Zoho Mail in Outlook voor Windows configureren - POP

Outlook voor Windows - POP-toegang

Stappen voor het configureren van een Zoho Mail-account als POP in Outlook

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account om POP-toegang in te schakelen. (Meld u aan bij www.zoho.com/mail >> Instellingen >> E-mailaccounts >> POP >> schakel POP-toegang in door op het selectievakje te klikken.)
  2. Start de applicatie Microsoft Outlook op uw systeem.
  3. Klik op Bestand en selecteer Account toevoegen.
  4. Zoek en selecteer Handmatige instelling of extra servertypen en klik op Volgende.
  5. Selecteer op de pagina Service kiezen de optie POP of IMAP en klik op Volgende.
  6. Voer op de pagina Account toevoegen de volgende gegevens in:
    • Gebruikersinformatie
      • Uw naam: uw gewenste weergavenaam. Deze zal worden gebruikt in de e-mails die u verzendt vanuit Outlook.
      • E-mailadres: het e-mailadres van uw Zoho-account (gebruiker@domein.com of e-mailaliassen voor zakelijke accounts, of gebruikersnaam@zoho.com als u een persoonlijk account hebt)
    • Servergegevens: voor specifieke configuratie met betrekking tot uw account bekijkt u dit gedeelte.
      • Selecteer POP3 in het menu Accounttype.
      • Inkomende server:poppro.zoho.com voor zakelijke accounts (als uw domein wordt gehost bij Zoho).
      • Inkomende server:pop.zoho.comvoor persoonlijke accounts (als u een persoonlijk @zoho.com-account hebt).
      • Uitgaande server:smtp.zoho.com
    • Aanmeldgegevens:
      • Gebruikersnaam: het e-mailadres van uw Zoho-account (gebruiker@uwdomein.com voor gebruikers van e-mailhosting / gebruikersnaam@zoho.com voor persoonlijke gebruikers).
      • Wachtwoord: wachtwoord van uw Zoho-account (gebruik applicatiespecifiek wachtwoord als tweestapsverificatie is ingeschakeld voor uw account).
  7. Zorg ervoor dat Wachtwoord onthouden isingeschakeld en klik op Meer instellingen.
  8. Tabblad Uitgaande server: selecteer Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist en zorg ervoor dat Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende server is ingeschakeld.
  9. Selecteer het tabblad Geavanceerd en configureer de instellingen als volgt:
    • Inkomende server (POP3): 995
    • Schakel het selectievakje Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL/TLS) in.
    • Uitgaande server (SMTP): 465
    • Selecteer bij uitgaande server SSL in de vervolgkeuzelijst voor de versleutelde verbinding.
    • Klik op OK
    • U wordt doorgestuurd naar het gedeelte 'Nieuw e-mailaccount toevoegen'.
    • Klik op Accountinstellingen testen om de configuratiegegevens te controleren.
  10. Wanneer de tests zijn voltooid, geeft Outlook een pop-upvenster weer zoals in de volgende afbeelding.
  11. Klik op Sluiten. Als u fouten ziet, gaat u naar het gedeelte Problemen oplossen.