DNS-recordconfiguratie voor 1 & 1 DNS-beheer

Zoho Mail biedt meerdere opties om te verifiëren dat u de eigenaar van uw domein bent en om e-mailbezorging te configureren in 1 & 1 DNS-beheer.

Verificatie met één klik

Zoho Mail vereenvoudigt het domeinverificatieproces als uw domein is aangeschaft bij 1 & 1. Volg de onderstaande stappen om uw 1 & 1-domein te verifiëren met de optie Domain Connect:

1. Meld u aan bij de Zoho Mail-beheerconsole en selecteer Domains in het linkerdeelvenster.
  2. Selecteer Add, voer uw domeinnaam in en klik op de knop Add.
  3. Klik op Login to my DNS op de domeinverificatiepagina van Zoho Mail. Zoho Mail identificeert automatisch uw domeinprovider en de pagina Sign in van 1 & 1 wordt geopend.
  4. Meld u aan met uw 1 & 1-beheerdersreferenties en klik op Connect.
    IONOS-domeinverbinding
  5. Klik in de volgende stap op Allow om Zoho Mail toestemming te geven voor toegang tot uw domeinaccount.
  6. Klik op Continue setup process om terug te keren naar de Zoho Mail-beheerconsole.
    Domeinverbinding voltooid

Zodra u toegang hebt verleend, wordt uw domein geverifieerd in Zoho Mail. Klik op Proceed om verder te gaan met DNS-toewijzing.
Domeinverificatie geslaagd

Als u de MX-, SPF- en DKIM-records wilt configureren, klikt u op Proceed zodra u de MX-configuratiestap in het installatieproces hebt bereikt. Aangezien u zich tijdens het domeinverificatieproces al hebt aangemeld bij uw 1 & 1-domein, is de installatie voltooid.

1 & 1 DNS-beheer - TXT-records toevoegen voor verificatie

Ga als volgt te werk om handmatig een TXT-record toe te voegen en uw 1 & 1-domein te verifiëren:

1. Meld u aan bij uw IONOS- of 1 & 1-account en ga naar de sectie Domains and SSL.
  2. Selecteer het domein dat u wilt verifiëren bij Zoho en klik op het pictogram Settings onder Actions.
  3. Selecteer DNS en klik op Add record.
  4. Kies TXT als recordtype.
  5. Voer de gegevens voor uw TXT-record in.
    • Voer @ in het veld Host in
    • Voer in het veld Value de TXT-waarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail-beheerconsole.
    • Kies in het veld TTL de optie 1 uur of 3600 seconden.
  6. Klik nu op Save.
  7. Ga terug naar de pagina van de Zoho Mail-beheerconsole en klik op Verify by TXT.
  8. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

1 & 1 DNS-beheer - CNAME-records toevoegen voor verificatie

Volg deze instructies om een CNAME toe te voegen en het domein handmatig te verifiëren:

1. Meld u aan bij uw IONOS- of 1 & 1-account en selecteer Domains and SSL.
  2. Ga naar het domein dat u wilt verifiëren bij Zoho en klik op het pictogram Settings onder Actions.
  3. Selecteer DNS en klik op Add record.
  4. Selecteer CNAME als recordtype.
  5. Geef de Host Name op als de code (Zb-code) die op de domeinverificatiepagina van Zoho is gegenereerd (voorbeeld: zb12345678).
  6. Voer in het veld Points To de waarde uit het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho Mail-beheerconsole in.
  7. Nadat u de gewenste TTL hebt ingesteld, klikt u op Save.

Let op:

Als u het CNAME-record niet rechtstreeks kunt toevoegen, doet u het volgende. Maak een subdomein aan met de Zb-code die op uw Zoho-domeinverificatiepagina is gegenereerd. Voeg vervolgens CNAME met zmverify.zoho.com toe in het veld Point To door de DNS-instellingen te bewerken.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na ongeveer twee uur aan in het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-, SPF- en DKIM-records bijwerken: 1 & 1

Indien nodig kunnen beheerders de DNS-records handmatig configureren in hun 1 & 1 DNS-beheer. Volg de onderstaande stappen om de MX-records van het domein toe te voegen/te wijzigen om e-mails te ontvangen, SPF- en DKIM-records toe te voegen om spoofing van uw domeine-mailadres te voorkomen.

1. Meld u aan bij uw IONOS- of 1 & 1-account.
  2. Selecteer Domains and SSL, ga naar het domein waarvoor u MX-records wilt configureren en klik op het pictogram Settings onder Actions.
  3. Selecteer DNSen klik op Add Record.
  4. Selecteer MX als recordtype.
  5. Voer @ in bij Host Name, geef mx.zoho.com op in het veldPoints to en stel Priority in op 10.
  6. Nadat u de gewenste TTL hebt ingesteld, klikt u op Save.
  7. Herhaal dezelfde stappen om de tweede en derde MX-record en hun prioriteiten toe te voegen.

Let op:

• zorg ervoor dat de bovenstaande drie de enige geconfigureerde MX-records zijn en verwijder andere records. De hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in de beheerconsole voor specifiekere configuraties voor uw domein.
    • Zorg ervoor dat u alle MX-records van uw vorige e-mailprovider hebt verwijderd. Alle overige bestaande MX-records leveren een conflict op met Zoho Mail, zijn van invloed op de levering van e-mails en leiden tot permanent verlies van geleverde e-mails.
    • De volgende MX-records moeten worden geretourneerd wanneer u incheckt bij de MX Lookup tool:
      • mx.zoho.com
      • mx2.zoho.com
      • mx3.zoho.com
  8. Als u de SPF records wilt toevoegen, klikt u op Add record en selecteert u SPF (TXT) als het recordtype.
  9. Geef @ als de Host Name.
  10. Voer "v=spf1 include:zoho.com -all" in het veld Value in en klik op Save.

Let op:

• de waarden van de records met betrekking tot Cloudflare worden weergegeven op de pagina DNS Mapping van de Zoho Mail-beheerconsole. U kunt de waarden kopiëren en plakken in de desbetreffende velden in DNS-beheer.
    • Als u alleen Zoho Mail gebruikt om e-mails te verzenden, verwijdert u alle andere SPF-recordtypen uit de DNS. Klik nogmaals op Save Changes om alle wijzigingen op te slaan.
    • Als er meerdere SPF-records zijn, wordt de SPF-controle onderbroken; daardoor kan de SPF-validatie mislukken en worden de e-mails als spam op de servers van de ontvanger weergegeven. Meer informatie.
  11. Als u de DKIM-records wilt toevoegen, klikt u op Add record en selecteert u CNAME als het recordtype.
  12. Kopieer de waarde "zoho._domainkey" uit het veld Host (dit is verschillend als u een andere selector gebruikt) op de pagina Domain Setup van Zoho en plak deze waarde op de DNS-pagina van uw domein.
  13. Kopieer de waarde "v=DKIM1; k=r**; p=***************....****" uit het veld Points to/ Value op de pagina Domain Setup van Zoho, plak deze waarde op de DNS-pagina van uw domein en klik op Save.

Let op:

Het kan 4 tot 48 uur duren voordat uw DKIM-record is ingevuld. U kunt hier de geldigheid van uw DKIM-record controleren.

Nadat u alle drie de records hebt toegevoegd, keert u terug naar de pagina Domain Setup van Zoho Mail en klikt u op Verify All Records. Het kan ongeveer een uur of twee duren voordat u e-mails ontvangt na succesvolle verificatie van uw MX-records en 4 tot 48 uur voordat SPF- en DKIM-records zijn ingevuld.