Uw CRM-account beveiligen

Wanneer u belangrijke informatie verwerkt, zoals klantgegevens, de jaaromzet van het bedrijf en gegevens van belanghebbenden, moet u preventieve maatregelen treffen om uw accounts te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Om hier zeker van te zijn, kunt u bij uw eerste aanmelding beveiligingsvragen instellen voor Zoho-accounts. Met deze vragen kunt u het wachtwoord ophalen of wijzigen, indien nodig. De beveiligingsvraag is van toepassing op alle Zoho-services. Zie ook Beveiligingsvraag instellen

Met onze beveiligingsinstellingen biedt u uw klanten een veilig platform. Het laatste dat u wilt is namelijk dat hun persoonlijke gegevens niet goed beschermd zijn vanwege onbekende of onveilige netwerken. U kunt vertrouwde IP-adressen opgeven waarmee gebruikers toegang hebben tot het CRM, zodat de toegang van personen via andere IP-adressen automatisch wordt beperkt. U kunt ook de IP-adressen van individuele gebruikers of gebruikers uit een bepaalde rol of groep toevoegen.

Elke gebruiker die zich aanmeldt via een ander IP-adres ontvangt het waarschuwingsbericht 'Toegang geweigerd vanaf dit IP-adres'. Deze beperking wordt dan ook toegepast bij aanmeldingen vanaf mobiele apparaten en tablets. API's die het Authtoken van de gebruiker gebruiken, werken ook niet vanaf IP's die niet zijn toegestaan.

Dit geldt ook voor alle andere producten van Zoho. Als u dus geen toegang hebt tot Zoho CRM vanaf een specifiek IP-adres, bijvoorbeeld uw thuiskantoor, dan hebt u ook geen toegang tot de andere producten, zoals Zoho Mail, Zoho Docs, enz. Zie ook IP-adressen configureren