Stappen voor het configureren van Zoho Mail als IMAP-account in Thunderbird

Uw Zoho Mail-account als IMAP configureren in Thunderbird

1. Schakel IMAP Access in op de pagina met Zoho Mail-instellingen. (Meld u aan bij Zoho Mail >> Settings >> Mail Accounts >> IMAP Access >> Schakel IMAP Access in door het selectievakje aan te vinken)
  2. Start de toepassing Thunderbird op uw systeem.
  3. Ga op de menubalk naar Tools en kies Account Settings.
  4. Klik onder aan het linkerdeelvenster op Account Actions en selecteer Add new account.
  5. Voer uw naam, uw Zoho-e-mailadres en het wachtwoord van uw Zoho-e-mailadres in.
  6. Als u klaar bent, klikt u op Continue. Thunderbird haalt de inkomende en uitgaande servergegevens bij Zoho Mail op. Als het ophalen van Thunderbird mislukt of als u de servergegevens wilt bewerken, klikt u op de knop Configure Manually... .
  7. Voer op de pagina voor handmatige configuratie de server- en accountgegevens in volgens de onderstaande instructies.​
  8. Selecteer voor Incoming IMAP in de vervolgkeuzelijst.
  9. Hostnaam van de inkomende server:
    • Als u een persoonlijke gebruiker bent, geeft u imap.zoho.com op, selecteert u 993 als de poort in de vervolgkeuzelijst en Normaal wachtwoord voor verificatie.
    • Als u een zakelijke gebruiker bent met een domeingebaseerd account, geeft u imappro.zoho.com op, selecteert u 993 als de poort in de vervolgkeuzelijst en Normaal wachtwoord voor verificatie.
  10. Voor de hostnaam van Outgoing Server:
    • Als u een persoonlijke gebruiker bent, geeft u smtp.zoho.com op, selecteert u 465 als de poort in de vervolgkeuzelijst en Normal Password voor verificatie.
    • Als u een zakelijke gebruiker bent met een domeingebaseerd account, geeft u smtppro.zoho.com op, selecteert u 465 als de poort in de vervolgkeuzelijst en Normal Password voor verificatie.
  11. In het veld Gebruikersnaam geeft u het volledige e-mailadres van uw Zoho-account (u@uwdomein.com) op. Als u een ander uitgaand e-mailadres gebruikt, voert u het desbetreffende adres in.
  12. Klik op Gereed om het account te maken. Mogelijk geeft op 'Test' klikken een foutmelding en worden de instellingen opnieuw ingesteld.

Opmerking voor TFA-gebruikers:

U moet een app-specifiek wachtwoord genereren en gebruiken, voor het geval u twee-factor-authenticatie in uw account hebt geconfigureerd en gebruikt. U kunt app-specifieke wachtwoorden genereren via https://accounts.zoho.com.

Map delen vanuit de IMAP-client Thunderbird

Zoho Mail biedt opties voor het delen van mappen met bepaalde machtigingen voor gebruikers. Lees hier meer over het delen van mappen.

De ACL-extensie installeren

Het delen van mappen wordt ook ondersteund in de IMAP-client Thunderbird. Als u mappen van Thunderbird wilt delen, moet u de ACL-extensie downloaden.

Ga in de Thunderbird-client naar de menubalk, klik op de optie Extra en kies Add-ons. Selecteer Extensie in het linkermenu en zoek naar ACL. Installeer de extensie. Klik op Nu opnieuw starten nadat u de extensie hebt gedownload. De extensie wordt nu geactiveerd in de Thunderbird-client voor uw computer.

Stappen voor het delen van mappen:

1. Zodra de extensie is ingeschakeld, kiest u de map die u wilt delen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de mapnaam.
  3. Kies Eigenschappen in de lijst.
  4. Klik op het tabblad Delen, klik op Machtigingen instellen en klik op OK.
  5. De gedeelde machtigingen, als u die al hebt toegevoegd, worden weergegeven in een pop-up.
  6. Als u nieuwe gedeelde machtigingen wilt toevoegen klikt u op Nieuw en op OK.
  7. Selecteer de machtigingen in het venster dat wordt weergegeven.
    • Als u machtigingen voor Read (Lezen) wilt toevoegen, schakelt u het selectievakje l: lookup folder en het selectievakje r: read messages in en klikt u op OK.
    • Als u machtigingen voor Write (Schrijven) wilt toevoegen, schakelt u het selectievakje l: lookup folder, het selectievakje r: read messages en het selectievakje s: toggle seen-vlag in en klikt u op OK.
  8. De map met de toegewezen machtigingen wordt gedeeld met de desbetreffende gebruiker.
  9. U kunt alle mappen bekijken die zijn gedeeld door te klikken op de optie Alle ACL's weergeven.