IMAP-mailconfiguratie voor iPhone/iPad - Zoho Mail

IMAP-mailconfiguratie voor iPhone/iPad

Zoho Mail-app voor iPhone

Zoho Mail heeft een eigen mobiele app voor iPhone die eenvoudig maar toch krachtig is. Naast e-mail synchroniseert de app ook uw agenda en contacten, zonder het gebruik van de agenda of contacten op uw apparaat te verstoren. U kunt de app downloaden vanuit de App Store.
.

Uw Zoho Mail-account als IMAP configureren op iPhone/iPad

1. Zorg ervoor dat IMAP-toegang is ingeschakeld voor uw account. (Meld u aan bij Zoho Mail >> Instellingen >> E-mailaccounts >> E-mail doorsturen en POP/IMAP >> IMAP inschakelen.)
  2. Tik op uw iPhone op Instellingen >> Accounts en wachtwoorden >> Account toevoegen en kies Overige >> E-mailaccount toevoegen
  3. Geef uw naam, e-mailadres, wachtwoord en een korte beschrijving op voor het account. Tik op Volgende
  4. Als tweestapsverificatie is ingeschakeld voor uw account, geeft u een applicatiespecifiek wachtwoord op om het account te configureren.
  5. Controleer op het volgende scherm of IMAP bovenaan is geselecteerd voor accounttype. Als u uw account als POP wilt configureren op uw iPhone, kunt u hier de nodige configuratiegegevens bekijken.
  6. Geef in het gedeelte Inkomende e-mailserver de gegevens hieronder op.
    1. Hostnaam: imap.zoho.com
    2. Gebruikersnaam: uw e-mailadres van Zoho
    3. Wachtwoord: het wachtwoord van uw account. U hebt misschien een applicatiespecifiek wachtwoord nodig om het account voor andere apparaten in te stellen als u tweestapsverificatie hebt ingeschakeld voor uw account).
  7. Geef in het gedeelte Uitgaande e-mailserver de gegevens hieronder op.
    1. Hostnaam: smtp.zoho.com
    2. Gebruikersnaam: het e-mailadres van uw Zoho-account (gebruiker@uwdomein.com)
    3. Wachtwoord: uw Zoho-wachtwoord (u hebt misschien een applicatiespecifiek wachtwoord nodig om het account voor andere apparaten in te stellen​ als u tweestapsverificatie hebt ingeschakeld voor uw account)
      .
  8. Het apparaat maakt verbinding met de IMAP-server en verifieert de aanmeldgegevens die u hebt opgegeven. Na een succesvolle verificatie wordt het IMAP-account ingesteld op uw mobiele apparaat.

Selecteer het nieuwe account en klik op Geavanceerd om mapinstellingen voor synchronisatie te configureren. Wijs bij Mailboxgedrag de mappen van de iPhone/iPad/iPod toe aan de mappen op de server.

Kies de relevante opties voor verwijderen in IMAP in de webinterface van Zoho Mail.

Problemen met IMAP-configuratie op een iPhone oplossen

Inkomende e-mailberichten worden niet gesynchroniseerd:

1. Als u geen verbinding kunt maken met de IMAP-server imap.zoho.com, kunt u de geavanceerde instellingen van de inkomende server controleren. Tik op iPhone-instellingen >> Accounts en wachtwoorden > > tik op het account.
  2. Scrol naar beneden en tik op Geavanceerd.
  3. Zorg ervoor dat 'SSL gebruiken' is ingeschakeld en het poortnummer 993 is.

Uitgaande e-mails:

Foutmelding: Doorsturen niet toegestaan

1. iPhone-instellingen >> Accounts en wachtwoorden >> selecteer het geconfigureerde account
  2. Controleer of u het e-mailadres zonder typefouten hebt ingevoerd.
  3. Het vermelde e-mailadres moet het primaire e-mailadres of de e-mailalias zijn van het account dat wordt geconfigureerd.

Foutmelding: Kan bericht niet verzenden. Kan geen verbinding met smtp.zoho.com maken

1. iPhone-instellingen >> Accounts en wachtwoorden >> selecteer het geconfigureerde account
  2. Scrol naar beneden en selecteer SMTP om de SSL- en poortgegevens te controleren.
    ​
  3. Zorg ervoor dat 'SSL gebruiken' is ingeschakeld en de SMTP-poort is ingesteld op 465.

Let op:

Als uw account een zakelijk account is dat wordt gehost door Zoho Mail, kunt u imappro.zoho.com in plaats van imap.zoho.com als hostnaam gebruiken.