CRM Hulp

Taken exporteren naar Google Taken

Het delen van uw Zoho CRM-taken is gemakkelijk gemaakt met de functie Export to Google Tasks. Door de geselecteerde taken te exporteren van CRM naar Google Taken kunt u deze bekijken en delen met andere gebruikers in Google Taken. Het helpt u ook bij het plannen van uw zakelijke taken en deze georganiseerd te houden om te voorkomen dat u een taak mist.

Beschikbaarheid

Profielmachtiging vereist: alle Zoho CRM-gebruikers kunnen taken exporteren van Zoho CRM naar Google Apps.

Standaard taak veldtoewijzing

Zoho CRMGoogle TakenBeschrijvingDatatype
Taakeigenaar Geeft de gebruiker weer aan wie de taak is toegewezen. Dit is een verplicht veld.Gebruikersnaam
OnderwerpWatSpecificeer het onderwerp van de taak. Dit is een verplicht veld.Tekstvak, alfanumeriek (50)
BegindatumWanneer: VanSpecificeer de begindatum en -tijd van de taak. Dit is een verplicht veld.Mini-agenda
EinddatumWanneer: TotSpecificeer de einddatum en -tijd van de taak. Dit is een verplicht veld.Mini-agenda
Terugkerende activiteitNiet toegewezenSchakel het selectievakje in als de taak een terugkerende activiteit is. Specificeer ook de Start Date, End Date en Repeat Type.Selectievakje
Herinner omNiet toegewezenSelecteer het selectievakje om een herinnering te verzenden voor de gebeurtenis.Selectievakje
BeschrijvingTekstvakBeschrijvingSpecificeer extra informatie over de gebeurtenis.

De standaard Google-lijst instellen

1. Klik in Google Apps op (het pictogram Apps).
  2. Klik op More > Zoho CRM.
    U wordt doorgeleid naar Zoho CRM.
  3. Ga naar Setup > Marketplace> Google>Google Apps > Tasks.
  4. Selecteer de Google-taak in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op Save.
    Alle taken worden toegevoegd onder de gespecificeerde Google Takenlijst.

Een taak toevoegen aan Google Taken

1. Klik in Google Apps op (het pictogram Apps).
  2. Klik op More > Zoho CRM.
    U wordt doorgeleid naar Zoho CRM.
  3. Klik op het tabblad Activities op New Task
    U kunt als alternatief ook op de knop Nieuwe Taak klikken vanuit records zoals leads, contactpersonen en kansen.
  4. Specificeer op de pagina Taak maken de gebeurtenisgerelateerde gegevens.
  5. Klik op Save & Export to Google Tasks.
    De zojuist gemaakte taak wordt opgeslagen in CRM en Google Taken.

Bulk-taken toevoegen aan Google Taken

1. Selecteer op het tabblad Activities een of meer selectievakjes die overeenkomen met de taken.
  2. Klik op het [More pictogram] > Export to Google Tasks.
    De geselecteerde taken worden geëxporteerd naar de standaard Google Takenlijst.

Let op:

• U moet dezelfde tijdzone hebben in Zoho CRM en Google Apps.
  • Taken worden weergegeven in Google Taken.
  • U kunt de taak niet toevoegen vanuit de detailweergave.