Het gedeelte User Profile

U kunt het gedeelte User Profile van uw Zoho Mail-account openen door te klikken op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van de e-mailinterface. Dit gedeelte bevat de benodigde gegevens over uw Zoho Mail-account.

Gegevens van uw gebruikersaccount

In het eerste deel van het gedeelte User Profile worden gegevens over uw Zoho Mail-account weergegeven. Hier worden de weergavenaam, het primaire e-mailadres, de gebruikers-id en de e-mail-id van de hoofdbeheerder weergegeven. Behalve de accountgegevens worden hier ook de opties My Account en Sign Out weergegeven. Als u op My Account klikt, wordt u doorgestuurd naar de pagina https://accounts.zoho.com. Als u op Sign Out klikt, wordt u afgemeld bij uw account.

Profielfoto wijzigen

De profielfoto die is gekoppeld aan uw e-mailadres, kan worden gewijzigd vanuit uw account. Deze afbeelding wordt weergegeven in de e-mails die u verzendt, afhankelijk van de toestemming die u hebt ingesteld.

1. Meld u aan bij Zoho Mail
  2. Klik op de Avatar in de rechterhoek van uw postvak.
  3. Beweeg de muis over de avatar en klik op Wijzigen

4. Op de pagina Accounts klikt u op uw Avatar en uploadt u een afbeeldingsbestand vanaf uw computer
  5. Selecteer Photo View Permission in de vervolgkeuzelijst
  6. Klik daarna op Upload

De maximaal toegestane bestandsgrootte voor de afbeelding is 10 MB.

Tijdzone wijzigen

De tijd in de e-mail wordt weergegeven op basis van de tijdzone die voor uw bedrijf is ingesteld.

Als de e-mails worden weergegeven met onjuiste of irrelevante tijden die niet overeenkomen met uw huidige tijd, is het mogelijk dat de gekozen tijdzone onjuist is voor uw account. Volg de onderstaande stappen om de juiste tijdzone te kiezen.

1. Meld u aan bij Zoho Mail
  2. Klik op uw Avatar en selecteer vervolgens My Account
  3. Kies op het dashboard met Zoho-accounts het gedeelte My Profile Info
  4. Selecteer onder Personal Information de optie Country/Timezone.
  5. Kies de waarden in de vervolgkeuzelijst.
  6. Klik op Save om de instellingen op te slaan
  7. U moet de pagina Zoho Mail vernieuwen om de wijzigingen door te voeren.

Als u 'Daylight Saving Time' hebt gekozen in uw regio, kunt u de tijdzone selecteren. Deze wordt dan automatisch voor zomertijd gecorrigeerd. Als u deze optie kiest, worden de tijdgegevens in uw Zoho Mail automatisch aangepast aan de tijd in uw regio en worden ze correct weergegeven.

Toegang tot Control Panel en abonnementsdetails

Control Panel en Zoho Stores zijn toegankelijk vanuit het gedeelte User Profile door respectievelijk op de knoppen Control Panel en Subscription te klikken. De gegevens van het bestaande plan van uw Zoho Mail-account, zoals de vervaltijd en de gebruikte opslagruimte, worden onder deze knoppen weergegeven. Het gedeelte met opslagdetails bevat zowel de opslag die door Mail als door Docs wordt gebruikt. Als u onlangs e-mails of bestanden hebt verwijderd om ruimte vrij te maken, kunt u de muisaanwijzer op de opslaggrafiek plaatsen en op Refresh klikken om de opslaggegevens bij te werken. Wijzigingen in het abonnement kunnen worden aangebracht door de hoofdbeheerder van Zoho Stores.

Link naar Control Panel: https://mailadmin.zoho.com/cpanel/index.do#dashboard/general

Let op:

Control Panel kan alleen worden geopend vanuit de accounts van hoofdbeheerders en beheerders. De knop Subscription is alleen beschikbaar in het account van de hoofdbeheerder.

Zoho Mail-apps voor mobiele apparaten

In het gedeelte User Profile worden Zoho Mail-apps weergegeven die beschikbaar zijn voor mobiele telefoons. De apps zijn Mail, Mail Admin, Streams en InboxInsight. Als u op elk pictogram klikt, wordt u naar de pagina van de desbetreffende toepassing geleid.

Zoho Mail Desktop Lite

Het gedeelte User Profile van uw account bevat ook een downloadlink voor de Zoho Mail Desktop Lite-app. Klik op Download Now om de app te downloaden die aan uw behoeften voldoet.