Problemen oplossen voor domeinverificatie

Mislukte domeinverificatie - Mogelijke redenen

Als u na het uitvoeren van de stappen (CNAME/TXT/HTML) voor domeinverificatie nog steeds een fout krijgt tijdens de verificatie, controleert u het volgende:

Als u voor de CNAME-methode hebt gekozen, typt u in het URL-tekstgebied van de browser <zb******>.<yourdomain name.com>. Als u de domeinnaam correct hebt ingesteld, verwijst de pagina door naar de aanmeldingspagina van Zoho. Als de aanmeldingspagina niet juist wordt geladen, moet u uw CNAME-waarden opnieuw controleren.

DNS-provider - Conflict provider

Wanneer u het domein registreert bij één provider, maar de DNS-servers wijzigt of uw DNS host bij een andere provider, worden de CNAME-/TXT-/MX-/SPF-records die u gebruikt bij uw domeinprovider niet als geldig beschouwd. Mogelijk hebt u de DNS-provider gewijzigd voor het hosten van uw website, voor het configureren van uw vorige e-mailprovider of naar eigen inzicht ingesteld.

Alleen de CNAME-/TXT-records die zijn toegevoegd aan de DNS-hostingprovider zijn geldig en actief. Voer daarom een 'NameServer'-zoekopdracht uit voor uw domein om te controleren waar uw DNS wordt gehost. U kunt ook contact opnemen met uw domeinprovider of de technische contactpersoon van uw domein voor informatie over waar de naamservers naar verwijzen als u dat niet zeker weet.

Langere TTL

De TTL (Time To Live) is de tijd die in uw DNS is opgegeven waarna elke wijziging in uw DNS ingaat. Als u een hele hoge TTL-waarde heeft (24 of 48 uur), dan worden de CNAME-/TXT-/MX-records niet opgegeven tijdens het verificatieproces. Op basis van de ingestelde TTL kan het tot 12-24 uur duren voordat DNS-wijzigingen in werking treden. Controleer de TTL-waarde en probeer de verificatie na een tijdje opnieuw.

Onjuiste waarden

De manier waarop de CNAME-/MX-records moeten worden toegevoegd, verschilt vaak per DNS-provider. Sommige DNS-providers verwachten dat de domeinnaam ook wordt toegevoegd aan de hostnaam (zb*****.<uwdomein.com>), terwijl andere domeinproviders u alleen vragen het gedeelte met de hostnaam in te vullen (zb*****) en dat de hostnaam door hun wordt toegevoegd. Het is daarom raadzaam om de help-pagina's of de instructiehandleidingen te raadplegen of om contact op te nemen met het ondersteuningsteam van uw DNS-provider voor het toevoegen van de CNAME/MX-records.

Typfouten/spelfouten

Controleer of u de juiste domeinnaam (zonder typfouten) hebt toegevoegd in Zoho. Als u het domein hebt verwijderd en opnieuw hebt toegevoegd, wordt er een nieuwe zb-code gegenereerd voor het domein. In dat geval is de oude zb-code ongeldig en wordt uw domein niet geverifieerd. U moet een nieuwe CNAME met zb-code toevoegen voor de verificatie.