Mobiele SDK voor Android

Configuratie

Een nieuw project maken

Zodra uw client is geregistreerd, kunt u beginnen met het maken van uw eigen Android-applicatie.

Ga in de opdrachtregel naar de map waarin u uw mobiele project wilt maken en voer de volgende opdracht uit.

zohoandroid create

U wordt nu gevraagd naar de volgende gebruikersinvoer.

1. Naam van uw mobiele app (bijvoorbeeld Lead Approver).
  2. Gewenste Java-pakketnaam van uw Mobile App (bijvoorbeeld com.zoho.test).
  3. Zoho OAuth client-id (verkregen tijdens appregistratie).
  4. Zoho OAuth clientgeheim (verkregen tijdens appregistratie).
  5. Zoho OAuth omleidings-URL (verkregen tijdens appregistratie).

Na het uitvoeren van de bovenstaande opdracht wordt een projectmap gemaakt in dezelfde map. De naam van de projectmap komt overeen met de naam van de mobiele app.

Let op:

• apps die worden gemaakt, worden standaard aangepast aan Android API-niveau 26 (Oreo). U kunt dit echter wijzigen in het vereiste API-niveau in build.gradle van de app.
  • Houd er ook rekening mee dat u bij het wijzigen van de API-niveaus mogelijk elke ontbrekende afhankelijkheid voor het nieuwe API-niveau moet afhandelen.

Het project uitvoeren

Het nieuwe project is eigenlijk een demo-Android-app die direct kan worden uitgevoerd met Android Studio.

1. Open Android Studio.
  2. Klik op File > New > Import Project, kies de nieuwe projectmap en klik op Open.
    De nieuwe demo-app wordt geopend als een Android-project.
  3. Installeer zo nodig ontbrekende afhankelijkheden zoals aanbevolen door Gradle.
  4. Voer dit project uit in een emulator nadat Gradle is opgebouwd.
    De app wordt geopend met een Zoho-aanmeldingsscherm in de emulator.
  5. Meld u aan met uw Zoho CRM-referenties en bekijk uw gegevens met de demo-app.

De app uitbreiden

Zodra uw project is gemaakt en uitgevoerd, kunt u nieuwe schermen en functies voor uw app ontwerpen en maken volgens uw vereisten. Er zijn geen front-end beperkingen bij het ontwikkelen van uw app. Om de gebruikersverificatie te vereenvoudigen, dient u echter rekening te houden met de volgende punten bij het ontwerpen van uw app.

Aanmelden/afmelden afhandelen:

1. Om de aanmelding van gebruikers correct te verwerken, is de startactiviteit al geconfigureerd in de SDK om ervoor te zorgen dat alleen gebruikers die zijn aangemeld de gegevens van de applicaties kunnen bekijken.
    • Als u echter uw eigen aangepaste aanmeldingsscherm wilt weergeven, stelt u uw aangepaste aanmeldklassenpakket in als customLoginActivityClass in app_configuration.properties. We starten uw customLoginClass als lanceeractiviteit, u hoeft deze klasse niet als startprogramma in uw manifest te noemen. Zorg ervoor dat u de ZCRMLoginActivity-intentie start vanuit uw aangepaste lanceeractiviteit om het aanmeldingsproces soepel te laten starten.
    • Zorg er tijdens het schrijven van een aangepaste lanceeractiviteit voor dat u geen aanroepen plaatst naar Zoho CRM zonder ZCRMLoginActivity op te roepen.
  2. Als u het afmelden van gebruikers wilt afhandelen, moet de activiteit waarbij u de onClick call van uw afmeldingsknop afhandelt de ZCRMBaseActivity uitbreiden en moet de bijbehorende onClick-methode super.logout() aanroepen.

In het bestand app_configuration.properties:

1. mainActivityClass (verplicht) – Vermeld uw hoofdklassenpakket (de klasse die begint na de aanmeldactiviteit)
  2. oauthScopes (verplicht) – Voorbeeldscopes worden al genoemd in het gemaakte eigenschappenbestand. U kunt de scopes naar wens wijzigen. Meer informatie
  3. accessType (optioneel) – Type omgeving in CRM
    • Production – Omgeving waarin actieve betalende gebruikers toegang hebben tot essentiële bedrijfsgegevens.
    • Development – Omgevingen waarin u kunt uitbreiden, integreren en ontwikkelen zonder dat dit invloed heeft op uw productieomgevingen.
    • Sandbox – Omgevingen die specifiek worden gebruikt voor het testen van de functionaliteit van applicaties voordat ze worden geïmplementeerd in productie of worden vrijgegeven aan klanten.
  4. minLogLevel (optioneel) – Vermeld hier uw gewenste logniveau ( ALL, FINEST, TRACE, DEBUG, CONFIG, INFO, WARNING, ERROR, OFF).
  5. domainSuffix (optioneel) – Multi DC-support.
    • VS – www.zohoapis.com
    • EU – www.zohoapis.eu
    • CN – www.zohoapis.com.cn
  6. portalID (optioneel) – Uw CRM Portal-ID invoeren (bijvoorbeeld 65468393). U hoeft 'portalID' niet te vermelden in het eigenschappenbestand als u er geen hebt.
  7. showSignUp (optioneel) – Geef de waarde als true als u een aanmeldfunctie in uw app opgeeft, anders geeft u de waarde false.
  8. customLoginActivityClass (optioneel) – Vermeld uw pakket voor de activiteitsklasse van het startprogramma. Vanuit die lanceerklasse kunt u uw aanmelding aanpassen door de klassenintentie van ZCRMLoginActivity te starten.

app_configuration.properties

Dit bestand bevat bepaalde configuratiewaarden die nodig zijn om de app uit te voeren. Wijzig de bestaande eigenschapsnamen of -waarden niet, omdat deze nodig zijn voor een soepele werking van de SDK en de app.

Het bestand is beschikbaar via het volgende pad:
project home > app > src > main > assets > app_configuration.properties.

U kunt desgewenst ook eigen eigenschappen en waarden toevoegen. Als u ZCRMSKConfigUtil.getConfigValue(propertyName) opent, geeft u na het starten van de app op elk gewenst deel van uw Java-code de waarden van eigenschappen die u aan dit bestand toevoegt.

Zoho CRM API-wrappers

Om de toegang tot gegevens te vergemakkelijken via Zoho CRM Rest API's, moeten de ingebouwde API SDK's voor Zoho CRM worden gebruikt om toegang te krijgen tot CRM-gegevens via API's. Deze laag zorgt voor uw API-verificatie (genereert en vernieuwt OAuth-toegangstokens), API-reactie- en aanvraagstructuren en retourneert Java-objecten die de API-reacties bevatten.

Daarom is een API-aanroep slechts een methodeaanroep voor de clientapp.

Raadpleeg het gedeelte over klassenhiërarchie van de Zoho CRM Java SDK-documentatie.

SDK Data Access-wrappers

Naast de bovenstaande verpakking van Zoho CRM API's, worden essentiële modulemetagegevens door de SDK in de lokale opslag van het apparaat opgeslagen om onnodige API-aanroepen te voorkomen.

Op dit moment worden CRM-gegevens (records) niet in de cache opgeslagen en worden alleen metagegevens van modules zoals lay-outs, secties, velden en aangepaste weergavedetails in de cache opgeslagen.

ZCRMCachedModule

Een aantal extra metadata-caching wordt uitgevoerd met ZCRMCachedModule. Hierdoor wordt de ZCRMModule-klasse van de Zoho CRM API clientbibliotheek uitgebreid. Deze klasse biedt de volgende methoden.

• getLayouts – retourneert alle lay-outs van de module als een BulkAPIResponse.
  • getCustomViews – retourneert alle aangepaste weergavedetails van de module als een BulkAPIResponse.

De cache vernieuwen

ZCRMCachedModule slaat de metagegevens van modules en formulierlay-outs op en gebruikt deze in de cache van de lokale opslag van het apparaat. De SDK vernieuwt de opgeslagen metagegevens van een module om de 12 uur.

In het geval dat u de SDK wilt dwingen om de cache te verwijderen (bijvoorbeeld wanneer u iets wilt toevoegen zoals een veeg om te vernieuwen in uw app) en de metagegevens wilt vernieuwen via een Zoho CRM API-aanroep, kunt u dit forceren door de refreshCache-vlag in te stellen die wordt weergegeven in de uitgebreide versies van de bovenstaande methoden. Hieronder vindt u een voorbeeld van een aanroep.

zcrmCachedModuleObj.getAllLayouts(true);

zcrmCachedModuleObj.getCustomViews(true);