E-mailopties - Zoho Mail

E-mailopties

Zoho Mail biedt verschillende opties die nodig kunnen zijn om problemen op te lossen of om andere problemen uit te zoeken, zoals een onjuiste weergave van de e-mail. Dit zijn opties om de kopteksten van de e-mail op te halen, een onleesbaar bericht te herstellen, de e-mail op te slaan en de e-mail af te drukken.

Inhoudsopgave

Kopteksten van e-mail weergeven

Alle e-mails die u verzendt en ontvangt via internet, zijn voorzien van kopteksten. De kopteksten bevatten uniek identificeerbare bericht-ID's, de afzender, ontvangers en het onderwerp, en ook diverse diagnostische gegevens die handig zijn voor de identificatie van spam, berichttrajecten, vertragingen, enzovoort.

Stappen om de kopteksten van een e-mail in Zoho Mail op te halen:

1. Meld u aan bij mail.zoho.com.
  2. Open de e-mail waarvan u kopteksten wilt weergeven.
  3. Klik op de vervolgkeuzelijst Meer acties in de rechterbovenhoek van de e-mail.
  4. Kies de optie Origineel weergeven.
  5. Bij de koptekstgegevens van het bericht ziet u ook verschillende opties in het nieuwe venster.
  6. Als u de kopteksten wilt downloaden, klikt u op de optie Volledige inhoud downloaden. De berichtkopteksten worden als .txt-bestand gedownload en opgeslagen op uw systeem.
  7. U kunt er ook voor kiezen om de koptekstinhoud te kopiëren met de optie Kopiëren naar klembord.
  8. In eerste instantie worden alleen de belangrijkste koptekstgegevens weergegeven, zoals retourpad, verificatiegegevens, enzovoort. Als u de volledige HTML-bron van de opgemaakte e-mail wilt bekijken, klikt u op de optie Volledige inhoud weergeven.​​

Als u problemen ondervindt bij het verzenden of ontvangen van e-mail, moet u doorgaans de kopteksten van de e-mail verzenden. Als de manier waarop de e-mail wordt weergegeven, problemen geeft, moet u de volledige bron van de e-mail verzenden. De stapsgewijze instructies om de e-mailkopteksten van verschillende e-mailclients op te halen, zijn beschikbaar via deze link van Help van derden.

De bericht-ID van e-mails ophalen:

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account.
  2. Zoek de e-mail waarvan u de bericht-ID wilt bekijken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de e-mail en selecteer de optie Openen in nieuw venster.
  4. Zoek in de URL van het nieuwe venster het gedeelte msgId=xxxxxxxxxxxxxxxxxxx.

5. De reeks cijfers die volgen op het gedeelte "msgId=" van de URL, wordt de bericht-ID van uw e-mail.

E-mail afdrukken

U kunt een e-mail afdrukken met de optie Afdrukken onder Meer opties bij het lezen van e-mails. Selecteer Afdrukken in de vervolgkeuzelijst bij het lezen van de e-mail.

De afdrukbare indeling van de e-mail wordt geopend in een nieuw venster. Klik nog een keer op Afdrukken om de e-mail af te drukken.

E-mail opslaan

U kunt de e-mailinhoud voor toekomstig gebruik in HTML-indeling opslaan. Klik tijdens het lezen van uw e-mail op de vervolgkeuzelijst Meer opties en kies Opslaan.

Hiermee slaat u alleen de inhoud van de e-mail op in HTML-indeling. Als u de gegevens van de afzender of het onderwerp wilt, gebruikt u de optie Exporteren in de instellingen.

Vervormde/onleesbare berichten

Wanneer u een e-mail ontvangt, bevat de e-mailinhoud de coderingsgegevens waarmee de e-mail in een leesbare indeling in Zoho Mail wordt gedecodeerd en weergegeven. UTF-8-codering wordt overgenomen als universele codering en kan worden gebruikt om meerdere talen in verschillende browsers weer te geven, zonder dat dit problemen oplevert voor de leesbaarheid van e-mails.

In sommige gevallen kan de e-mailinhoud bepaalde tekencodes bevatten die niet worden ondersteund door de coderingsgegevens in de e-mail. Daarom ziet dergelijke inhoud er vervormd uit wanneer u het bericht bekijkt. Dit gebeurt vaak wanneer u een keten van e-mails in dezelfde thread hebt, met verschillende tekencoderingswaarden.

U kunt de optie 'Onleesbaar bericht weergeven' gebruiken om de desbetreffende e-mail te openen in een nieuw venster en een geschikte codering te kiezen in de browser.

1. Open de e-mail die vervormd wordt weergegeven.
  2. Selecteer Onleesbaar bericht? in de vervolgkeuzelijst Meer opties.
  3. Het bericht wordt geopend in een nieuw browservenster.
  4. Selecteer Codering in het menu Weergeven op de werkbalk van de browser.
  5. Selecteer een codering in de lijst die geschikt is voor de taal waarin u denkt dat dit bericht is geschreven.
  6. Als u de juiste codering selecteert, wordt het bericht correct weergegeven.
  7. Als u nog steeds problemen ondervindt met het weergeven van de e-mail, neem dan contact op met Zoho Mail-ondersteuning en geef uw e-mailkopteksten door.

Let op:

Verschillende browsers hebben verschillende menunamen of items voor codering. In Internet Explorer wordt het item weergegeven als 'Tekencodering' en in Safari is dit 'Tekstcodering', enzovoort. Selecteer het item dat uw browser hiervoor gebruikt.