Zoho Mail in Outlook voor Windows configureren - IMAP

Stappen voor het configureren van een Zoho Mail-account als IMAP in Outlook voor Windows

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account om IMAP-toegang in te schakelen. (Meld u aan bij www.zoho.com/mail >> Instellingen >> E-mailaccounts >> IMAP-toegang >> schakel IMAP-toegang in door op het selectievakje te klikken).
  2. Start de applicatie Microsoft Outlook op uw Windows-systeem.
  3. Klik op Bestand en selecteer Account toevoegen.
  4. Zoek en selecteer Handmatige instelling of extra servertypen en klik op Volgende
  5. Selecteer op de pagina Service kiezen de optie POP of IMAP en klik op Volgende.
  6. Voer op de pagina Account toevoegen de volgende gegevens in:
    • Gebruikersinformatie
      • Uw naam: uw gewenste weergavenaam. Deze zal worden gebruikt in de e-mails die u verzendt vanuit Outlook.
      • E-mailadres: het e-mailadres van uw Zoho-account (gebruiker@domein.com of e-mailaliassen voor zakelijke accounts, of gebruikersnaam@zoho.com als u een persoonlijk account hebt)
    • Servergegevens: voor specifieke configuratie met betrekking tot uw account bekijkt u dit gedeelte.
      • Selecteer IMAP in het menu Accounttype.
      • Inkomende server:imappro.zoho.com - voor zakelijke accounts (als uw domein wordt gehost bij Zoho).
      • Inkomende server:imap.zoho.com - voor persoonlijke accounts (als u een persoonlijk @zoho.com-account hebt).
      • Uitgaande server:smtp.zoho.com
    • Aanmeldgegevens:
      • Gebruikersnaam: het e-mailadres van uw Zoho-account (gebruiker@uwdomein.com voor gebruikers van e-mailhosting / gebruikersnaam@zoho.com voor persoonlijke gebruikers).
      • Wachtwoord: wachtwoord van uw Zoho-account (gebruik applicatiespecifiek wachtwoord als tweestapsverificatie is ingeschakeld voor uw account).
  7. Zorg ervoor dat Wachtwoord onthouden isingeschakeld en klik op Meer instellingen
  8.  Tabblad Uitgaande server: selecteer Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist en zorg ervoor dat Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende server is ingeschakeld.
  9. Selecteer het tabblad Geavanceerd en configureer de instellingen als volgt:
    •  Inkomende server (IMAP): 993
    • Selecteer SSL in het vervolgkeuzemenu voor versleutelde verbinding.
    • Selecteer bij uitgaande server SSL in de vervolgkeuzelijst voor de versleutelde verbinding.
    • Uitgaande server (SMTP): 465
    • Klik op OK
    • U wordt doorgestuurd naar het gedeelte 'Nieuw e-mailaccount toevoegen'.
    • Klik op Accountinstellingen testen om de configuratiegegevens te controleren.
  10. Wanneer de tests zijn voltooid, geeft Outlook een pop-upvenster weer zoals in de volgende afbeelding. Klik op Sluiten. Als u fouten ziet, gaat u naar het gedeelte Problemen oplossen.

Specifieke instructies voor Outlook IMAP

Verzonden items

Standaard plaatsen onze SMTP-servers automatisch verzonden e-mails in de map Verzonden. Wanneer u echter een e-mail met Outlook verzendt, wordt er ook een kopie opgeslagen in de map Verzonden

Om duplicaten in de map Verzonden te vermijden, wijzigt u de volgende instellingen:

In Zoho Mail:

U kunt de kopie die wordt gemaakt door de server, in de SMTP-instellingen uitschakelen. Bekijk hier de instructies.

U kunt echter ook de instellingen wijzigen in de e-mailclient die u gebruikt.

In Outlook 2007:

• Vanuit het menu Extra selecteert u Opties en vervolgens Voorkeuren
  • Kies E-mailopties en schakel Kopie van berichten opslaan in map Verzonden items uit.

In Outlook 2010:

• Selecteer uw Zoho-account via het menu Accountinstellingen en klik op Wijzigen
  • Kies Meer instellingen, klik op Verzonden items en selecteer Geen kopieën van verzonden items opslaan.

Volledige berichten downloaden

Standaard downloadt Outlook alleen de afzender, het onderwerp en de datum (koptekst) bij het synchroniseren van e-mail. Het volledige bericht wordt alleen gedownload wanneer u op de e-mail klikt. U kunt dit wijzigen door de instellingen voor verzenden/ontvangen aan te passen.

Let op:

In Outlook 2013 zijn er enkele problemen met betrekking tot mappen synchroniseren. We raden u aan een eerdere versie van Outlook te gebruiken tot Outlook 2013 stabiel is voor IMAP-gebruik.