betreffende team in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op Installeren.
  6. Selecteer het kanaal in de vervolgkeuzelijst.
    Bij de volgende stap moet u de tabbladen en berichten instellen.

Tabbladen toevoegen

Uw teamleden kunnen de CRM-dashboards bekijken vanaf de tabbladen in hun Microsoft Teams-account.

Zo voegt u een tabblad toe

1. Klik op het pictogram +.
  2. Selecteer Zoho CRM.
  3. Klik op Aanmelden bij Zoho CRM-account.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het dashboard dat u aan de tabbladen wilt vastmaken.
  5. Klik op Opslaan.

Uw dashboard wordt als volgt weergegeven.

Opmerking

• U kunt hetzelfde dashboard op verschillende tabbladen vastzetten.
  • Als de gebruiker zich heeft afgemeld bij Zoho CRM, moet hij of zij zijn of haar account opnieuw verifiëren.

Berichtextensies

Met berichtextensies kunt u records van Zoho CRM als kaarten opnemen in een gesprek met uw teamleden.

Berichtuitbreidingen instellen

1. Selecteer het kanaal in een team dat de Zoho CRM-app heeft geïnstalleerd.
  2. Klik op het tabblad Gesprekken.
  3. Klik op Meer > Zoho CRM.
  4. Meld u aan bij uw Zoho CRM-account als u hierom wordt gevraagd.
  5. De module Leads, Contactpersonen, Accounts en Deals wordt weergegeven.
  6. Selecteer de record en start het gesprek.

Opmerking

• De Zoho CRM-berichtextensie is alleen beschikbaar als het team de Zoho CRM-app heeft geïnstalleerd.

De Zoho CRM-berichtextensie intrekken

U kunt geen records meer opnemen als kaarten in uw CRM-account nadat de berichtuitbreiding is ingetrokken.

Zo trekt u de berichtuitbreiding in

1. Klik op het tabblad Gesprekken op Meer > Zoho CRM > Meer > Instellingen.
  2. Klik op Intrekken.

Opmerking

• Wanneer u uw account intrekt, worden de door u toegevoegde Zoho CRM-tabbladen niet verwijderd.