Mobile SDK's voor Android – Installeren

Installatie van de benodigde onderdelen

Vereiste app-onderdelen

Zoho CRM SDK wordt gehost met NPM (Node Package Manager). Nadat u NPM en de bijbehorende afhankelijkheden hebt geïnstalleerd, gebruikt u de volgende opdracht om de Zoho CRM Mobile SDK te installeren.

npm install -g zohomobilesdk

Aangezien dit een opdrachtregelprogramma is, vragen wij u dit op alle apparaten te installeren. Hiervoor zijn mogelijk supergebruikersrechten vereist in Linux-systemen. Dit werkt echter ook als het lokaal in een directory is geïnstalleerd. Met deze optie verwacht de SDK dat de projectbestanden ook in dezelfde map worden gemaakt.

Als u deze opdracht uitvoert, worden twee terminalopdrachten geïnstalleerd: zohoandroid en zohoios. U kunt de opdracht testen door deze gewoon uit te voeren in uw terminalprompt, waardoor het helpbericht van de betreffende opdracht wordt weergegeven. Alle koppelingen naar de mobiele SDK worden uitgevoerd via deze opdrachten.

Een Zoho-client registreren

Aangezien Zoho CRM API's worden geverifieerd met OAuth2-standaarden, is het noodzakelijk uw app te registreren bij Zoho.

1. Ga naar https://accounts.zoho.com/developerconsole.
  2. Klik op 'Add Client ID'.
  3. Voer de clientnaam, het clientdomein en de omleidings-URI in.
    Uw clientapp is nu geregistreerd. De client-id en het clientgeheim van de zojuist geregistreerde app zijn te vinden onder Options > Edit op de bovengenoemde website.
  4. Selecteer bij Client Type de optie Mobile.
  5. Klik op Create.

Let op:

• De omleidings-URI moet het URL-schema van uw applicatie zijn.