Gebruikshandleiding Zoho Mail

Sjablonen gebruiken

U kunt sjablonen gebruiken om e-mails in een vooraf gedefinieerde opmaak te verzenden zonder de opmaak meerdere keren opnieuw te hoeven aanbrengen. Dit is nuttig voor bedrijven die hun e-mails in het gehele bedrijf standaardiseren. U kunt de sjablonen ook categoriseren op uw voorkeur om ze gemakkelijk te kunnen vinden.

Sjablonen maken

Sjablonen maken in de opsteller voor e-mails:

1. Meld u aan bij Zoho Mail
  2. Klik op Nieuwe e-mail om een nieuw e-mailsjabloon te maken.
  3. Geef het onderwerp op. De sjabloonnaam is hetzelfde als het onderwerp dat u hier opgeeft.
  4. Typ de gewenste e-mailinhoud.
  5. U kunt de benodigde opmaak aanbrengen in de e-mailinhoud.
  6. Selecteer de vervolgkeuzelijst nabij Opslaan en kies de optie Sjabloon opslaan
  7. Het bericht wordt standaard opgeslagen in de map Sjablonen onder de categorie 'Alle sjablonen'.

Sjablonen maken in de map voor sjablonen:

1. Navigeer naar de map Sjablonen.
  2. Klik op 'Sjabloon maken'.
  3. Voer de titel en e-mailinhoud in de desbetreffende velden in en breng indien nodig wijzigingen in de opmaak aan. (De titel in de sjabloon wordt weergegeven als het onderwerp van de e-mail.)
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst Categorieselecteren om een categorie te maken of te selecteren.
  5. Klik op 'Opslaan' om de sjabloon op te slaan.
  6. Het bericht wordt opgeslagen in de map Sjablonen onder de opgegeven Categorie.

Sjablonen categoriseren via de opsteller voor e-mails

Nadat de sjabloon is opgeslagen, kunt u deze categoriseren in de opsteller met de optie Sjabloon invoegen in het menu van de opmaakopties.

Maak een categorie met behulp van de optie '+' in het pop-upvenster. Als u klaar bent, kunt u de sjablonen er gewoon naartoe verslepen (u kunt meerdere sjablonen selecteren om naar een categorie te verslepen). U kunt een categorie ook bewerken of verwijderen met de beschikbare opties wanneer u de muis erover beweegt.

Een sjabloon kan worden opgeslagen in meer dan één categorie. Klik op de naam van de categorie die beschikbaar is in de voorbeeldweergave van een sjabloon en schakel de selectievakjes in van de categorieën waarin u de sjabloon wilt opslaan.

Opmerking: de sjablonen worden standaard weergegeven in de lijstweergave. U kunt dit wijzigen door te klikken op het pictogram 'Miniatuurweergave'.

Opgeslagen sjablonen wijzigen

Uit de map Sjablonen

1. Navigeer naar de map Sjablonen
  2. Alle opgeslagen sjablonen worden weergegeven.
  3. Selecteer het bericht dat u wilt openen in de opsteller.
  4. Na het aanbrengen van wijzigingen, klikt u op 'Sjabloon opslaan' in de vervolgkeuzelijst Concept opslaan in de rechterbovenhoek van het scherm, om de bestaande sjabloon te overschrijven.

Vanuit het venster Opstellen

U kunt bestaande sjablonen ook bewerken in het venster Sjablonen van Opsteller. Klik op het pictogram Sjablooninvoegen in de opmaakopties. Ga naar de categorie met de sjabloon die u wilt bewerken en klik op het pictogram Bewerken voor de desbetreffende sjabloon.

Sjablonen invoegen

1. U kunt de inhoud van de sjabloon invoegen tijdens het opstellen van de e-mail.
  2. Klik op het pictogram Sjabloon invoegen in de opmaakopties.
  3. U ziet de lijst met sjablonen met het onderwerp en een voorbeeld van de inhoud. U kunt de zoekbalk gebruiken of bladeren door de categorieën om de sjabloon te vinden. (Als u de zoekbalk gebruikt terwijl u zich in een categorie bevindt, worden alleen de sjablonen in die specifieke categorie weergegeven in de zoekresultaten).
  4. Selecteer de relevante sjabloon om deze in te voegen.
  5. De inhoud van de geselecteerde sjabloon wordt ingevoegd in het bericht dat u aan het opstellen bent.

U kunt ook klikken op de desbetreffende sjabloon in de sjabloonmap om die sjabloon te gebruiken.

Let op:

Klik op het pictogram voorbeeldweergave op een sjabloon om de inhoud van die sjabloon te bekijken. U kunt op de optie Invoegen vanuit de voorbeeldweergave klikken om die specifieke sjabloon te gebruiken.

CRM-sjablonen

Naast uw sjablonen in Zoho Mail, kunt u ook uw CRM-sjablonen bekijken in het venster Opstellen. Standaard-CRM-sjablooncategorieën staan onder de e-mailsjablonen in het sjabloonvenster. (schermafbeelding)