DNS-recordconfiguratie voor Euro DNS

Zoho Mail biedt meerdere opties om te verifiëren dat u de eigenaar van uw domein bent en om e-mailbezorging te configureren in Euro DNS.

TXT-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS-beheer van uw domein wordt gehost met Euro DNS, volgt u de onderstaande instructies om de TXT-record bij te werken en te verifiëren.

1. Meld u aan bij uw account voor domeinbeheer op eurodns.com
  2. Ga naar Domain names > Active.
  3. Ga naar het gewenste domein en klik op Manage aan de rechterkant.
  4. Klik op Manage Zone en kies New Record.
  5. Selecteer TXT in het vervolgkeuzemenu Type.
  6. Voer de gegevens van uw TXT-record in.
    • Typ @ in het veld Host.
    • Voer in het veld TXT Value de TXT-waarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail-beheerconsole
  7. Klik op Save Record en vervolgens op Save Zone.
  8. Ga terug naar de pagina mailadmin.zoho.com en klik op Verify by TXT.
  9. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

CNAME-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS-beheer van uw domein wordt gehost met Euro DNS, volgt u de onderstaande instructies om de CNAME-record bij te werken en te verifiëren.

1. Aanmelden bij uw account voor domeinbeheer op eurodns.com.
  2. Ga naar Domain names > Active.
  3. Ga naar het gewenste domein en klik op Manage aan de rechterkant.
  4. Klik op Manage Zone en kies New Record.
  5. Selecteer CNAME in het vervolgkeuzemenu Type.
  6. Voer in het vel Alias de zb******-code in die is gegenereerd in Zoho.
  7. Voeg in het veld Host Name domain.zoho.com toe.
  8. Klik op Save Record en vervolgens op Save Zone.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na een uur of twee aan bij het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen

Als uw DNS wordt gehost met EuroDNS, volgt u de onderstaande instructies om de MX-records van uw domein voor e-mailbezorging te wijzigen en SPF- en DKIM-records toe te voegen om spoofing van uw domeine-mailadres te voorkomen.

1. Aanmelden bij uw account voor domeinbeheer op eurodns.com.
  2. Ga naar Domain names > Active
  3. Selecteer Manage Domain, naast de naam van het domein waarvoor u de MX-records wilt toevoegen
  4. Klik op Manage Zone.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Add DNS de optie MX (Mail Exchanger)
  6. Voer @ in het veld Host in om het hoofddomein aan te geven.
  7. Voer in het veld Mail Server mx.zoho.com in. (Let op: de punt '.' is verplicht aan het einde van de record voor beide records) en stel de prioriteit in op 10.
  8. Herhaal de stappen om de tweede en derde MX-records en hun prioriteiten toe te voegen.
  9. Klik op Save settings om de MX-vermeldingen op te slaan.

Let op:

• de hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in de beheerconsole voor specifiekere configuraties voor uw domein. U kunt de waarden kopiëren en plakken in de desbetreffende velden in DNS-beheer.
    • Zorg ervoor dat u alle MX-records van uw vorige e-mailprovider hebt verwijderd. Alle overige bestaande MX-records leveren een conflict op met Zoho Mail, zijn van invloed op de levering van e-mails en leiden tot permanent verlies van geleverde e-mails. Meer informatie.
    • U kunt het invullen van MX-records controleren met behulp van de MX Lookup tool van Zoho. U dient dan uw domeinnaam in te voeren. De volgende MX-records moeten worden geretourneerd wanneer u incheckt bij de tool:
      • mx.zoho.com
      • mx2.zoho.com
      • mx3.zoho.com
  10. Als u de SPF-records wilt toevoegen, gaat u naar het gewenste domein en klikt u op Manage aan de rechterkant.
  11. Klik op Manage Zone en kies New Record.
  12. Selecteer TXT in het vervolgkeuzemenu Type.
  13. Voer de gegevens van uw TXT-record in.
    • Typ @ in het veld Host.
    • In het veld TXT value typt u "v=spf1 include:zoho.com -all".
  14. Klik op Save Record en klik op Save Zone.

Let op:

• De waarden van de records met betrekking tot Euro DNS worden weergegeven op de pagina DNS Mapping van de Zoho Mail-beheerconsole. U kunt de waarden kopiëren en plakken in de desbetreffende velden in DNS-beheer.
    • Als u alleen Zoho Mail gebruikt om e-mails te verzenden, verwijdert u alle andere SPF-recordtypen uit de DNS. Klik nogmaals op Save Changes om alle wijzigingen op te slaan.
    • Als er meerdere SPF-records zijn, wordt de SPF-controle onderbroken; daardoor kan de SPF-validatie mislukken en worden de e-mails als spam op de servers van de ontvanger weergegeven. Meer informatie.
  15. Voor het toevoegen van de DKIM records klikt u op Manage Zone en kiest u New Record.
  16. Selecteer TXT in het vervolgkeuzemenu Type.
  17. Voer de gegevens van uw TXT-record in.
    • Kopieer de waarde "zoho._domainkey" uit het veld Host (dit is verschillend als u een andere selector gebruikt) op de pagina Domain Setup van Zoho en plak deze waarde op de DNS-pagina van uw domein.
    • Kopieer de waarde "v=DKIM1; k=r**; p=***************....****" uit het veld TXT value op de pagina Domain Setup van Zoho en plak deze waarde op de DNS-pagina van uw domein.
  18. Klik op Save Record en klik op Save Zone.

Let op:

• Het kan 4 tot 48 uur duren voordat uw DKIM-record is ingevuld. U kunt hier de geldigheid van uw DKIM-record controleren.
  19. Selecteer de kortst mogelijke tijd in het TTL-veld voor alle records (als dit veld bewerkbaar is), zodat de wijzigingen zo snel mogelijk worden doorgevoerd.

Nadat u alle drie de records hebt toegevoegd, keert u terug naar de pagina Domain Setup van Zoho Mail en klikt u op Verify All Records. Het kan ongeveer een uur of twee duren voordat u e-mails ontvangt na succesvolle verificatie van uw MX-records en 4 tot 48 uur voordat SPF- en DKIM-records zijn ingevuld.