Zoho Mail-plug-in voor WHM

Met de Zoho Mail-plug-in voor WHM kunnen geautoriseerde Zoho Mail-partners of -resellers een cPanel-domein configureren in Zoho Mail. WHM is het configuratiescherm voor de beheerder die de server beheert. Met WHM kunnen partners en resellers al hun domeinen beheren vanuit één interface.

Vereisten voor het gebruik van de Zoho Mail-plug-in

Controleer of aan de volgende vereisten is voldaan voordat u de Zoho Mail-plug-in voor cPanel gebruikt.

• U moet een geautoriseerde Zoho Mail-partner of -reseller zijn.
  • U moet een WHM-beheerder zijn met de bevoegheid om accounts aan te maken. Deze bevoegdheid is niet nodig als uw gebruikers hun e-mail zelf hosten met gebruik van cPanel.

Aanmelden als Zoho-partner

Zoho Mail biedt mogelijkheden om samen te werken met Zoho. De partners kunnen hun klanten helpen bij het instellen en gebruiken van domeingebaseerde e-mailaccounts met behulp van de beheerconsole voor partners van Zoho Mail. De beheerconsole voor partners helpt de partners bij het beheren van meerdere bedrijven onder hun verantwoordelijkheid.

Als u partner van Zoho Mail wilt worden, gaat u naar de pagina Aanmelden als partner. Voer de relevante gegevens in de verschillende velden van het partneraanmeldingsformulier in en klik op Verzenden

De Zoho Mail-plug-in voor WHM installeren

1. Ga naar de Zoho Mail-plug-in voor WHM op de cPanel Marketplace.
  2. Zoek op deze pagina de optie URL downloaden en klik erop.
  3. De plug-in wordt naar uw systeem gedownload.
  4. De plug-in wordt gedownload als een map met de naam zm_cpanel.tar.gz
  5. In deze map, waarin de plug-in is gedownload, opent u uw terminal.
  6. Voer in uw terminal deze opdracht in, 'perlzohomail_install.pl' met rootbevoegdheden.

Let op:

• U kunt zowel WHM als de cPanel-integraties gebruiken met dezelfde plug-in die u downloadt. Klik hier voor meer informatie over de Zoho Mail-plug-in voor cPanel.
  • De genoemde vereisten zijn specifiek voor de WHM-plug-in en gelden niet voor de cPanel-plug-in.

WHM autoriseren om Zoho Mail te gebruiken

Voordat u de Zoho Mail-plug-in gebruikt, moet u de autorisatieprocedure uitvoeren waarmee u WHM toegang geeft tot gegevens van uw Zoho Mail-account.

1. Ga naar de WHM-startpagina.
  2. Selecteer de optie Invoegtoepassingen.
  3. Kies in de lijst met plug-ins Zoho Mail.
  4. Kopieer de URL uit het veld Autorisatie omleidings-URL.
  5. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account. Ga vervolgens naar de Zoho Ontwikkelaarsconsole.
  6. Voer klantnaam en klantendomein in en plak in het desbetreffende veld de Autorisatie omleidings-URL die u uit WHM hebt gekopieerd.
  7. Klik op Maken om het klant-ID en het klantgeheim te ontvangen.
  8. Ga naar de pagina Zoho Mail WHM en voer de klant-ID en het klantgeheim in de desbetreffende velden in.
  9. Selecteer de regio voor uw Domein in de vervolgkeuzelijst.
  10. Klik nu op Verifiëren.
  11. Klik op Accepteren op de verificatiepagina.

U hebt WHM nu geautoriseerd om de genoemde gegevens in Zoho Mail te openen.

Account toevoegen

1. Ga naar de WHM-startpagina.
  2. Selecteer de optie Accountfuncties.
  3. Klik op Nieuw account maken.
  4. Voer de relevante domeinnaam, gebruikersnaam, wachtwoord en het e-mailadres in.

Let op:

• Domein: voer de naam van het domein van uw klant in
    • Gebruikersnaam: de gebruikersnaam die u hier invoert, is de naam van het bedrijf van uw klant
    • E-mailadres: het bedrijf wordt onder dit e-mailadres gemaakt
  5. Voer de overige gegevens in op de pagina Nieuw account maken en klik op Maken.
  6. Als het maken van het account is geslaagd, ziet u op de volgende pagina de melding dat het maken van het account is gelukt.

Het account dat u hier maakt, wordt toegevoegd als onderliggend bedrijf in uw configuratiescherm voor Zoho Mail-resellers en -partners.

Let op:

U kunt ook een account maken zonder dat u het als een onderliggend bedrijf aan uw partneraccount toevoegt.

1. Ga naar de WHM-startpagina.
  2. Selecteer de optie Ontwikkeling.
  3. Selecteer Hooks beheren.
  4. Klik op de optie Uitschakelen naast de Zoho Mail-hook.

Nadat u de Zoho Mail-hook hebt uitgeschakeld, worden de accounts die u toevoegt in WHM geen onderliggende bedrijven voor uw account.

Als u later een account als onderliggend bedrijf wilt toevoegen, kunt u de hook altijd weer inschakelen.

Domeinverificatie en klanten vanuit WHM beheren

1. Ga naar de WHM-startpagina.
  2. Selecteer de optie Invoegtoepassingen.
  3. Kies in de lijst met plug-ins Zoho Mail.
  4. Al uw klantdomeinen worden hier weergegeven.
  5. Zoek het domein dat u zojuist hebt toegevoegd.
  6. Klik nu op Details ophalen achter het desbetreffende domein.
  7. De domeingegevens worden weergegeven, zoals de CNAME (zbcode), het soort abonnement en het aantal licenties.
  8. Ga in cPanel naar DNS-beheer voor het domein.
  9. Controleer uw domein met de zb-code die wordt weergegeven in WHM. Meer informatie.
  10. Configureer e-maillevering door de MX-records van Zoho Mail toe te voegen voor dit domein. Hier vindt u uitgebreide instructies.
  11. Als alle gegevens zijn ingevuld in de DNS in cPanel, klikt u op Verifiëren achter het desbetreffende domein. ​​

Nadat het domein is geverifieerd, klikt u op de link Configuratiescherm op de WHM-pagina waar de domeingegevens worden weergegeven. Dit brengt u naar het Zoho Mail-configuratiescherm van de klant. Controleer of e-mailhosting voor dit domein is ingeschakeld. U kunt gebruikersaccounts voor uw klant toevoegen vanuit het configuratiescherm.