Het gedeelte User Profile

Het gedeelte User Profile van uw Zoho Mail-account, dat u kunt openen door op uw weergaveafbeelding in de rechterbovenhoek van de e-mailinterface te klikken, is een geconsolideerd gedeelte met alle functies die u nodig hebt om uw Zoho Mail-account te beheren en op afstand te werken.

Gegevens van uw gebruikersaccount

In het eerste deel van het gedeelte User Profile worden gegevens over uw Zoho Mail-account weergegeven. Hier worden de weergavenaam, het primaire e-mailadres, de gebruikers-ID en de e-mail-ID van de hoofdbeheerder weergegeven. Behalve de accountgegevens worden hier ook de opties My Account en Sign Out weergegeven. Als u op My Account klikt, wordt u doorgestuurd naar de Zoho Accounts-pagina. Als u op Sign Out klikt, wordt u afgemeld bij uw account.

Profielfoto wijzigen

De profielfoto die is gekoppeld aan uw e-mailadres, kan worden gewijzigd vanuit uw account. Uw profielfoto is ook zichtbaar voor uw chatcontactpersonen, ontvangers die een Zoho-account hebben, gebruikers binnen uw bedrijf en bij uw communityberichten. Dit wordt bepaald door de machtigingen die u hebt ingesteld voor uw profielfoto.

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Klik op de Avatar in de rechterhoek van uw postvak.
  3. Beweeg de muis over de avatar en klik op Change. U wordt doorgestuurd naar de Zoho Accounts-pagina.
  4. Op de pagina Accounts klikt u op uw avatar en uploadt u een afbeeldingsbestand vanaf uw computer.
  5. U kunt bepalen wie uw profielfoto mag bekijken door toestemming te geven of in te trekken.
    • Only registered Zoho users - alle gebruikers van Zoho kunnen uw profielfoto bekijken.
    • Only contacts I chat with - alleen contactpersonen met wie u chat, kunnen uw profielfoto zien.
    • Only users in my organization - alleen gebruikers binnen uw bedrijf kunnen uw afbeelding bekijken.
    • Everyone - uw profielfoto is voor iedereen zichtbaar. Als u deelneemt aan een communitybericht, kan iedereen die het bericht opent uw afbeelding bekijken.
    • Only myself - uw afbeelding is alleen zichtbaar voor u en niet voor uw contactpersonen, collega's of andere leden.
  6. Klik op Done.

Let op:

De maximaal toegestane bestandsgrootte voor de afbeelding is 10 MB.

Tijdzone wijzigen

De tijd die in de e-mail wordt weergegeven, is gebaseerd op de tijdzone die voor uw bedrijf is ingesteld.

Als de e-mails worden weergegeven met onjuiste of irrelevante tijden die niet overeenkomen met uw huidige tijd, is misschien de verkeerde tijdzone gekozen voor uw account. Volg de onderstaande stappen om de juiste tijdzone te kiezen.

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Klik op uw Avatar en selecteer vervolgens My Account
  3. Kies op het dashboard met Zoho-accounts het gedeelte My Profile Info
  4. Selecteer onder Personal Information de optie Country/Time zone.
  5. Kies de waarden in de vervolgkeuzelijst.
  6. Klik op Save om de instellingen op te slaan
  7. U moet de pagina Zoho Mail vernieuwen om de wijzigingen door te voeren.

Als u 'Daylight Saving Time' hebt gekozen in uw regio, kunt u de tijdzone selecteren. Deze wordt dan automatisch voor zomertijd gecorrigeerd. Als u deze optie kiest, worden de tijdgegevens in uw Zoho Mail automatisch aangepast aan de tijd in uw regio en worden ze correct weergegeven.

Uw werk beheren

In het gedeelte Remote Work kunt u in- en uitchecken en uw beschikbaarheidsstatus beheren, direct vanuit uw gebruikersprofiel.

Uw beschikbaarheids-, incheck- en uitcheckstatus wordt ook weergegeven in andere Zoho-apps, zoals Zoho People en Zoho Cliq, om er maar een paar te noemen.

Toegang tot de Admin Console en abonnementsgegevens

admin console
De Admin Console en Zoho Payments waar u uw abonnement kunt beheren, zijn toegankelijk vanuit het gedeelte User Profile door respectievelijk op de knop Admin Console en Subscription te klikken. De gegevens van het huidige abonnement voor uw Zoho Mail-account, zoals de vervaldatum en de gebruikte opslagruimte, worden eveneens weergegeven. Het gedeelte met de opslaggegevens bevat zowel de opslag die door Zoho Mail als door Zoho Docs wordt gebruikt. Als u onlangs e-mails of bestanden hebt verwijderd om ruimte vrij te maken, kunt u de muisaanwijzer op de opslaggrafiek plaatsen en op Refresh klikken om de opslaggegevens bij te werken. Wijzigingen in het abonnement kunnen worden aangebracht door de hoofdbeheerder van Zoho Stores.

Let op:

De Admin Console van Zoho Mail is alleen toegankelijk voor de hoofdbeheerder en andere beheerders. De optie voor toegang tot dit gedeelte wordt alleen weergegeven in de profielen van beheerdersaccounts.

Zoho Mail-apps voor mobiele apparaten

In het gedeelte User Profile worden de Zoho Mail-apps weergegeven die beschikbaar zijn voor mobiele apparaten. Deze apps omvatten onder meer Mail, Mail Admin en Streams. Als u op elk pictogram klikt, wordt u naar de pagina van de desbetreffende toepassing geleid.

Desktop-apps voor Zoho Mail

U kunt de desktop-apps voor het besturingssysteem van uw keuze downloaden vanuit uw User Profile. Klik op het pictogram om de app voor het gewenste besturingssysteem te downloaden.