Opslag beheren

De accountopslag wordt berekend als een totale opslag van alle accounts, waaronder de POP-accounts in Zoho Mail. De toegewezen opslagruimte wordt gebaseerd op het abonnement van de organisatie of de opslagruimte voor de persoonlijke gebruiker.

Huidig gebruik - postvakopslag

Persoonlijke opslag

U kunt het huidige gebruik van uw mailbox controleren. Dit omvat de opslag die door het Zoho-account en alle POP-accounts in Zoho Mail wordt gebruikt. Informatie over het gebruik is beschikbaar op de pagina E-mailaccounts in de e-mailinstellingen. U kunt de opslaggegevens van uw account bekijken in het gedeelte Gebruikersprofiel.

Stappen om uw huidige postvakopslag te bekijken:

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail.
  2. Klik op Instellingen >> E-mailaccounts.
  3. De lijst met accounts wordt weergegeven als afzonderlijke kaarten met daarop de gebruikte opslagruimte.
  4. De totale opslagcapaciteit van het account wordt onder aan de pagina weergegeven.

Opslag van zakelijke gebruikers

De beheerder van elke organisatie kan de opslaggegevens van de gebruikersaccounts binnen die organisatie bekijken in het gedeelte E-mailopslag van het configuratiescherm. Het gedeelte E-mailopslag toont de toebedeelde en gebruikte opslagcapaciteit van alle gebruikers binnen de organisatie. U kunt in dit gedeelte ook een opslagrapport van de gebruikers bekijken. U kunt klikken op de optie Exporteren om de opslaggegevens als een CSV-bestand te exporteren.

Let op:

• Tijdens het exporteren kunt u het CSV-bestand met een wachtwoord versleutelen door het selectievakje Versleutelen met wachtwoord in te schakelen in het pop-upvenster Wachtwoordversleuteling.
  • Het CSV-bestand wordt geëxporteerd als zipbestand. U moet het geëxporteerde bestand uitpakken om toegang tot het CSV-bestand te krijgen.

Postvakopslag overschreden

Persoonlijke gebruikers van de account @zoho.com hebben een toegewezen opslagruimte van 5 GB. Zakelijke gebruikers hebben een toegewezen opslagruimte op basis van het abonnement en de opslag die aan hen is toegewezen door hun beheerders.

Als het postvak de toegewezen opslagruimte overschrijdt, worden inkomende e-mails naar de accounts geblokkeerd en worden eventuele POP-accounts tijdelijk uitgeschakeld. U kunt e-mails verwijderen om meer ruimte te creëren of extra opslagruimte kopen om ruimte vrij te maken in het account.

Extra opslag:

Als u een zakelijke gebruiker bent, kunt u de beheerder vragen meer opslagruimte toe te wijzen aan uw account. Als u een persoonlijke gebruiker bent, kunt u meer opslagruimte kopen op de pagina E-mailaccounts in Instellingen. Hoofdbeheerders kunnen de opslag aanschaffen en toewijzen aan de gebruikers.

Met Zoho Mail kunt u letterlijk een oneindig groot postvak hebben. De extra opslagruimte is beschikbaar in eenheden van 10, 15, 25, 50, 100 en 200 GB. Als u een alsmaar groeiend postvak hebt en meer dan 200 GB opslagruimte nodig hebt, kunt u contact opnemen met support@zohomail.com met uw opslagvereisten. We kunnen u dan een prijs geven.

Ongewenste e-mails verwijderen om ruimte vrij te maken:

Stel dat u ervoor kiest om oude e-mails te verwijderen in plaats van extra opslagcapaciteit te kopen. Dan kunt u e-mails verwijderen met behulp van de optie Map leegmaken die u selecteert door met de rechtermuisknop op de mapnaam te klikken. Als u de ongewenste e-mails of mappen hebt verwijderd, klikt u op Prullenbak leegmaken waarna de opslag opnieuw wordt berekend. Als u een back-up van de e-mails in uw Zoho-account wilt maken voordat u deze verwijdert, kunt u ze naar een POP-client downloaden. De gegevens voor het configureren van uw op Zoho gebaseerd account via POP zijn beschikbaar op deze help-pagina. De enige beschikbare optie voor het maken van back-ups van e-mails in de POP-accounts die aan Zoho Mail zijn toegevoegd, is de optie E-mails exporteren.

Als u merkt dat de opslagruimte niet verandert, zelfs nadat u e-mails hebt verwijderd, controleert u Gearchiveerde e-mails en verwijdert u ze om ruimte vrij te maken.

Blokkering van het account opheffen:

Als u e-mails hebt verwijderd om extra opslagruimte vrij te maken of extra opslagruimte hebt gekocht, kunt u verder werken door de blokkering op te heffen. U kunt de blokkering van uw account via deze link opheffen. https://mail.zoho.com/UnblockMe.

U moet de captcha invullen om de blokkering van uw account op te heffen. Beheerders kunnen ook de blokkering van gebruikers in hun organisatie opheffen. Bekijk hier de instructies.

Persoonlijke gebruikers - aanvullende opslagruimte kopen

Persoonlijke gebruikers van Zoho Mail hebben standaard gratis een postvak van 5 GB. U kunt naar wens meer opslagruimte kopen.

Stappen om extra opslagruimte te kopen:

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail.
  2. Klik op de avatar in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op de knop Meer opslagruimte kopen.

4. Kies een relevant abonnement en klik op Upgraden.
  5. Voer uw betaalpasgegevens in om via een veilige gateway te betalen

Gratis gebruikers - upgraden naar betaald abonnement

Domeinhostinggebruikers met een gratis abonnement hebben een standaard postvak van 5 GB. Als de opslagruimte vol is, moet u upgraden naar een betaald abonnement om accounts met meer opslagcapaciteit te krijgen.

Stappen om uw account te upgraden:

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail.
  2. Klik op Configuratiescherm >> Abonnement.
  3. Kies het gewenste abonnement en klik op Upgraden.
  4. Geef het aantal gebruikers in uw organisatie op en klik op Nu kopen.
  5. Voer uw betaalpasgegevens in om via een veilige gateway te betalen.
  6. U kunt kiezen voor het gratis of betaalde abonnement. De betaalde en gratis abonnementen kunnen niet worden gecombineerd.
  7. U kunt niet een enkele gebruiker upgraden naar een betaald abonnement en de andere gebruikers een gratis abonnement laten houden. De andere gebruikers worden dan mogelijk uitgeschakeld.

De gedetailleerde instructies om uw account te upgraden staan op deze help-pagina.

Zakelijke hoofdbeheerders - extra opslagruimte kopen en toewijzen

De hoofdbeheerder van een organisatie kan extra opslagruimte kopen voor de organisatie en deze toewijzen aan willekeurige gebruikers in dezelfde organisatie, als aanvulling op de beschikbare opslagruimte in het basisabonnement.

Stappen om extra opslagruimte te kopen:

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail.
  2. Klik op Configuratiescherm >> Abonnement.
  3. Uw huidige abonnementsgegevens worden op de pagina weergegeven.
  4. Klik op Extra opslagruimte kopen om extra opslagruimte aan te schaffen.
  5. Selecteer de gewenste opslagruimte in het vervolgkeuzemenu.
  6. Geef het aantal eenheden van de geselecteerde opslagruimte op.
  7. Controleer de geselecteerde opties en klik op Nu kopen
  8. De betaling wordt in rekening gebracht op de pas waarvan u de gegevens hebt opgegeven op het moment van aankoop.

De gedetailleerde instructies om uw account te upgraden staan op deze help-pagina.

Zodra de extra opslag is aangeschaft, kunnen de aanvullende opslageenheden worden toegewezen aan de gebruikers op de pagina E-mailopslag van het configuratiescherm.