Zoho-wizard voor migreren van gebruikers en e-mails

De Zoho-wizard voor het migreren van gebruikers en e-mails kan worden gebruikt om gebruikers te vinden en hun e-mails te migreren van een Active Directory-/Exchange-omgeving naar de accounts in hun zakelijke Zoho Mail-account. Afgezien van het vinden van gebruikers en het migreren vanuit Exchange voor zakelijke gebruikers, kan de wizard ook worden gebruikt voor het migreren van e-mails in verschillende indelingen, zoals PST of EML, en het importeren van de e-mails naar de accounts in Zoho Mail, zodat u altijd en overal toegang hebt. U kunt de Exchange-migratietool hier downloaden.

U kunt ook de tool voor POP-/IMAP-migratie gebruiken via het configuratiescherm als de e-mails beschikbaar zijn op de server en kunnen worden geopend via POP/IMAP. Deze tool kan echter alleen de e-mails importeren. De agenda, contactpersonen, enzovoort moeten handmatig worden gemigreerd. U kunt contact met ons opnemen via support@zohomail.com om de downloadlink voor de Zoho-wizard voor het migreren van gebruikers en e-mails kosteloos te ontvangen nadat u uw vereisten hebt opgegeven.

Hieronder volgen de verschillende opties in de migratiewizard voor verschillende vereisten.

Zoho Mail - vinden en migreren vanuit Active Directory: voor het ontdekken en migreren van gebruikers vanuit een Active Directory-omgeving

Zoho Mail - migreren vanuit Exchange: voor het migreren van e-mails, agenda-items, contactpersonen, taken en notities vanuit Microsoft Exchange Server

Zoho Mail - migreren met Outlook/PST: voor het migreren van e-mails, agenda-items, contactpersonen, taken en notities vanuit PST-bestanden naar gebruikersaccounts

Zoho Mail - migreren vanuit EML: voor het migreren van e-mails vanuit de standaard e-mailindeling (EML).

Applicaties van de migratiewizard:

De migratiewizard kan worden gebruikt om gebruikers/e-mails te migreren vanuit verschillende bronnen.

Gebruikers vinden vanuit Active Directory: maak verbinding met uw Active Directory-account om gebruikersaccounts automatisch te detecteren en de accounts rechtstreeks vanaf uw LDAP-server automatisch in te stellen in Zoho Mail, zonder te hoeven exporteren of importeren.

Microsoft Exchange Server: migreer e-mails, agenda-items, contactpersonen, taken en notities vanuit Exchange Server-accounts naar de nieuw geconfigureerde Zoho Mail-accounts van gebruikers.

Hosted Exchange: beheerders kunnen de migratietool op hun lokale servers gebruiken, verbinding maken met de Hosted Exchange-beheerdersaccounts en de migratie uitvoeren.

PST-/Outlook-bestanden: migreer e-mails, agenda-items, contactpersonen, taken en notities vanuit de PST-bestanden van gebruikers naar de betreffende accounts in Zoho Mail.

EML-indeling (EML-bestanden): migreer e-mails in de universele EML-indeling door bestanden te zippen naar de desbetreffende accounts in Zoho Mail.

Alle bovenstaande migraties kunnen worden uitgevoerd door de beheerders voor de gebruikersaccounts. Gebruikers kunnen hun eigen e-mails als PST- of EML-bestanden met behulp van de wizard naar Zoho Mail migreren.

Systeemvereisten:

De migratiewizard kan alleen worden geïnstalleerd op een Windows-systeem (Windows XP/7/8) waarop .NET Framework 4.6 Runtime is geïnstalleerd. Op sommige recente 64-bits Windows-besturingssystemen is deze versie van .NET Framework vooraf geïnstalleerd. Mocht Microsoft .NET Framework 3.5 niet op uw systeem zijn geïnstalleerd, dan kunt u deze software downloaden via deze link.

Als u de wizard voor PST- of Exchange-migratie gebruikt, zorg er dan voor dat op uw systeem Microsoft Outlook 2003, 2007 of 2010 is geïnstalleerd. Zorg er tijdens het installeren van de migratiewizard tevens voor dat deze overeenkomt met de hoeveelheid bits van de Outlook-versie die op het systeem is geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld de 64-bits versie van Microsoft Outlook hebt, installeert u de 64-bits versie van de migratiewizard. Als u de 32-bits versie van Outlook gebruikt, installeert u de 32-bits versie van de migratiewizard.

Let op:

De bovenstaande runtime-bibliotheken zijn momenteel beschikbaar als gratis downloads van website van de ontwikkelaar en zijn onderhevig aan de algemene voorwaarden op de website van de uitgever.

Installatieproces

U moet de migratiewizard installeren om het migratieproces te starten. Zodra de migratiewizard op een systeem is geïnstalleerd, kan deze worden gestart en worden gebruikt wanneer er een migratie moet worden uitgevoerd.

Stappen voor het installeren van de Zoho Exchange-migratiewizard

1. Download het bestand ZohoExchangeMigrationInstaller.exe uit vanuit het downloadgedeelte zoals staat beschreven in de systeemvereisten.
  2. Klik op het gedownloade bestand.
  3. Het installatiepad is C:\Zoho\Zoho Exchange Migration\, tenzij dit tijdens de installatie wordt gewijzigd.
  4. Het stapsgewijze proces voor installatie kan aan de hand van de instructies op het scherm worden gevolgd.
  5. Een snelkoppeling naar Zoho Exchange Migration wordt op het bureaublad geplaatst voor eenvoudige toegang.

Vereisten om de wizard uit te voeren

1. Voor het uitvoeren van de migratie voor meerdere accounts zijn de aanmeldgegevens van de hoofdbeheerder of beheerder van uw Zoho-organisatie vereist.
  2. Bij het uitvoeren van migratie voor één gebruiker of een persoonlijk account kan de gebruiker zich aanmelden met de aanmeldgegevens voor Zoho en de procedure voor migratie volgen. De aanmeldgegevens van de beheerder zijn niet vereist.
  3. Zorg ervoor dat u vrije schijfruimte hebt die ongeveer twee keer de omvang van uw gegevens heeft op het station waarop de tool wordt geïnstalleerd. In geval van PST-migratie is de aanbevolen grootte van een PST-bestand ongeveer 4 GB.

Let op:

De tool start alleen het migratieproces en uploadt de gegevens naar de Zoho-servers. Verdere verwerking vindt plaats op de servers. De duur van de migratie hangt af van verschillende factoren:

• De grootte van de gegevens die worden gemigreerd
  • De verbindingen die worden geaccepteerd door de bronserver
  • De bandbreedte van de bronserver