Bladwijzers

Bladwijzers in Zoho Mail helpen u bij het opslaan van de verschillende web-URL's van websites en artikelen die u tegenkomt. U kunt ze opslaan om ze later te kunnen raadplegen of om ze later op uw gemak te kunnen lezen. Bovendien kunt u deze links met de Bookmarks-app van Zoho Mail delen met het team ten behoeve van andere leden in de groep.

Wanneer u web-URL's als bladwijzers toevoegt door deze als favorieten in uw browser te markeren, hebt u alleen toegang tot deze URL's vanaf dat specifieke systeem en alleen in die browser.

Met de Bookmarks-app in Zoho Mail kunt u al uw web-URL's in de cloud beheren, zodat u ze altijd en overal kunt openen.

Bladwijzers toevoegen:

Stappen om een bladwijzer toe te voegen:

1. Meld u aan bij zoho.com/mail
  2. Ga naar de toepassing Bookmarks in uw postvak.
  3. Klik op New Bookmark om een bladwijzer toe te voegen.
  4. Geef de web-URL/hyperlink op naar de website die u als favoriet wilt instellen.
  5. Geef een korte titel en een beschrijving voor de bladwijzer op, voornamelijk ter referentie en om de link eenvoudig te identificeren.
  6. Als het om uw eigen referentie gaat, slaat u het op onder My Bookmarks
  7. Selecteer een groep om deze te delen met een groep.
  8. Voer de verzameling in waaronder u de bladwijzer wilt plaatsen.
  9. Klik op Add om de bladwijzer op te slaan.

Let op:

• U kunt ook bladwijzers toevoegen door de relevante URL van browsertabbladen naar de Bookmarks-app te slepen.
  • De bladwijzers die met u zijn gedeeld, persoonlijk of via een groep, kunnen vanuit het linkerdeelvenster worden weergegeven onder de weergave Shared to me.

Het vak New Bookmark in de miniatuurweergave van bestaande bladwijzers kan ook worden gebruikt om een nieuwe bladwijzer toe te voegen.

Bladwijzer toevoegen via het menu Smart Create:

1. Meld u aan bij zoho.com/mail
  2. Selecteer in het deelvenster met het e-mailvoorbeeld de URL die u als bladwijzer wilt toevoegen.
  3. Het menu Smart Create wordt weergegeven.
  4. Klik op het pictogram Create Bookmark.
  5. De geselecteerde tekst wordt toegevoegd als web-URL.
  6. Geef een geschikte titel op en breng indien nodig andere aanpassingen aan.
  7. Klik op Add om de bladwijzer op te slaan.

Verzamelingen beheren

Verzamelingen maken

1. Meld u aan bij zoho.com/mail
  2. Ga naar de toepassing Bookmarks in uw postvak.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het menu My Bookmarks of op een van de vermelde groepen.
  4. Klik op Create Collection in de lijst en voer een geschikte naam in voor de verzameling.
  5. De nieuwe verzameling wordt nu toegevoegd aan het gekozen menu.

Een bladwijzer aan een verzameling toevoegen

1. Volg de gebruikelijke procedures om een bladwijzer toe te voegen.
  2. Klik op het veld Collections.
  3. De verzamelingen onder het menu My Bookmarks of de vermelde groep worden weergegeven.
  4. Selecteer de gewenste verzameling en klik op Add.
  5. De nieuwe bladwijzer wordt nu toegevoegd aan de gekozen verzameling.

Verzamelingen bewerken

1. Meld u aan bij zoho.com/mail
  2. Ga naar de toepassing Bookmarks in uw postvak.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de verzameling die u wilt bewerken.
  4. Klik op Rename Collection in de lijst en voer een nieuwe naam in voor de verzameling.
  5. De verzameling wordt opgeslagen met de nieuwe naam.

Als u een verzameling wilt verwijderen die u hebt gemaakt, klikt u met de rechtermuisknop op de verzameling en klikt u op Delete Collection.

Let op:

Als u een verzameling verwijdert, worden ook alle bladwijzers die aan die verzameling zijn toegevoegd, verwijderd.

Bladwijzers bewerken en delen

U kunt de muisaanwijzer boven de bladwijzers in de lijst plaatsen en het pictogram Edit selecteren om de bladwijzer te bewerken. Klik op het pictogram Delete om een bladwijzer uit de opgeslagen lijst te verwijderen. U kunt de URL van een bladwijzer kopiëren door op de optie Copy bookmark URL te klikken.

U kunt ook meerdere bladwijzers tegelijk verwijderen. Selecteer de bladwijzers die u wilt verwijderen en klik op het pictogram Delete in het koptekstmenu.

Uw bladwijzers in Zoho Mail kunnen ook worden gedeeld met Facebook of Twitter. Klik op de optie Share en selecteer een van de twee opties. Nadat u zich hebt aangemeld bij uw Facebook- of Twitter-account, kunt u de bladwijzer delen.

Bladwijzers taggen:

U kunt meerdere tags aan elk van uw bladwijzers koppelen. Klik op het pictogram Tag as in de desbetreffende bladwijzer en selecteer de relevante tags.

U kunt uw bladwijzers ook weergeven op tags in het linkermenuvenster. Selecteer een van de tags in de lijst en alle bladwijzers met die tag worden weergegeven.

Bladwijzerweergaven:

Standaard wordt de Thumbnail view gekozen in de Bookmarks-app.

U kunt van bladwijzerweergave wisselen door naar List view te gaan met het pictogram List, bovenaan.