Meerdere verzendadressen

Het gedeelte E-mail verzenden als bevat alle instellingen voor uitgaande e-mailadres, e-mailaliassen, uw externe adressen, enzovoort. U kunt uw andere e-mailadressen toevoegen in Zoho om e-mails vanaf één console te verzenden.

Weergavenaam - uitgaande e-mails

De weergavenaam in het gedeelte 'E-mail verzenden als' voor elk e-mailadres/elke e-mailalias is hoe u uw naam wordt weergegeven in de uitgaande e-mails van het betreffende e-mailadres.

Stappen om de weergavenaam te wijzigen

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail
  2. Selecteer Instellingen >> E-mail verzenden als
  3. Klik op het pictogram Bewerken bij het betreffende e-mailadres onder Geconfigureerde verzendadressen
  4. Geef in het tekstvak Weergavenaam de gewenste weergavenaam op
  5. Klik op Bijwerken om de wijzigingen op te slaan.
  6. Misschien moet u uw externe SMTP-wachtwoord opgeven als u de weergavenaam voor een extern verzendadres bijwerkt.

Verschillende verzendadressen

Standaard is het e-mailadres van uw Zoho Mail-account het verzendadres voor het account. Daarnaast kunt u e-mailaliassen of groepaliassen als verzendadres hebben als uw e-maildomein wordt gehost door Zoho. Alle Zoho-adressen hebben een gedifferentieerde achtergrond en u kunt die e-mailadressen niet uit de lijst verwijderen.

Afgezien daarvan kunnen gebruikers ook een ander e-mailadres in Zoho instellen om e-mails vanaf een ander account via Zoho Mail te verzenden. Het wordt ten zeerste aanbevolen om aangepaste SMTP-serverinstellingen (SMTP-gegevens verstrekt door de andere provider) te gebruiken om e-mails hiervandaan te verzenden.

Als u kiest voor Zoho-SMTP, kan u worden gevraagd om uw e-mailadres te controleren via een verificatieproces. Als u Zoho-SMTP gebruikt, kan dit ertoe leiden dat 'Uit naam van' wordt weergegeven met uw e-mailadres van Zoho Mail in externe e-mailclients zoals Outlook, Gmail, enzovoort.

Stappen voor het toevoegen van aangepast verzendadres - aangepaste SMTP

U kunt uw externe verzendadres instellen om e-mails te versturen via uw eigen SMTP-servers (uitgaand). In dit geval zien de ontvangers niet 'Uit naam van' in sommige e-mailclients zoals Outlook

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail.
  2. Selecteer Instellingen >> E-mail verzenden als >> Nieuw adres toevoegen.
  3. Geef de gewenste weergavenaam op voor het e-mailadres (dit is hoe deze voor de ontvangers wordt weergegeven).
  4. Geef het e-mailadres op van waaruit u e-mails wilt verzenden, en kies Aangepaste SMTP om de servergegevens in te voeren.
  5. Geef de naam van de SMTP-server, de poort, het type verificatie en de SSL-gegevens op.
  6. Als verificatie is vereist, geeft u de verificatiegegevens in dit gedeelte op.
  7. Klik op Verificatie verzenden
  8. Als uw server uw gegevens verifieert, wordt het e-mailadres automatisch toegevoegd en wordt het verificatieproces automatisch overgeslagen.
  9. Als er voor uw server geen verificatie nodig is, moet u uw e-mailadres verifiëren met behulp van de verificatiecode voordat u e-mails vanaf dat account kunt verzenden.

Wachtwoord bijwerken voor extern verzendadres met aangepaste SMTP

Als u uw wachtwoord hebt gewijzigd in uw bronaccount, kunt u pas weer e-mails verzenden als u het wachtwoord voor de uitgaande server bijwerkt.

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail.
  2. Selecteer Instellingen >> E-mail verzenden als
  3. Klik op de Zoho Mail-pagina 'E-mail verzenden als' op het pictogram 'Bewerken' voor het e-mailadres.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan bij Servergegevens en Uitgaande verificatie
  5. Klik op Opslaan om af te sluiten.

Stappen voor het toevoegen van aangepast verzendadres - Zoho-SMTP

Wanneer u met behulp van Zoho-SMTP een e-mailadres aan het verzendadres toevoegt, zien de ontvangers mogelijk een label 'Uit naam van' samen met uw Zoho-mailadres. U kunt de SMTP-instellingen van uw e-mailprovider met uw verzendadres gebruiken. Bekijk 'Stappen voor het toevoegen van aangepast verzendadres - aangepaste SMTP' hieronder voor instructies.

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail.
  2. Selecteer Instellingen >> E-mail verzenden als
  3. Klik op Verzendadres toevoegen
  4. Geef de gewenste weergavenaam voor het account op
  5. Geef het e-mailadres op van waaruit u e-mail wilt verzenden
  6. Selecteer Zoho-SMTP om e-mails te versturen via de SMTP-server van Zoho. Sommige e-mailclients geven mogelijk uw Zoho-mailadres weer en vermelden 'Uit naam van' in de koptekst.
  7. Klik op Verificatie verzenden
  8. U moet uw e-mailadres verifiëren voordat u e-mails vanaf dat account kunt verzenden.

Stappen voor het verifiëren van het aangepaste verzendadres

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail.
  2. Klik op Instellingen >> E-mail verzenden als
  3. Klik op de Zoho Mail-pagina E-mail verzenden als op het pictogram Verifiëren bij het e-mailadres.
  4. Er wordt een dialoogvenster weergegeven waarin om de bevestigingscode wordt gevraagd
  5. U zou op het opgegeven e-mailadres een bevestigingsmail van Zoho moeten ontvangen.
  6. Voer in het dialoogvenster van Zoho Mail de verificatiecode in die in de e-mail met de bevestiging staat.
  7. Klik op Bevestigen om de instellingen te bevestigen en op te slaan.
  8. U kunt ook op Opnieuw verzenden klikken om de bevestigingscode opnieuw te verzenden als u de e-mail van Zoho niet kunt vinden.

Standaardverzendadressen voor accounts koppelen

Zodra u de aangepaste e-mailadressen hebt toegevoegd, kunt u de verschillende e-mailadressen koppelen aan verschillende geconfigureerde accounts. Elke keer dat u de opsteller opent in het account, wordt het toegevoegde aangepaste adres weergegeven als het standaardverzendadres voor het account.

1. Meld u aan bij https://www.zoho.com/mail.
  2. Klik op Instellingen >> E-mail verzenden als
  3. Klik op het instellingenpictogram van het betreffende account.
  4. Klik op Beheren onder het veld Verzendadres.
  5. Kies het verzendadres of de alias welke u wilt koppelen als het standaardverzendadres voor dat account.

Antwoordmailadres

U kunt een antwoordmailadres instellen voor de externe verzendadressen die u hebt geconfigureerd.

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Selecteer Instellingen >> E-mail verzenden als
  3. Klik op de knop Bewerken bij het verzendadres waarvoor een antwoordadres moet worden toegevoegd.
  4. Klik op Antwoordmailadres toevoegen.
  5. Voer het gewenste antwoordadres in en klik op Bijwerken / Verificatie verzenden.
  6. Er wordt een verificatiemail naar het antwoordadres gestuurd. Klik op de knop Antwoordadres verifiëren.
  7. Voer de bevestigingscode uit de bevestigingsmail in.
  8. Klik op Verifiëren.

Het ingevoerde e-mailadres wordt toegevoegd als het antwoordadres voor het desbetreffende verzendadres.

Let op:

De knop Antwoordadres verifiëren is alleen beschikbaar als het bijbehorende verzendadres al is geverifieerd.