Uw Zoho Mail/Zoho Workplace-abonnement beheren

Zoho Mail biedt flexibele abonnementen, zodat gebruikers het abonnement kunnen kiezen dat het best past bij hun organisatie. U kunt online met uw creditcard betalen. De verlengingen en upgrades worden automatisch uitgevoerd, zijn flexibel en worden echt op de datum van de upgrade in rekening gebracht.

Informatie over Zoho Workplace

Zoho biedt een Workplace-abonnement, een bundel die bestaat uit de Zoho Mail Suite, Zoho Docs en de Office Suite met applicaties. De abonnementen in Zoho Mail zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van organisaties van elke omvang. Selecteer uit de beschikbare abonnementen de optie die het best past bij de vereisten van uw organisatie.

Zoho Workplace biedt een gratis abonnement met 5 GB opslagruimte per gebruiker voor Zoho Mail en Zoho Docs. Maximaal vijf organisatiegebruikers kunnen zich met dit abonnement aanmelden voor Zoho Workplace. Dit is een webabonnement.

Daarnaast bieden we het Standard-abonnement met 30 GB opslagruimte per gebruikeren het Professional-abonnement met 100 GB opslagruimte per gebruiker. Beide abonnementen bieden een breed scala aan functies en verschillende opslagopties. U kunt ook een proefversie van 15 dagen voor het Professional-abonnement gebruiken.

Als u op zoek bent naar aangepaste abonnementen voor bedrijven (1000+ werknemers), kunt u contact met ons opnemen via sales@zohocorp.com voor een gedetailleerde offerte.

Zoho Workplace - Informatie over proefabonnementen

Zoho Workplace biedt een proefabonnement voor alle abonnementen. Bij het aanmelden voor een proefabonnement hoeven gebruikers hun creditcardgegevens niet te verstrekken. De gebruikers kunnen kiezen om te upgraden naar een van de betaalde abonnementen voordat de proefversie verloopt. Wanneer de hoofdbeheerder niet upgradet naar een betaald abonnement, wordt het account automatisch verplaatst naar het gratis abonnement.

Exclusieve kenmerken van betaalde abonnementen

Terwijl Zoho Mail de meeste essentiële functies voor alle gebruikers biedt, zijn er bepaalde functies die alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van een betaald abonnement. Deze functies zijn:

• POP-toegang
  • IMAP-toegang
  • E-mails doorsturen
  • E-mailrouting
  • ActiveSync

Functies in Professional Plan

Sommige bètafuncties zijn alleen beschikbaar in ons Professional Plan. Deze functies zijn op aanvraag vervroegd toegankelijk.

• Archivering: Met de archiveringsoplossing van Zoho Mail kunt u alle uitgaande en inkomende e-mail samen met eventuele bijlagen en metagegevens bewaren. Deze e-mails worden bewaard en geïndexeerd voor toekomstig gebruik. Op deze manier kunt u kritische gegevens beschermen en raakt u nooit gegevens kwijt als deze per ongeluk worden verwijderd.
  • eDiscovery: Hiermee kunt u informatie zoeken en verkrijgen in gearchiveerde e-mails. U kunt zoeken in specifieke e-mails op basis van uw vereisten.
  • S/MIME: Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions biedt een hoge mate van beveiliging van de e-mails van uw organisatie. Hiermee wordt de inhoud van de e-mail versleuteld met behulp van sleutels en wordt eventueel misbruik beperkt. Het zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot uw gegevens. S/MIME van Zoho Mail is goed beschermd tegen EFAIL-aanvallen.
  • Resources boeken: Zoho Calendar bevat mogelijkheden om resources te boeken. Hierdoor kunnen gebruikers in uw organisatie vergadering/conferentiezalen voor een bepaalde tijd reserveren. Ook kunt u gebeurtenissen voor de vergadering aanmaken en uitnodigingen versturen. Dit doet u in het gedeelte Resources boeken.

Als u wilt upgraden naar een van onze betaalde abonnementen om gebruik te kunnen maken van deze functies, raadpleegt u het volgende gedeelte. Zie hier voor een gedetailleerde vergelijking tussen de verschillende abonnementen.

Upgraden naar een betaald abonnement

De hoofdbeheerder van het bedrijf kan besluiten om te upgraden naar een betaald abonnement.

Stappen voor het upgraden van een gratis naar een betaald abonnement:

1. Meld u als hoofdbeheerder aan bij www.zoho.com/mail
  2. Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van uw postvak en klik op Upgraden.
  3. Kies het gewenste abonnement.
  4. Het aantal licenties is idealiter gelijk aan het aantal gebruikers in uw organisatie.
  5. Geef het aantal licenties op dat u nodig hebt onder het gekozen abonnement, en klik op Bestelling plaatsen. (Als u in totaal 6 gebruikersaccounts hebt, geeft u hier 6 op)
    • Tijdens een upgrade worden alle gebruikers verplaatst naar betaalde abonnementen en er mogen geen gratis gebruikers of gratis licenties zijn.
  6. Alle gebruikers in de organisatie worden onder hetzelfde basisabonnement geplaatst, waarmee de basisopslagruimte voor alle gebruikers wordt bepaald.
  7. Als u extra opslagruimte voor geselecteerde gebruikers nodig hebt, kunt u opslageenheden kopen en toepassen op de geselecteerde gebruikers.
  8. Geef uw kaartgegevens met de juiste geldigheidsdatum, plaats en straat op.
  9. Als deze gegevens niet overeenkomen met de gegevens die uw bank heeft, wordt de transactie mogelijk geweigerd door de bank.
  10. Uw creditcard- en adresgegevens worden opgeslagen in Betalingsgateway, waarmee toekomstige upgrades/verlengingen, enzovoort, door ons worden verwerkt.
  11. Wanneer u uw adresgegevens bij uw bank wijzigt of een andere kaart wilt gebruiken voor verlengingen in de toekomst, moet u uw creditcardgegevens wijzigen

Wanneer de transactie is geslaagd, wordt uw account geüpgraded naar het geselecteerde abonnement. Wanneer er problemen met de betaling zijn, kunt u uw kaartgegevens wijzigen en het opnieuw proberen.

Extra licenties upgraden/aanschaffen

Wanneer u zich aanmeldt voor een betaald abonnement, moet het aantal gebruikers gelijk zijn aan het aantal licenties. Als u meer gebruikers wilt toevoegen, moet u licenties kopen. De hoofdbeheerder kan op elk moment licenties aanschaffen via het configuratiescherm. Wanneer uw abonnement jaarlijks wordt vernieuwd, worden de kosten van de extra aangeschafte abonnementen evenredig in rekening gebracht.

Stel dat u 6 gebruikerslicenties hebt en na 6 maanden 1 nieuwe licentie aanschaft. Voor deze nieuwe licentie worden alleen voor de resterende 6 maanden kosten in rekening gebracht op basis van de vernieuwingsdatum. Voor upgrades/extra licenties waarvoor midden in een betalingscyclus een abonnement wordt aangeschaft, worden vanaf de datum van aankoop kosten in rekening gebracht tot aan de eerste verlengingsdatum.

Stappen om een licenties te upgraden:

1. Meld u aan op https://mailadmin.zoho.com als hoofdbeheerder.
  2. Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van uw postvak en klik op de knop Abonnement.
  3. De volledige details van het abonnement worden weergegeven. Naast de details van het abonnement, in het gedeelte Abonnement beheren, selecteert u Gebruiker upgraden / uitbreidingen.
  4. In het gedeelte voor extra gebruikers geeft u het aantal extra (nieuwe) licenties op dat u nodig hebt.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Het aantal gebruikers en het pro-ratabedrag dat op basis van de verlengingsdatum tijdens de upgrade op de kaart in rekening wordt gebracht, worden weergegeven.
  7. De verlengingen voor de organisatie vinden op één datum plaats, waardoor de huidige kosten worden gebaseerd op de volgende verlengingsdatum.
  8. Indien de transactie niet kan worden voltooid, controleert u de kaartgegevens die bij ons zijn opgeslagen.

Extra opslag aanschaffen

E-mail is niet alleen een communicatiemiddel, maar biedt ook een manier om eerdere belangrijke berichten te bewaren die u geregeld moet gebruiken. De opslagvereiste voor elke gebruiker is afhankelijk van het e-mailgedrag van de gebruiker, de aard van de werkzaamheden en andere communicatie. Zoho Mail biedt diverse algemene opslagopties op basis van het abonnement van de organisatie, die voor alle gebruikers hetzelfde zijn.  Sommige gebruikers hebben mogelijk echter meer opslagruimte nodig voor e-mail vanwege hun functievereisten of de aard van het werk.

De beheerder kan extra opslag aanschaffen en toewijzen aan geselecteerde gebruikers die meer opslagruimte voor hun e-mailgegevens nodig hebben. Beheerders kunnen kiezen uit opslageenheden van 25 GB, 50 GB, 100 GB en 200 GB. In het gedeelte Abonnement beheren wordt een lijst met alle beschikbare opslageenheden weergegeven waaruit beheerders kunnen kiezen.  Geef het aantal eenheden op dat nodig is voor elke opslageenheid en klik op Doorgaan.

Wanneer een gebruiker meer dan 200 GB nodig heeft, kan de beheerder meerdere opslageenheden aanschaffen en aan dezelfde gebruiker toewijzen.

Extra opslagruimte toewijzen

De beheerder kan op de pagina Mailopslag de licenties en de opslagruimte toewijzen voor de gebruikers.

Stappen om extra opslag toe te wijzen:

1. Meld u aan in het configuratiescherm van Zoho Mail
  2. Ga naar het gedeelte E-mailopslag.
  3. Het basisabonnement wordt aan elke gebruiker toegewezen.

4. Klik op het pictogram Bewerken naast de extra opslagruimte om de beschikbare opslageenheden weer te geven en toe te wijzen.

5. De basisopslagruimte wordt weergegeven. Wijs de extra opslag toe die nodig is voor het account, en controleer de totale toegewezen opslagruimte.
  6. Klik op Opslaan om de extra opslagruimte toe te wijzen aan het account.
  7. U kunt 'Extra opslag opnieuw instellen op nul' selecteren om de toegewezen opslagruimte opnieuw in te stellen op de basisopslagruimte.

Overstappen op een jaarlijks abonnement

1. Meld u aan op https://mailadmin.zoho.com als hoofdbeheerder.
  2. Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van uw postvak en klik op de knop Abonnement.
  3. De volledige details van het abonnement worden weergegeven. Naast de details van het abonnement, in het gedeelte Abonnement beheren, selecteert u Overschakelen op jaarlijks abonnement.
  4. Als u deze optie hebt gekozen, wordt in het scherm Bestelling bevestigen een overzicht van de kosten weergegeven. Klik op Doorgaan met betaling en voltooi de betaling.
  5. U wordt nu verplaatst naar het jaarlijkse abonnement.

Creditcardgegevens wijzigen

U kunt de creditcardgegevens die bij ons zijn opgeslagen, wijzigen voor toekomstige upgrades of verlengingen. Volg de onderstaande stappen om uw kaartgegevens te wijzigen.

1. Meld u aan in het configuratiescherm van Zoho Mail.
  2. Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van uw postvak en klik op de knop Abonnement.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op het weglatingsteken (drie puntjes) om de menuopties weer te geven.
  4. Selecteer Factuurgegevens en kies Wijzig kaartgegevens.
  5. Voer de nieuwe kaartgegevens in en sla deze op.
  6. U kunt ook het factuuradres bijwerken door de optie Adres wijzigen te selecteren.

Betaalgeschiedenis weergeven en facturen downloaden

U kunt de details van uw eerdere betalingen, zoals upgrades en verlengingen, weergeven in het gedeelte Betaalgeschiedenis. De facturen van elke betaling zijn ook beschikbaar op deze pagina.

1. Meld u bij www.zoho.com/mail aan als hoofdbeheerder.
  2. Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van uw postvak en klik op de knop Abonnement.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram Instellingen
  4. Selecteer Betaalgeschiedenis om de eerdere wijzigingen in abonnementen, betalingen en verlengingen weer te geven.
  5. U kunt zoeken in transacties of filteren op gegevens in de lijst met transacties.
  6. U kunt op de PDF klikken om de factuur in PDF-indeling te downloaden.

Betalingswijzen

Zoho Workplace/Zoho Mail ondersteunt meerdere betalingswijzen en biedt beveiligde transacties. Ons factureringssysteem is transparant zonder verborgen kosten of toeslagen voor beheerders. U kunt betalen met een van de volgende kaarten:

• Mastercard
  • Visa
  •  American Express
  • JCB
  • Discover

U kunt ook betalen via Paypal of bankoverschrijving. Neem contact met ons op via sales@zohocorp.com voor meer informatie.

Abonnement annuleren

U kunt uw abonnement annuleren en downgraden naar het gratis abonnement om toekomstige vernieuwingen van het abonnement te stoppen en verder te gaan met het gratis abonnement. Volg de onderstaande stappen om het abonnement te annuleren.

1. Meld u bij www.zoho.com/mail aan als hoofdbeheerder.
  2. Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van uw postvak en klik op de knop Abonnement.
  3. Selecteer in het gedeelte Abonnement beheren de optie Abonnement wijzigen om uw huidige abonnement en de andere beschikbare opties weer te geven.
  4. Blader omlaag naar de link Abonnement annuleren.
  5. Selecteer de link Klik hier om uw abonnement te annuleren onder op de pagina.

Hiermee annuleert u het abonnement en wordt de organisatie verplaatst naar een gratis abonnement.