Workflow-veldupdate

Veldupdates maken

Met de optie Veldupdate kunt u bepaalde veldwaarden in de records automatisch bijwerken wanneer de bijbehorende workflow-regel wordt geactiveerd.

Beschikbaarheid

Vereiste profielmachtiging: Gebruikers met het beheerdersprofiel hebben toegang tot deze functie.

Veldupdates maken

1. Ga naar Instellingen > Automatisering > Acties > Veldupdates.
  2. Klik op de pagina Workflow-veldupdates op het veld Veldupdate configureren.
  3. Ga als volgt te werk op de pagina Nieuwe workflow-veldupdate:
    • Voer een naam in voor de veldupdate.
    • Selecteer de Module in de vervolgkeuzelijst.
      U kunt ook de veldwaarden bijwerken van de gerelateerde bovenliggende records die zijn gekoppeld aan de record die is geselecteerd voor de workflow-regel. Bijvoorbeeld: Bij het maken van workflow-regels voor contactpersonen kunt u ook de velden van de bovenliggende accountrecords bijwerken.
    • Selecteer het veld in de vervolgkeuzelijst Bijwerken dat moet worden bijgewerkt.
    • Geef de waarde op voor het veld dat u wilt bijwerken.
    • Klik op Opslaan.

Opmerking

• Workflow-veldupdates kunnen niet worden gekoppeld aan een workflow-regel als de uitvoercriteria die voor een regel zijn geselecteerd 'Verwijderen' zijn.
  • U kunt maximaal 3 veldupdates aan elke actie koppelen (Directe en op tijd gebaseerde acties).
  • U kunt het veld Recordeigenaar ook bijwerken met deze functie.
  • U kunt deze functie ook gebruiken om een Tekstveld en een DatumTijd-veld bij te werken zonder waarde, zodat het veld leeg blijft.
  • Met workflow-veldupdates kan de eigenaar van de record worden gewijzigd. Als de aan te wijzen gebruiker inactief of onbevestigd is, wordt de update van het workflow-veld niet uitgevoerd.
  • Vanuit een workflow-regel kunt u ook workflow-veldupdates maken om de velden van de bovenliggende record bij te werken.
    RecordtypeBovenliggende records die u kunt bijwerken
    ContactpersonenAccounts, leveranciers
    DealsAccounts, campagnes, contactpersonen
    CasesProducten, accounts, deals, contactpersonen
    OplossingenProducten
    ProductenLeveranciers
    OffertesContactpersonen, accounts, deals
    SalesordersContactpersonen, accounts, deals, offertes
    InkoopordersContactpersonen, leveranciers
    FacturenAccounts, salesorders, contactpersonen

Scenario voor veldupdate

Scenario:

U wilt er zeker van zijn dat u niet alle leads van grote ondernemingen uit het oog verliest.

U maakt dus een workflow-regel en koppelt er een veldupdate aan.

Regel: Wanneer een lead wordt gemaakt/bewerkt met Industrie als Grote Onderneming en de Leadstatus ervan is Niet Benaderd

Actie (veldupdate): Leadstatus bijwerken naar Direct Benaderen.

Eerst moet u een update voor een workflow-veld maken, zoals hieronder aangegeven:

1. Klik op Instellingen > Automatisering > Acties > Veldupdate.
  2. Klik op de pagina Workflow-veldupdate op Veldupdate configureren.

3. Voer op de pagina Nieuwe workflow-veldupdate een naam in voor de update.
  4. Selecteer de module waarop de veldupdate van toepassing is.
  5. Geef Bijwerken aan als Leadstatus =Direct benaderen.
  6. Klik op Opslaan.
    Nadat de veldupdates zijn gemaakt, moet u een workflow-regel maken met het volgende:
    • Module - Leads
    • Uitvoeren op - Maken
    • Regelcriteria - Leadstatus is Niet benaderd en Industrie als Grote onderneming.
    • Directe actie - Workflow-veldupdate (selecteer de veldupdate die u hebt gemaakt)

Wanneer u nu een lead maakt met Industrie als Grote onderneming en Leadstatus als Niet benaderd, wordt de status automatisch bijgewerkt als Direct benaderen.