One and One DNS-beheer - DNS-gegevens bijwerken

1 & 1 DNS-beheer - CNAME-records toevoegen voor verificatie

Als uw domein wordt gehost bij 1 and 1, volgt u de onderstaande stappen om een CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren. 1 and 1 staat niet toe dat er rechtstreeks een CNAME wordt gemaakt voor een URL. U moet een subdomein instellen en vervolgens het subdomein laten wijzen naar domain.zoho.com.

1. Aanmelden bij uw 1 and 1-account.
  2. Selecteer Domains and Webspace.
  3. Klik op Domains om Domain Overview te openen.
  4. Selecteer het domein en selecteer de optie Create Subdomain in de bovenste links.
  5. Maak een nieuw subdomein met de in Zoho vermelde zb*****-code.
  6. Selecteer het nieuwe subdomein en selecteer vervolgens Edit DNS Settings.
  7. Selecteer onder Domeingegevens voor het nieuwe subdomein zb******.uwdomein.com het keuzerondje naast CNAME.
  8. Geef onder de CNAME-instellingen in het tekstvak voor de alias zmverify.zoho.com op.
  9. Controleer of het selectievakje voor bevestiging is ingeschakeld en klik op OK.
  10. Wacht een uur en klik vervolgens op de knop 'Verify' in het configuratiescherm van uw Zoho Mail Suite.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na ongeveer twee uur aan in het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen: 1 & 1

Als uw DNS wordt gehost bij 1 & 1, volgt u de onderstaande stappen om de MX-records van het domein te wijzigen en e-mails te ontvangen.

1. Aanmelden bij uw 1 and 1-account.
  2. Selecteer Domains and Webspace.
  3. Klik op Domains om Domain Overview te openen.
  4. Selecteer DNS >> Edit DNS Records.

5. Selecteer een andere mailserver onder Advanced DNS Settings.
  6. Geef in het eerste tekstgebied MX1/Priority mx.zoho.com op en 10.
  7. In het volgende tekstgebied MX2/Priority geeft u mx2.zoho.com op en 20.
  8. Als extra MX geeft u bij MX3/Priority mx3.zoho.com op en 50.

De MX-waarden in de bovenstaande tabel zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

9. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

U hebt nu de MX-records voor uw domein toegevoegd. De MX-records worden van kracht vanaf de TTL-tijd van het domein. U kunt de MX-records van het domein controleren met behulp van de externe tool www.mxtoolbox.com