Webapps installeren in Zoho CRM

Webapps – CLI-installatie

ZET is een CLI-tool waarmee ontwikkelaars clientgebaseerde apps (marketplace-apps) kunnen ontwikkelen en lokaal kunnen testen. Ontwikkelaars kunnen codes schrijven in de lokale app en deze direct testen zonder de appbestanden naar de server te uploaden. ZET zal de ontwikkelaars op de volgende manieren helpen:

1. Maakt automatisch de projectsjabloon met de benodigde basisbestanden en mappenstructuur.
  2. Voert de lokale http-server uit om de inhoud van de app te bedienen.
  3. Valideert uw app.
  4. Pakt uw app in voor uploaden.

Installatie van de benodigde onderdelen

Vereisten:

1. Download de nodejs-broncode via 'https://nodejs.org/en/download/'.
  2. Nadat Node is geïnstalleerd, verifieert u het door de volgende opdracht uit te voeren.

$ node -v
    $ npm -v

CLI-installatie

Voer de volgende opdracht uit om het CLI-nodepakket van ZET te installeren.

$ npm install -g zoho-extension-toolkit

Let op:

• gebruik sudo voordat u de opdracht uitvoert als u geen toestemming hebt om het hulpprogramma te installeren.
  • De optie -g zorgt ervoor dat de module op alle apparaten wordt geïnstalleerd. De CLI-opdracht is hierdoor overal toegankelijk.

Voer de volgende opdracht uit om te controleren of de installatie is geslaagd.

$ zet // Help-informatie over de opdracht 'zet' wordt weergegeven.

Een project maken

Voer de volgende opdracht uit om een nieuw project te maken.

$ zet init

Met deze opdracht geeft u de lijst weer van Zoho Services waarvoor u een projectsjabloon wilt maken. Selecteer Catalyst als service.

Open de volgende URL in de browser http://localhost:5000/plugin-manifest.json of http://localhost:5000/app/app_file.html om te controleren of de server is gestart

Bronnen opnemen

Alle bestanden die nodig zijn voor het renderen van uw webapp, worden weergegeven in de map 'app' van uw project.

De server starten

Voer de volgende opdracht uit om een lokale HTTP-server te starten waarmee u de app lokaal kunt uitvoeren en deze kunt testen in uw sandbox-instantie.

$ zet run

Hiermee wordt de HTTP-server op uw lokale computer uitgevoerd in poortnummer 5000. De poort mag niet worden bezet door een ander proces voordat de server wordt gestart.

Als u wilt controleren of de server is gestart, opent u de volgende URL in uw webbrowser:
http://127.0.0.1:5000/app/app_file.html

Validatie en verpakking van de web-app

Wanneer we de onderstaande opdracht uitvoeren, wordt de applicatiebron gevalideerd om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de richtlijnen in de sectie <>.

$ zet validate

Dit levert het validatieresultaat op. Als er validatiefouten worden genoemd, moeten we deze verhelpen. Zonder de validatieproblemen op te lossen, kan de app niet worden geüpload in de Zoho-ontwikkelaarconsole omdat dezelfde codecontrole plaatsvindt wanneer we de applicatie uploaden in de zet-service.

Verpakking

De projectmap waaraan u werkt, bevat ook enkele node-modules die nodig zijn voor lokale tests. Wanneer u de app uploadt in Zoho Marketplace, zorg er dan voor dat het zip-bestand alleen de relevante bestanden en mappen van de applicatie bevat.

Om het verpakken te vergemakkelijken, wordt een opdracht met de naam 'pack' geleverd waarmee een zip-bestand wordt gemaakt met alleen bestanden die relevant zijn voor apps (met uitzondering van bestanden die betrekking hebben op node-modules). Dit zip-bestand is nu klaar om te worden geüpload.

$ zet pack