Rollen en bevoegdheden voor Zoho Mail

De beschikbare rollen in Zoho Mail zijn hoofdbeheerder, beheerder en gebruiker. De leden van de bedrijven kunnen verschillende rollen aannemen in Zoho Mail, op basis van wat nodig is.

De hoofdbeheerder voor e-mail is standaard de persoon die het domein in Zoho Mail registreert en instelt. De gebruikers zijn eindgebruikers die alleen toegang tot Mail nodig hebben en die geen beheerfuncties, zoals het toevoegen van gebruikers, nodig hebben. De beheerder is een rol die wordt toegekend aan een gebruiker die naast de hoofdbeheerder ook gebruikers in de organisatie moet beheren.

De hoofdbeheerder kan andere gebruikers beheerdersrechten geven of de hoofdbeheerder van de organisatie wijzigen naar een andere beheerder in de organisatie.

De rol van een Zoho Mail-lid wijzigen

U kunt elke gebruiker wijzigen in een beheerder en elke beheerder in een gebruiker.

1. Meld u aan bij de Zoho Mail Admin-console.
  2. Navigeer naar Users in het linkerdeelvenster en klik op de gebruiker waarvoor u de rol van gebruiker in beheerder wilt wijzigen.
  3. Klik onder de optie Role op het bewerkpictogram en selecteer de rol die u wilt toewijzen
  4. Als u klaar bent, klikt u op Bijwerken.
    rol van lid wijzigen in beheerder

Hoofdbeheerder wijzigen

Hoewel de hoofdbeheerder standaard de gebruiker is die uw bedrijf in eerste instantie heeft ingesteld, kan dit worden gewijzigd.

Let op het volgende:

1. Er kan slechts één hoofdbeheerder voor een bedrijf zijn.
  2. De rol van hoofdbeheerder kan alleen worden toegewezen door de hoofdbeheerder.
  3. Het lid dat u als hoofdbeheerder wilt instellen, moet al de rol van beheerder hebben (aangepaste beheerders komen niet in aanmerking).

Ga als volgt te werk om een beheerder te wijzigen in een hoofdbeheerder:

1. Meld u aan bij de Zoho Mail Admin-console.
  2. Selecteer Security & Compliance in het linkerdeelvenster en kies Roles and Privileges.
  3. Ga naar Roles en klik op Super Administrator.
  4. Klik op Change Super Administrator.
  5. Er verschijnt een pop-upvenster met alle beheerders binnen uw bedrijf. Klik op Change naast het lid dat u wilt instellen als hoofdbeheerder.
    hoofdbeheerder wijzigen
  6. Verifieer met uw wachtwoord en klik op Assign.
    hoofdbeheerder bevestigen

Als u een andere hoofdbeheerder kiest, wordt de rol van de vorige hoofdbeheerder gewijzigd in beheerder.

Let op:

als u een Zoho One-gebruiker bent, raadpleegt u de helppagina Beheerders beheren van Zoho One.

Bevoegdheden

Hoofdbeheerder

De gebruiker die zich als eerste registreert en het bedrijf maakt, wordt standaard de hoofdbeheerder. Er kan slechts één hoofdbeheerder zijn. Deze heeft de hoogste bevoegdheden in het hele bedrijf.

Exclusieve bevoegdheden van hoofdbeheerders:

• De rol van een gebruiker wijzigen in beheerder en vice versa
  • Een bestaande beheerder wijzigen in een hoofdbeheerder
  • Het logo en de naam van uw bedrijf wijzigen

Beheerders

De leden met de rol beheerder kunnen alle aspecten van het bedrijf beheren, behalve de exclusieve bevoegdheden van de hoofdbeheerder. Er is geen limiet voor het aantal beheerders.

Naast algemene beheerders kunt u ook speciale beheerders hebben die alleen specifieke onderdelen van uw Zoho Mail Admin-console kunnen beheren.

• User Management Admin
    De User Management Admin heeft de bevoegdheid om gebruikers van uw bedrijf te verwijderen, gebruikersinstellingen te configureren en wachtwoorden te wijzigen.
  • Spam Control Admin
    De Spam Control Admin kan de spaminstellingen van uw bedrijf beheren, zoals het toevoegen van een lijst met toegestane adressen en een lijst met geblokkeerde adressen, de actie die moet worden ondernomen in geval van een SPF-, DKIM-, DMARC- en DNSBL-fout en meer.
  • Helpdesk Admin
    De Helpdesk Admin heeft toegang tot auditlogboeken, accounts blokkeren/deblokkeren, geweigerde e-mails verzenden of verwijderen, opties voor e-mailherstel toevoegen, enzovoort.
  • Marketplace Developers
    De Marketplace Developers van uw bedrijf kunnen apps maken met Developer Space. Een hoofdbeheerder beschikt standaard over de ontwikkelaarsbevoegdheden.

Groepsrechten

U kunt bevoegdheden voor bedrijfsgroepen en persoonlijke groepen toestaan of beperken, afhankelijk van uw bedrijfsbeleid. Toegang krijgen tot instellingen voor groepsbevoegdheden:

1. Meld u aan bij de Zoho Mail Admin-console.
  2. Ga in het linkerdeelvenster naar Security & Compliance.
  3. Selecteer Privileges onder Roles and Privileges.

U kunt de beperkingsniveaus afzonderlijk instellen voor zowel bedrijfs- als persoonlijke groepen.
groepsbevoegdheden

Bevoegdheden voor bedrijfsgroepen

• Allow organization group creation: als deze optie is uitgeschakeld, kan geen enkel lid (beheerder of hoofdbeheerder) van uw bedrijf een bedrijfsgroep maken.
  • Wie kan een bedrijfsgroep maken?
    • Super Administrator only: niemand behalve de hoofdbeheerder van uw bedrijf kan de groep maken.
    • Administrator only: niemand behalve de beheerder en de hoofdbeheerder kan de groep maken.
    • All users: iedereen (hoofdbeheerder, beheerder en leden) van uw bedrijf kan de groep maken.

Bevoegdheden voor persoonlijke groepen

• Allow personal group creation: als deze optie is uitgeschakeld, kan geen enkel lid (beheerder of hoofdbeheerder) van uw bedrijf een persoonlijke groep maken.
  • Allow personal groups with external users: als deze optie is ingeschakeld, kunnen externe leden die geen deel uitmaken van uw bedrijf aan persoonlijke groepen worden toegevoegd.
  • Wie kan persoonlijke groepen maken?
    • Super Administrator only: niemand behalve de hoofdbeheerder van uw bedrijf kan de groep maken.
    • Administrator only: niemand behalve de beheerder en de hoofdbeheerder kan de groep maken.
    • All users: iedereen (hoofdbeheerder, beheerder en leden) van uw bedrijf kan de groep maken.