Zoho Mail in Thunderbird configureren - IMAP

Stappen voor het configureren van Zoho Mail als IMAP-account in Thunderbird

Uw Zoho Mail-account als IMAP configureren in Thunderbird

1. Schakel IMAP-toegang in op de pagina met Zoho Mail-instellingen. (Meld u aan bij Zoho Mail >> Instellingen >> E-mailaccounts >> IMAP-toegang >> schakel IMAP-toegang in door op het selectievakje te klikken)
  2. Start de toepassing Thunderbird op uw systeem.
  3. Op de menubalk selecteert u Extra en kiest u Accountinstellingen.
  4. In het venster Accountinstellingen selecteert u de vervolgkeuzelijst Accountacties en klikt u op de optie E-mailaccount toevoegen
  5. Op de pagina E-mail account instellen voert u de vereiste gegevens in en klikt u op Doorgaan.
  6. Thunderbird haalt de inkomende en uitgaande servergegevens bij Zoho Mail op. Als u de servergegevens wilt bewerken, klikt u op de knop Handmatig configureren.
  7. Het onderstaande venster wordt geopend. Voer de server- en accountgegevens in volgens de onderstaande instructies.
  8. In het veld E-mailadres vult u het e-mailadres en wachtwoord van uw Zoho-account in. Gebruikers van domeinhosting: geef uw domeingebaseerde e-mailadres op.
  9.  Voor Inkomend selecteert u IMAP in de vervolgkeuzelijst.
  10.  Hostnaam van de inkomende server:
    • Als u een persoonlijke gebruiker bent, geeft u imap.zoho.com op, selecteert u 993 als de poort in de vervolgkeuzelijst en Normaal wachtwoord voor verificatie.
    • Als u een zakelijke gebruiker bent met een domeingebaseerd account, geeft u imappro.zoho.com op, selecteert u 993 als de poort in de vervolgkeuzelijst en Normaal wachtwoord voor verificatie.
  11. Als hostnaam van de uitgaande server geeft u smtp.zoho.com op, selecteert u 465 als poort en Normaal wachtwoord voor verificatie.
  12. In het veld Gebruikersnaam geeft u het volledige e-mailadres van uw Zoho-account (u@uwdomein.com) op. Als u een ander uitgaand e-mailadres gebruikt, voert u het desbetreffende adres in.
  13. Klik op Gereed om het account te maken. (Soms geeft op Testen klikken een foutmelding. Klik daarom op Gereed om het account zonder fouten te maken).

Map delen vanuit de IMAP-client Thunderbird

Zoho Mail biedt opties voor het delen van mappen met bepaalde machtigingen voor gebruikers. Lees hier meer over het delen van mappen.

De ACL-extensie installeren

Het delen van mappen wordt ook ondersteund in de IMAP-client Thunderbird. Als u mappen van Thunderbird wilt delen, moet u de ACL-extensie downloaden.

Ga in de Thunderbird-client naar de menubalk, klik op de optie Extra en kies Add-ons. Selecteer Extensie in het linkermenu en zoek naar ACL. Installeer de extensie. Klik op Nu opnieuw starten nadat u de extensie hebt gedownload. De extensie wordt nu geactiveerd in de Thunderbird-client voor uw computer.

Stappen voor het delen van mappen:

1. Zodra de extensie is ingeschakeld, kiest u de map die u wilt delen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de mapnaam.
  3. Kies Eigenschappen in de lijst.
  4. Klik op het tabblad Delen, klik op Machtigingen instellen en klik op OK.
  5. De gedeelde machtigingen, als u die al hebt toegevoegd, worden weergegeven in een pop-up.
  6. Als u nieuwe gedeelde machtigingen wilt toevoegen klikt u op Nieuw en op OK.
  7. Selecteer de machtigingen in het venster dat wordt weergegeven.
    • Als u machtigingen voor Read (Lezen) wilt toevoegen, schakelt u het selectievakje l: lookup folder en het selectievakje r: read messages in en klikt u op OK.
    • Als u machtigingen voor Write (Schrijven) wilt toevoegen, schakelt u het selectievakje l: lookup folder, het selectievakje r: read messages en het selectievakje s: toggle seen-vlag in en klikt u op OK.
  8. De map met de toegewezen machtigingen wordt gedeeld met de desbetreffende gebruiker.
  9. U kunt alle mappen bekijken die zijn gedeeld door te klikken op de optie Alle ACL's weergeven.