IMAP-account configureren

IMAP is een e-mailprotocol waarmee uw e-mailaccount wordt geconfigureerd in Zoho CRM. Het biedt verschillende voordelen en het beste is dat er meerdere apparaten mee kunnen worden gesynchroniseerd. Dat wil zeggen dat uw e-mailactiviteit wordt gesynchroniseerd tussen uw pc, laptop, mobiele telefoon, tablet, enz. Met Zoho CRM kunt u kiezen uit populaire IMAP-integraties of een aangepaste e-mailintegratie configureren.

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid: Enterprise en Professional (inclusief proefversies)
Machtiging vereist: Beheerdersprofiel

IMAP-account instellen

Een van de IMAP-accounts toevoegen

1. Ga in Zoho CRM naar Setup > Channels > Email.
  2. Kies op de pagina Email een van de Popular Email Services.
  3. Klik op IMAP.
  4. Voer in het pop-upvenster voor aanmelding het Email Address in en klik op Next.
    Klik op Create Account als u geen account hebt.
  5. Voer het Password in en klik op Allow om Zoho toegang te geven tot uw account.
    Als u verificatie met twee factoren voor uw e-mailaccount hebt ingeschakeld, moet u het app-specifieke wachtwoord invoeren voor de IMAP-configuratie en niet het normale e-mailwachtwoord.
    Zie ook: Een app-specifiek wachtwoord genereren
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op de koppeling Add om meer From Addresses toe te voegen als dat nodig is.
  8. Klik op Server Details om de instellingen van de inkomende en uitgaande server weer te geven.
    Bij het selecteren van een van de populaire IMAP-integraties worden de Server Details automatisch ingevuld.
  9. Kies de Settings voor EmailSharing.

Let op:

• Nadat u de IMAP-account hebt geconfigureerd, ontvangt u een bevestigingsmail wanneer de bestaande e-mails worden gesynchroniseerd.

Een app-specifiek wachtwoord genereren

TFA (verificatie met twee factoren), een service van alle grote e-mailclients, biedt een extra beveiligingslaag voor uw mailbox. Wanneer TFA is ingeschakeld voor een e-mailaccount, is voor toegang tot de account meer dan alleen de gebruikersnaam en het wachtwoord vereist. U hebt ook een unieke code nodig die wordt verzonden naar het geregistreerde mobiele nummer van de houder van de e-mailaccount. Dit maakt het voor iemand moeilijker om onbevoegde toegang te krijgen tot een e-mailaccount.

Als voor de e-mailaccount die u wilt configureren in Zoho CRM verificatie op basis van twee factoren is ingeschakeld, moet u het app-specifieke wachtwoord van de e-mailaccount invoeren voor IMAP-configuratie en NIET het wachtwoord van uw normale e-mailaccount. Hieronder volgen de instructies voor het genereren van het app-specifieke wachtwoord voor verschillende populaire e-mailclients.

Voor een Zoho Mail-account

Als u uw Zoho Mail-account wilt configureren via IMAP in Zoho CRM en u de TFA-service hiervoor hebt ingeschakeld, volgt u de onderstaande instructies om het app-specifieke wachtwoord voor uw Zoho Mail-account te genereren.

1. Meld u aan bij https://accounts.zoho.com/u/h#home met uw Zoho-accountgegevens.
  2. Klik op Two Factor Authentication op het welkomstdashboard.
  3. Klik op de pagina Two Factor Authentication op Manage Application Specific Passwords.
  4. Voer in het pop-upvenster Application Specific Passwords de apparaatnaam en het huidige wachtwoord voor uw Zoho-account in.

De naam van het apparaat/de app is slechts een referentie waarmee u het doel kunt identificeren van het genereren van het specifieke wachtwoord voor de app wanneer u de lijst met gegenereerde wachtwoorden bekijkt.
  5. Klik op Genereren.
    Het unieke, app-specifieke wachtwoord voor uw account wordt gegenereerd. Dit wachtwoord wordt slechts eenmaal weergegeven, niet opnieuw.
  6. Kopieer en plak dit wachtwoord direct in het tekstvak Password voor IMAP-configuratie in Zoho CRM.
    U kunt een wachtwoord intrekken als u het apparaat niet meer gebruikt of om de toegang tot de app te verwijderen.

Voor een Gmail-account

Als u uw Gmail-account wilt configureren via IMAP in Zoho CRM en u de TFA-service hiervoor hebt ingeschakeld, volgt u de onderstaande instructies om het app-specifieke wachtwoord voor uw Gmail-account te genereren.

• Aanmelden bij uw Google-account
    • Ga naar de pagina met wachtwoorden voor apps.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Select AppOther.
    • Voer de aangepaste naam in, bijvoorbeeld IMAP voor Zoho CRM.
    • Klik op Genereren.
    • Kopieer en plak dit unieke gegenereerde app-specifieke wachtwoord direct in het tekstvak Password voor IMAP-configuratie in Zoho CRM.
      U kunt een wachtwoord intrekken als u het apparaat niet meer gebruikt of om de toegang tot de app te verwijderen.

Voor een Outlook-account

Als u uw Outlook-account wilt configureren via IMAP in Zoho CRM en u de TFA-service hiervoor hebt ingeschakeld, volgt u de onderstaande instructies om het app-specifieke wachtwoord voor uw Outlook-account te genereren.

1. Meld u aan bij uw Outlook-account via deze koppeling.
  2. Klik onder App passwords op Create a new app password.
  3. Kopieer en plak dit unieke gegenereerde app-specifieke wachtwoord direct in het tekstvak Password voor IMAP-configuratie in Zoho CRM.

Voor een Office 365-account

Als u uw Office 365-account wilt configureren via IMAP in Zoho CRM en u de verificatie met meerdere factoren-service hiervoor hebt ingeschakeld, volgt u de onderstaande instructies om het app-specifieke wachtwoord voor uw Office 365-account te genereren.

Let op:

• Om een app-specifiek wachtwoord voor uw Office 365-account te kunnen genereren, moet uw beheerder uw gebruikersaccount hebben ingeschakeld voor verificatie met meerdere factoren.
    Zie ook: Verificatie met meerdere factoren instellen voor Office 365
  • De eerste keer dat u een app-specifiek wachtwoord genereert, wordt u gevraagd uw telefoonnummer in te voeren voor verificatie. De volgende keer dat u een app-specifiek wachtwoord voor Office 365 genereert, is geen verificatie van het telefoonnummer vereist.

Een app-specifiek wachtwoord genereren voor Office 365

1. Meld u aan bij uw Office 365-account.
  2. Ga naar Settings > Additional security verification.
  3. Klik op het subgedeelte zoals hieronder afgebeeld.
  4. Klik op de optie app passwords.
  5. Voer in het pop-upvenster Create app password de ID voor het wachtwoord in.
    Dit is voor u om te onthouden waarom u het hebt gemaakt.
  6. Klik op Volgende.
  7. Uw app-wachtwoord wordt weergegeven.

Kopieer en plak dit unieke gegenereerde app-specifieke wachtwoord direct in het tekstvak Password voor IMAP-configuratie in Zoho CRM.

Voor een Yahoo Mail-account

Als u uw Yahoo-account wilt configureren via IMAP in Zoho CRM en u de TFA-service hiervoor hebt ingeschakeld, volgt u de onderstaande instructies om het app-specifieke wachtwoord voor uw Yahoo-account te genereren.

1. Meld u aan bij uw Yahoo Mail-account.
  2. Ga naar Settings > Account info.
  3. Selecteer op de pagina Account Info de optie Account Security.
  4. Klik onder Two-step Verification op Generate app password.

Om een app-specifiek wachtwoord te genereren, moet de verificatie in twee stappen zijn ingeschakeld.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Select App Other en voer de naam van de app in. Bijvoorbeeld IMAP voor Zoho CRM.
  6. Klik op Generate.
  7. Kopieer en plak dit unieke gegenereerde app-specifieke wachtwoord direct in het tekstvak Password voor IMAP-configuratie in Zoho CRM.

Aangepast IMAP-account instellen

Aangepaste IMAP-accounts toevoegen

1. Ga in Zoho CRM naar Setup > Channels > Email.
  2. Klik op de pagina Email settings op IMAP onder Custom Email Integrations.
  3. Voer op de pagina IMAP Integration de vereiste gegevens in.
    1. Voer de Incoming Server Name in, de Port, het EmailAddress en het Password.
    2. Voer de OutgoingServerName in, de Port, het Email Address en het Password.
    3. Klik op Continue.
  4. Als beide hetzelfde zijn, schakelt u het selectievakje Use the same credentials for outgoing server in.
  5. Klik op de koppeling Add om meer From Addresses toe te voegen als dat nodig is.
  6. Klik op Server Details om de instellingen van de inkomende en uitgaande server weer te geven.
    Bij het selecteren van een van de populaire IMAP-integraties worden de Server Details automatisch ingevuld.
  7. Selecteer de Email Sharing Permissions.

E-mails weergeven

Wanneer de IMAP-account is ingesteld, worden verzonden en ontvangen e-mails gekoppeld aan de leads/contactpersonen in Zoho CRM, onder de lijst met gerelateerde e-mails. Hieronder vallen e-mails die naar het primaire en het secundaire e-mailadres van leads/contactpersonen worden verzonden. E-mails in deze gerelateerde lijst kunnen worden gesorteerd op basis van gebruikers die hun e-mailaccount hebben gedeeld tijdens het instellen van hun IMAP-account. U kunt All selecteren in de vervolgkeuzelijst of de specifieke gebruiker om de e-mail te bekijken. De optie om All e-mails weer te geven wordt alleen ondersteund in de IMAP-configuratie.

E-mails van leads/contactpersonen weergeven

1. Ga naar de module Leads/Contactpersonen.
  2. Klik op een record in de module.
  3. Selecteer in de lijst met gerelateerde Emails de gewenste gedeelde IMAP-gebruiker in het veld Picklist.
    De e-mails die via IMAP worden verzonden, worden weergegeven.

Veelgestelde vragen

1. Waar vind ik de serverinstellingen voor uitgaande e-mail?

2. Kan ik meerdere Van-adressen toevoegen voor uitgaande e-mails?

3. Hoe weet ik of e-mailsynchronisatie na voltooiing van de configuratie is voltooid?

4. Ik krijg een foutmelding met de melding dat verificatie is mislukt. Waarom treedt deze fout op en hoe los ik deze op?