Webapp SDK Webintegratie

Integratie van webapps

Internet is een geweldig platform dat alle aspecten van de wereld samenbrengt. Voorheen ging het om online winkelen en tegenwoordig draait het om apps instellen op internet. Webapps zijn applicaties die in de cloud worden gehost. Als het gaat om webapplicaties, zijn de beste applicaties de applicaties die u zelf maakt. Of in ieder geval hebt gepersonaliseerd.

Met webapps in Zoho kunnen beheerders de aangepaste webapplicatie uploaden en delen met de betrokken specifieke gebruikers/profielen van de organisatie.

Een client maken

Als u een webapplicatie wilt integreren met Zoho CRM, moet u eerst een bijbehorende client maken.

Een client maken

1. Ga naar Settings > Setup > Developer Space > WebApps.
  2. Klik op Add Client ID.
  3. Voer de volgende informatie over de app in het volgende pop-upvenster in:
    • Kies een klantnaam.
    • Voer het clientdomein in.
    • Voer geautoriseerde omleidings-URI's in.
    • Voer het JavaScript-domein in.
  4. Klik op Create.

Zodra de client is gemaakt, wordt u doorgestuurd naar de CRM, waar u verder kunt gaan met het uploaden van de app.

Uw app bouwen

Zodra de client-id is gemaakt, kunt u doorgaan met het maken van uw webapplicatie.

Ga naar deze pagina voor meer informatie!

Nadat de applicatie is gemaakt, kunt u doorgaan met uploaden en delen.

Een app uploaden

Webapp uploaden

1. Klik op Settings > Setup > Developer Space > MobileApps.
  2. Klik op Upload App.
  3. Voer de volgende informatie over de app in:
    • Kies een naam voor de app.
    • Klik op Choose File om de applicatiebestanden te uploaden.
  4. Klik op Upload.

De app delen

Nadat u de app hebt geüpload, kunt u deze delen met uw gebruikers.

De app delen

1. Nadat de app is geüpload, kunt u deze delen met uw gebruikers.
  2. Selecteer op de pagina Share To de optie Users based on Profiles of individuele gebruikers.
  3. Klik op Opslaan.

U kunt de lijst met applicaties voor uw organisatie bekijken in het gedeelte WebApps onder Developer Space.

Opties voor delen bewerken

U kunt een applicatie voor een bepaalde gebruiker of een bepaald profiel verwijderen.

Bekijken van opties voor delen van een applicatie bewerken

1. Klik op Setup > Developer Space > WebApps.
  2. Klik in de lijst op de knop Edit Share van de gewenste app.
  3. Werk de opties voor delen bij onder het gedeelte Share to op de pagina App Details.
  4. Klik op Opslaan.

De applicatie verwijderen

Wanneer u de applicatie verwijdert, wordt de app alleen verwijderd uit de CRM-gebruikersinterface. De client-id blijft behouden.

De applicatie verwijderen

1. Klik op Setup > Developer Space > MobileApps.
  2. Selecteer de verwijderknop van de applicatie(s) die u wilt verwijderen uit de lijst.
  3. Klik op Delete.