Gebruikershandleiding Zoho Mail

E-mail op mobiele apparaten

Als u een mobiel apparaat hebt met een vooraf geïnstalleerd e-mailprogramma (zoals Blackberry, iPhone of iPad, Nokia-Symbian, Palm, Windows Mobile, enz), kunt u het e-mailprogramma synchroniseren met Zoho Mail en hebt u toegang tot uw e-mail als u onderweg bent.

iPhone-configuratie

1. Eerst moet u IMAP-toegang inschakelen voor uw account.
  2. Meld u aan bij Zoho Mail en schakel IMAP in op de pagina met Zoho Mail-instellingen. Sla de instellingen op.
  3. Selecteer 'Instellingen' >> 'E-mail' in het hoofdmenu van uw iPhone.
  4. Selecteer "Account toevoegen >> 'Overige".
  5. Selecteer "IMAP".
  6. Voer uw naam in het veld "Naam" in.
  7. Geef het volledige e-mailadres op in het veld Adres (gebruikersnaam@uwdomein.com voor gebruikers van wie de domeinen worden gehost met Zoho en gebruikersnaam@zoho.com voor @zoho.com-gebruikers).
  8. Scroll naar beneden en voer de instellingen voor uw Inkomende mailserver in.
    1. Voer "imap.zoho.com" in het veld "Hostnaam" in.
    2. In het veld Gebruikersnaam voert u het volledige e-mailadres gebruikersnaam@uwdomein.com in voor gebruikers van wie de domeinen worden gehost met Zoho en gebruikersnaam@zoho.com voor @zoho.com-gebruikers.
    3. Geef uw wachtwoord op in het veld "Wachtwoord".
  9. Scroll naar beneden en voer de instellingen voor de Uitgaande -mailserver (SMTP) in.
    1. Voer "smtp.zoho.com" in het veld "Hostnaam" in.
    2. In het veld Gebruikersnaam voert u het volledige e-mailadres gebruikersnaam@uwdomein.com in voor gebruikers van wie de domeinen worden gehost met Zoho en gebruikersnaam@zoho.com voor Zoho-gebruikers.
    3. Geef uw wachtwoord op in het veld "Wachtwoord".
  10. Mail zal vervolgens uw e-mailinstellingen controleren. Uw instellingen worden gecontroleerd en uw e-mailaccount wordt toegevoegd. Als uw iPhone echter automatisch de verkeerde poorten controleert, wordt er een foutbericht geretourneerd. Klik op 'OK' en ga verder met het maken van een account.
  11. Selecteer 'Instellingen' >> 'E-mail' in het hoofdmenu van uw iPhone.
  12. Selecteer het e-mailaccount dat u zojuist hebt gemaakt.
  13. Scroll naar beneden en selecteer "Geavanceerd".
    1. Selecteer onder Instellingen voor inkomend de optie "AAN" voor "SSL gebruiken".
    2. Typ 993 achter Serverpoort.
    3. Sla de instellingen op en ga terug naar 'Accountinfo'.
  14. Scroll naar beneden en selecteer "SMTP".
    1. Selecteer 'smtp.zoho.com' in de lijst met toegevoegde SMTP-instellingen.
    2. Selecteer onder Instellingen voor uitgaand de optie "AAN" voor "SSL gebruiken".
    3. Typ 465 achter Serverpoort.
  15. Mail zal opnieuw uw e-mailinstellingen controleren. Na een succesvolle aanmelding wordt het e-mailaccount gemaakt en kunt u de mappen bekijken die zijn toegevoegd aan uw webmailaccount op de iPhone.
  16. Als het goed is, wordt u naar het scherm E-mails geleid.
  17. Selecteer het nieuwe account en klik op Geavanceerd om mapinstellingen voor synchronisatie te configureren.
  18. Wijs bij Gedrag van postvak de mappen van de iPhone/iPad/iPod toe aan de mappen op de server.
  19. Kies de relevante opties voor verwijderen in IMAP in de webinterface van Zoho Mail.
  20. Als u de optie 'Niet verwijderen' hebt gekozen in Zoho Mail, wordt een bericht niet uit Zoho Mail verwijderd als u een bericht op de iPhone/iPad/iPod verwijdert. Als u de instellingen op uw iPhone wilt wijzigen, navigeert u naar het gedeelte Verwijderde berichten en klikt u op Verwijderen. Kies de door u gewenste optie.
    • Nooit - zelfs als u een bericht verwijdert op het apparaat, heeft dat geen gevolgen in de webmail.
    • Na één dag - wanneer u een e-mail verwijdert op uw apparaat, wordt deze een dag later verwijderd uit de webmail.
    • Na één week - wanneer u een e-mail verwijdert op uw apparaat, wordt deze een week later verwijderd uit de webmail.
    • Na één maand - wanneer u een e-mail verwijdert op uw apparaat, wordt deze een maand later verwijderd uit de webmail.
  21. De mappen worden nu gesynchroniseerd, waar u de e-mails ook opent.
  22. U hebt nu Zoho Mail op uw iPhone/ iPad/ iPod geconfigureerd.

Instellingen voor IMAP-configuratie met Zoho Mail

De servergegevens en de poortgegevens worden automatisch voor configuratie gedetecteerd door de iPhone. Selecteer het tabblad Geavanceerd van E-mailinstellingen om de poort- en SSL-gegevens zoals gespecificeerd in de onderstaande tabel te verifiëren.

IMAP-instellingen voor ZOHO Mail-toegang
Parameter@Zoho-adres@Domein (gehost met Zoho)
E-mailadresGebruikersnaam@zoho.comGebruikersnaam@uwdomein.com
Indeling van gebruikersnaamGebruikersnaam@zoho.comGebruikersnaam@uwdomein.com
Naam van inkomende mailserverimap.zoho.com
Nummer van inkomende poort993
Secure Connection (SSL)Ja
Naam van uitgaande mailserversmtp.zoho.com
Nummer van uitgaande poort465
Voor uitgaande mailserver is verificatie vereistJa