E-mailbijlagen beheren

Bijlagen beheren

Zoho Mail biedt meerdere opties om de bijlagen te beheren die u in uw e-mails ontvangt. U kunt verschillende typen bijgevoegde bestanden, zoals documenten, spreadsheets, presentaties, afbeeldingen, pdf's of tekstbestanden rechtstreeks in de browser bekijken of in of Zoho-toepassingen voor compatibele bestandsindelingen. De ontvangen bestanden kunnen worden geüpload naar cloudopslag of lokaal worden gedownload, of u kunt er andere handelingen mee uitvoeren.

Alle bijlagen in uw e-mail zijn beschikbaar in 'Bijlageviewer', waar u ze allemaal op één plek kunt bekijken. Bijlageviewer ondersteunt verder snelle acties, filters, enz., om de bestanden te vinden zonder u zorgen te hoeven maken over de e-mails waar ze bij horen.

Inhoudsopgave

Bijlagen weergeven

Zoho Mail geeft een beknopt overzicht van de meeste gangbare soorten bijlagen die u ontvangt. Bestanden zoals documenten, spreadsheets en presentaties kunnen worden bekeken met behulp van de suite met apps van Zoho Docs. Algemene bestanden, zoals pdf's, afbeeldingen, tekstbestanden, video's en andere media die u ontvangt, kunnen ook worden bekeken in de browser zelf, op basis van de ingebouwde voorbeeldopties die worden ondersteund door de browser die u gebruikt.

Zo kunt u het bestand weergeven zonder dat u het hoeft te downloaden en op zoek moet naar gespecialiseerde software om het bestand te kunnen bekijken. Verder kunt u de optie 'Toevoegen aan Zoho Docs' gebruiken, voor het geval u wijzigingen wilt aanbrengen in de bijlagen die u ontvangt. Zo kunt u de bijlagen bekijken vanaf elk apparaat, zonder de complicaties van geïnstalleerde software-apps.

U kunt zelfs vanuit uw e-mail op het bijlagenpictogram klikken om de bijlagen in die e-mail direct weer te geven. Als u op het bijlagenpictogram in de koptekst in het gesprek klikt, kunt u alle bijlagen van dat gehele gesprek zien.

Klik op het bijlagenpictogram in de koptekst van het e-mailvoorbeeldvenster om rechtstreeks naar het gedeelte Bijlagen in de e-mail te navigeren.

In de volgende tabel staan de lijst met soorten bijlagen en de Zoho Viewer die wordt gebruikt voor het onderweg bekijken van het bestand. Verder kunt u deze bestanden opslaan in Zoho Docs, voor het geval u wijzigingen wilt aanbrengen aan de ontvangen bestanden en deze naar iemand wilt versturen.

Type bijlageWeergave-optie
xlsx, xls, sxc, ods, csv, tsvZoho Sheet
docx, doc, sxw, odt, rtfZoho Writer
ppt, pps, odp, sxiZoho Show
pdf, jpg, jpeg, gif, png, bmp, htm,html, eml, msgVoorbeeld in Bijlageviewer
mp4, mp3, wav, movSpeelt af in Bijlageviewer
icsWeergeven in de e-mail, toevoegen aan Zoho Agenda

Bijlagen downloaden

U kunt de benodigde bijlagen downloaden naar uw lokale systeem. Als u meerdere bijlagen in uw e-mail hebt, kunt u enkele van de bijlagen selecteren door middel van de desbetreffende selectievakjes en kiezen voor de optie Downloaden als zip-bestand. De geselecteerde bijlagen worden gedownload als zip-bestand. U kunt de bestanden later afzonderlijk uitpakken in de gewenste doelmap.

U kunt ook bijlagen selecteren en uw keuze maken in de lijst met opties in het menu Toevoegen aan.

.EML en .MSG-bijlagen kunnen worden gedownload als een EML- of HTML-bestand met behulp van de opties Opslaan als HTML-bestand en Opslaan als EML-bestand in de voorbeeldweergave.

In de optie Meer vindt u de opties Toevoegen aan Cloud, Toevoegen en plaatsen in Streams, Toevoegen aan een nieuwe notitie en Een nieuwe e-mail toevoegen en verzenden. Met de optie 'Toevoegen en plaatsen in Streams' kunt u een nieuw bericht plaatsen in Streams met de geselecteerde bijlage. Ook kunt u gebruikmaken van de optie 'Een nieuwe e-mail toevoegen en verzenden' om een nieuw e-mailbericht op te stellen met het geselecteerde bestand als bijlage.

U kunt de bestanden rechtstreeks uploaden naar Zoho Docs, Dropbox, Google Docs, One Drive of een cloudopslagservice naar keuze. Zo kunt u samenwerken of nog meer delen via de optie Toevoegen aan cloud.

Uploaden naar Zoho Docs

U kunt de bijlage direct uploaden naar Zoho Docs. Zo hebt u vanuit elke locatie toegang of kunt u de bestanden overal delen. Ook bent u niet meer afhankelijkheid van geïnstalleerde software om dergelijke bestanden onderweg te openen of eraan te werken.

1. Beweeg uw muis over de bijlage in het e-mailvoorbeeldvenster.
  2. Klik op de optie Meer en kies Toevoegen aan cloud in de lijst.
  3. Op het tabblad Zoho Docs kiest u de map van uw keuze.
  4. Selecteer de specifieke map onder het geselecteerde maptype.
  5. U kunt ook een nieuwe map maken door te klikken op het pictogram 'Map maken' in de rechterbovenhoek
  6. Klik op 'Toevoegen'

Zodra u het bestand opslaat in Zoho Docs, kunt u het verder bewerken met behulp van de editors van Zoho Docs of kunt u het delen met andere gebruikers via de eenvoudige maar veilige functies van Zoho Docs. Verder hebt u de mogelijkheid om uw bijlagen online te bewerken en ze aan een e-mailbericht toe te voegen.

Uploaden naar andere cloudservices

Zoho Mail biedt u de mogelijkheid om bestanden te uploaden naar de cloudservice van uw keuze. Voor alle e-mails met bijlagen kunt u gebruikmaken van Cloud-uploader om e-mails toe te voegen aan bestandsbeheerservices in de cloud. U kunt ervoor kiezen om uw bestand te uploaden naar Zoho Docs of Google Drive of zelfs Dropbox. Zoho Mail biedt integratie in twee richtingen met al deze cloudopslagservices. Zo kunt u snel en probleemloos bijlagen uploaden of toevoegen vanuit deze services.

Uploaden naar Google Drive

Net als bij Zoho Docs kunt u bijlagen uploaden naar Google Drive met behulp van Cloud-uploader. De eerste keer dat u Google Drive met Zoho Docs gebruikt, moet u Zoho Mail verifiëren en toegang verlenen.

Uploaden naar Dropbox

U kunt de bijlagen vanuit Zoho Mail uploaden naar Dropbox door middel van Cloud-uploader. U moet Zoho Mail de eerste keer dat u dit met Dropbox gebruikt verifiëren en toestemming geven.

U kunt ook een bijlage toevoegen aan uw e-mail vanuit uw Dropbox-account.

Let op:

De ontvangen bijlagen kunnen ook worden geüpload naar OneDrive en Box.