Meerdere verzendadressen

In het gedeelte Send Mail As in Zoho Mail kunt u e-mails verzenden met verschillende e-mailadressen als uw verzendadres. U kunt uw externe e-mailadressen toevoegen aan Zoho Mail om e-mails te verzenden vanuit Zoho-webmail.

Weergavenaam - uitgaande e-mails

De weergavenaam in het gedeelte Send Mail As voor elk 'From'-adres/ elke e-mailalias/ elk extern 'From'-adres is hoe u uw naam wordt weergegeven in de uitgaande e-mails van het betreffende e-mailadres.

Stappen om de weergavenaam te wijzigen

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Selecteer Settings >> Send Mail As.
  3. Klik op het specifieke e-mailadres waarvoor de weergavenaam moet worden gewijzigd.
  4. Geef in het tekstvak Display Name de gewenste weergavenaam op.
  5. U kunt ook de optie Add ReplyTo Email Address gebruiken voordat u een 'From'-adres verifieert.
  6. Klik op Bijwerken om de wijzigingen op te slaan.
  7. Misschien moet u uw externe SMTP-wachtwoord opgeven als u de weergavenaam voor een extern verzendadres bijwerkt.

Verschillende verzendadressen

Standaard wordt het e-mailadres van uw Zoho-account ingesteld als uw 'From'-adres. Daarnaast kunt u e-mail- of groepsaliassen als 'From'-adres hebben indien uw e-maildomein wordt gehost door Zoho. U kunt de e-mailaliassen en groepsaliassen niet verwijderen uit de lijst Send Mail As.

Daarnaast kunnen de gebruikers ook hun e-mailadressen van verschillende e-mailserviceproviders zoals Outlook, Gmail, enz. instellen als externe From-adressen, om e-mails te verzenden met die adressen van Zoho Mail zelf. Het wordt ten zeerste aanbevolen om maatwerk SMTP-serverinstellingen (SMTP-gegevens verstrekt door de andere provider) te gebruiken om e-mails vanuit Zoho Mail te verzenden.

Als u kiest voor Zoho SMTP, kan u worden gevraagd om uw e-mailadres te controleren via een verificatieproces. Als u Zoho-SMTP gebruikt, kan dit ertoe leiden dat 'Uit naam van' wordt weergegeven met uw e-mailadres van Zoho Mail in externe e-mailclients zoals Outlook, Gmail, enzovoort.

Externe 'From'-adressen

U kunt vanuit Zoho Mail e-mails verzenden met externe e-mailadressen van verschillende serviceproviders zoals Outlook, Office 365, enz. De stappen voor het toevoegen van externe From-adressen worden hieronder beschreven.

Stappen voor het toevoegen van een extern 'From'-adres - Outlook/Office 365

U kunt uw Outlook/Office 365-e-mailadres gebruiken om e-mails vanuit Zoho Mail te verzenden met behulp van de volgende stappen.

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account.
  2. Selecteer Settings >> Send Mail As >> External From email address.
  3. Klik op het pictogram + naast het gedeelte External From Address.
  4. Kies Outlook/Office 365 in de opties onder Add new external from email in het voorbeeldvenster.
  5. Geef de gewenste weergavenaam (Display Name) op voor het uitgaande e-mailadres.
  6. Geef het e-mailadres van Outlook/Office 365 op in het veld Email Address.
  7. U kunt ook de optie Add ReplyTo Email Address gebruiken voordat u een 'From'-adres verifieert.
  8. Klik op Authenticate.
  9. Geef het wachtwoord voor uw Outlook/Office 365-account op in het aanmeldvenster van het account.
  10. Klik op Yes in het verificatievenster en uw Outlook/Office 365-e-mailadres wordt toegevoegd aan uw lijst met External From Addresses.

Stappen voor het toevoegen van aangepast verzendadres - aangepaste SMTP

U kunt uw externe verzendadres instellen om e-mails te versturen via uw eigen SMTP-servers (uitgaand). In dit geval zien de ontvangers niet 'On behalf of' in sommige e-mailclients zoals Outlook.

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account.
  2. Selecteer Settings >> Send Mail As >> Add new From email address.
  3. Klik op het pictogram + naast het gedeelte External From Address.
  4. Kies Zoho/ Others in de opties onder Choose your external mail account provider in het voorbeeldvenster.
  5. Geef de gewenste weergavenaam (Display Name) op voor het uitgaande e-mailadres.
  6. Geef het Email address op van waaruit u e-mail wilt verzenden.
  7. Kies 'Custom SMTP' om de servergegevens op te geven.​
  8. Geef de SMTP-servernaam en -poort op en selecteer het verificatietype.
  9. Als verificatie is vereist, geeft u de aanmeldgegevens op in het gedeelte Authentication.
  10. U kunt ook de optie Add ReplyTo Email Address gebruiken voordat u een 'From'-adres verifieert.
  11. Klik op Send Verification.
  12. Als uw server uw gegevens verifieert, wordt het e-mailadres automatisch toegevoegd en wordt het verificatieproces automatisch overgeslagen.
  13. Als er voor uw server geen verificatie nodig is, moet u uw e-mailadres verifiëren met behulp van de bevestigingscode voordat u e-mails vanaf dat account kunt verzenden.

Wachtwoord bijwerken voor extern verzendadres met aangepaste SMTP

Als u uw wachtwoord hebt gewijzigd in uw bronaccount, kunt u pas weer e-mails verzenden als u het wachtwoord voor de uitgaande server bijwerkt.

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Selecteer Settings >> Send Mail As.
  3. Klik op het specifieke e-mailadres onder External from addresses waarvoor het wachtwoord moet worden gewijzigd.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan bij de servergegevens en uitgaande verificatie.
  5. Klik op Update om af te sluiten.

Stappen voor het toevoegen van aangepast verzendadres - Zoho-SMTP

Wanneer u met behulp van Zoho SMTP een e-mailadres aan het verzendadres toevoegt, zien de ontvangers mogelijk een label 'On behalf of' samen met uw Zoho-mailadres. De stappen voor het toevoegen van een e-mail met Zoho SMTP worden hieronder beschreven.

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account.
  2. Selecteer Settings >> Send Mail As >> Add new From email address.
  3. Kies Zoho in de opties onder Choose your external mail account provider in het voorbeeldvenster.
  4. Geef de gewenste weergavenaam (Display Name) op voor het account
  5. Geef het Email address op van waaruit u e-mail wilt verzenden.
  6. Selecteer Zoho SMTP om e-mails te versturen via de SMTP-server van Zoho. Sommige e-mailclients geven mogelijk uw Zoho-mailadres weer en vermelden 'On behalf of' in de koptekst.
  7. Klik op Send Verification.
  8. U moet uw e-mailadres verifiëren voordat u e-mails vanaf dat account kunt verzenden.

Stappen voor het verifiëren van het aangepaste verzendadres

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account.
  2. Selecteer Settings >> Send Mail As.
  3. Klik op de pagina Send Mail As op het e-mailadres met het uitroepteken ernaast.
  4. Er wordt een dialoogvenster weergegeven waarin om de bevestigingscode wordt gevraagd.
  5. U zou op het opgegeven e-mailadres een bevestigingsmail van Zoho moeten ontvangen.
  6. Voer in het dialoogvenster van Zoho Mail de Confirmation code in die in de e-mail met de bevestiging staat.
  7. Klik op Verify om de instellingen te bevestigen en op te slaan.
  8. U kunt ook op Opnieuw verzenden klikken om de bevestigingscode opnieuw te verzenden als u de e-mail van Zoho niet kunt vinden.

Standaard 'From'-adressen voor mail-accounts koppelen

Zodra u de maatwerk 'From'-adressen hebt toegevoegd, kunt u verschillende e-mailadressen koppelen aan verschillende geconfigureerde accounts. Elke keer dat u de opsteller opent in de postvak-UI, wordt het toegevoegde maatwerk 'From'-adres weergegeven als het standaard 'From'-adres voor het account.

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account.
  2. Selecteer Settings >> Mail Accounts.
  3. Ga naar het veld Default From email address in het gedeelte General.
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst.
  5. Kies het verzendadres of de alias die u wilt koppelen als het standaard From-adres voor dat account.
  6. Klik op Opslaan.

ReplyTo-e-mailadres

U kunt een ReplyTo-e-mailadres instellen voor alle externe 'From'-adressen die u hebt geconfigureerd.

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account.
  2. Selecteer Settings >> Send Mail As
  3. Klik op de knop Bewerken bij het verzendadres waarvoor een antwoordadres moet worden toegevoegd.
  4. Klik op het Add ReplyTo email address.
  5. Voer het gewenste ReplyTo-adres in en klik op Update.
  6. Er wordt een verificatiebericht naar het ReplyTo-adres gestuurd. Klik op de knop Antwoordadres verifiëren.
  7. Voer de bevestigingscode uit de bevestigingsmail in.
  8. Klik op Verifiëren.

Het ingevoerde e-mailadres wordt toegevoegd als het ReplyTo-adres voor het desbetreffende From-adres.

Let op:

De knop Antwoordadres verifiëren is alleen beschikbaar als het bijbehorende verzendadres al is geverifieerd.