Rollen en bevoegdheden - Configuratiescherm van Zoho Mail

Rollen en bevoegdheden

De beschikbare rollen in Zoho Mail zijn hoofdbeheerder, beheerder en gebruikersrollen. De leden van de bedrijven kunnen verschillende rollen aannemen in Zoho Mail, op basis van wat nodig is.

De hoofdbeheerder is de persoon die zich aanmeldt en het domein in Zoho Mail instelt. De gebruikers zijn eindgebruikers die alleen toegang tot e-mail nodig hebben en die geen beheerfunctionaliteit nodig hebben, zoals het toevoegen van gebruikers. De beheerder is een rol die wordt toegekend aan een gebruiker die naast de hoofdbeheerder ook gebruikers in de organisatie moet beheren.

De hoofdbeheerder kan andere gebruikers beheerdersrechten geven of de hoofdbeheerder van de organisatie wijzigen naar een andere beheerder in de organisatie.

Rol wijzigen van gebruiker naar beheerder

1. Meld u aan op https://mailadmin.zoho.com als hoofdbeheerder om het configuratiescherm te kunnen openen
  2. Klik op Gebruikersgegevens
  3. Selecteer de gebruikers die u beheerdersrechten wilt geven
  4. Klik op Rol wijzigen >> Beheerder

Rol wijzigen van beheerder naar gebruiker

1. Meld u als hoofdbeheerder aan op https://mailadmin.zoho.com om het configuratiescherm te kunnen openen
  2. Klik op Gebruikersgegevens
  3. Selecteer de beheerders die u normale gebruikersrechten wilt geven
  4. Klik op Rol wijzigen >> Gebruiker

Hoofdbeheerder wijzigen

De rol van hoofdbeheerder kan alleen worden toegewezen door de hoofdbeheerder. De gebruiker die u de nieuwe hoofdbeheerder wilt maken, moet al een beheerdersrol hebben in de organisatie.

1. Meld u als hoofdbeheerder aan op https://mailadmin.zoho.com om het configuratiescherm te kunnen openen
  2. Zoek de organisatiegegevens op het dashboard
  3. Klik op het pictogram Bewerken naast de naam van de hoofdbeheerder in het dashboard
  4. De andere beheerders worden weergegeven in de vervolgkeuzelijst.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de beheerder die u als hoofdbeheerder wilt instellen.
  6. Als het lid dat u zoekt niet in de lijst staat, moet u de rol van de gebruiker eerst wijzigen naar Beheerder, voordat u de gebruiker kunt instellen als hoofdbeheerder.
  7. Nadat u een andere beheerder hebt gekozen, wordt de hoofdbeheerder in beheerder gewijzigd.

Rollen en bevoegdheden

De gebruiker die zich als eerste aanmeldt en de organisatie maakt is standaard de hoofdbeheerder. De hoofdbeheerder heeft de hoogste bevoegdheden in de gehele organisatie.

De volgende bevoegdheden zijn alleen van toepassing op de hoofdbeheerders.

• De rol van een gebruiker wijzigen naar beheerder en vice versa.
  • Een bestaande beheerder wijzigen naar een hoofdbeheerder.
  • Bekijk, beheer of wijzig de abonnementsgegevens van organisaties.

Er kan slechts één hoofdbeheerder zijn in de hele organisatie. De andere beheerders kunnen gebruikers en groepen maken en die beheren. Ze kunnen alle acties uitvoeren die de hoofdbeheerder ook kan, behalve gebruikersrollen wijzigen en de abonnementsgegevens beheren.

Zowel beheerders als hoofdbeheerders kunnen de volgende taken uitvoeren:

• Gebruikers/groepen maken
  • Wachtwoorden van gebruikers opnieuw instellen
  • E-mailbeleid maken en toewijzen
  • IP-restricties toevoegen
  • Leden toevoegen aan/verwijderen uit groepen
  • Gebruikers beheren
  • Services zoals POP en IMAP in-/uitschakelen voor gebruikers
  • Wachtwoordbeleid bijwerken.
  • E-mails beheren enzovoort

Alleen de hoofdbeheerders en de beheerders hebben toegang tot het configuratiescherm waarmee de organisatie beheerd kan worden.