DNS-recordconfiguratie voor Shopify

Zoho Mail biedt meerdere opties om te verifiëren dat u de eigenaar van uw domein bent en om e-mailaflevering te configureren in Shopify.

TXT-records toevoegen voor verificatie

Voer de volgende stappen uit om een TXT-record toe te voegen en uw domein te verifiëren:

1. Meld u aan bij uw Shopify Admin account.
  2. Ga naar Settings en selecteer Domains.
  3. Klik op het domein waarvoor u een TXT-record wilt toevoegen.
  4. Klik op Domain settings en selecteer vervolgens Edit DNS settings.
  5. Klik op Add custom record en selecteer het recordtype TXT record.
  6. Voer de gegevens voor uw TXT-record in.
    • Voer @ in het veld Host in
    • Voer in het veld TXT Value de TXT-waarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail Admin-console
  7. Klik op Bevestigen.
  8. Klik op Verify TXT in Admin Console.
  9. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.
    Als domeinverificatie mislukt, wacht u een tot twee uur totdat de TXT-record wordt gevuld.

CNAME-records toevoegen voor verificatie

Voer de volgende stappen uit om uw domein te verifiëren met een CNAME-record:

1. Meld u aan bij uw Shopify Admin account.
  2. Ga naar Settings en selecteer Domains.
  3. Klik op het domein waarvoor u een CNAME-record wilt toevoegen.
  4. Klik op Domain settings en selecteer vervolgens Edit DNS settings.
  5. Klik op Add Custom record en selecteer het recordtype CNAME record.
  6. Geef de code die is gegenereerd op de domeinverificatiepagina van Zoho (bijvoorbeeld zb12345678) op bij Host Name.
  7. Geef de waarde in het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho Mail Admin-console op bij Points to.
  8. Klik op Bevestigen.

Nadat u deze instellingen hebt opgeslagen, controleert u of de CNAME in Shopify overeenkomt met zmverify.zoho.com. Aangezien uw CNAME afhankelijk is van de regio waar uw Zoho Mail-account is ingesteld, varieert deze per account.

Als de CNAME niet overeenkomt met de records in uw Shopify-account, klikt u op Edit DNS Settings en voert u de CNAME in zoals die hierboven is opgenomen.

Uw CNAME-records worden nu toegevoegd. Mogelijk moet u echter een tijdje wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers worden doorgevoerd. Meld u na een uur of twee aan bij de Zoho Mail Admin-console en klik op Verify CNAME. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het maken en toevoegen van gebruikers.

Als domeinverificatie mislukt, wacht u een tot twee uur totdat de CNAME-record wordt gevuld.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen

Als uw domein wordt gehost door Shopify DNS Manager, volgt u de onderstaande stappen om MX-records toe te voegen.

1. Meld u aan bij uw Shopify Admin account.
  2. Ga naar Settings en selecteer Domains.
  3. Klik op het domein waarvoor u MX-records wilt bijwerken.
  4. Selecteer in het gedeelte Emails de optie Use third-party hosting service.
  5. Selecteer Zoho Mail uit de beschikbare opties.
  6. Voer None in het veld Meta tag or TXT in en klik op Save.
  7. De relevante MX-records worden automatisch gegenereerd.

De MX-records voor uw domein zijn nu toegevoegd. U kunt controleren of de juiste MX-gegevens worden weergegeven in de MX record checking tool van Zoho.

Nadat u deze instellingen hebt opgeslagen, controleert u of de MX-records in Shopify overeenkomen met de onderstaande records. Aangezien uw MX-records afhankelijk zijn van de regio waar uw Zoho Mail-account is ingesteld, varieert deze per account.

• mx.zoho.com
  • mx2.zoho.com
  • mx3.zoho.com

Als de MX-record niet overeenkomt met de record in uw Shopify-account, klikt u op Edit DNS Settings en voert u de records in zoals hierboven beschreven.

Let op:

De vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Ga voor een specifiekere configuratie voor uw domein naar de pagina Domains en selecteer MX record bij Email Configuration.

Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-waarden.