CRM Hulp

G Suite-gebruikers toevoegen aan Zoho CRM

Na het maken van een Zoho CRM-account kunnen gebruikers met Superbeheerdersrechen vanuit G Suite gebruikers toevoegen aan Zoho CRM. Standaard wijst het systeem de Manager rol en het Standaard Gebruiker-profiel toe aan de gebruikers. Wij raden u aan de rollen en profielen van gebruikers te controleren en bij te werken nadat u ze hebt toegevoegd, zodat ze overeenkomen met de hiërarchie binnen uw organisatie.

Volg deze stappen om gebruikers toe te voegen vanuit G Suite:

1. Klik in G Suite op (het Apps-pictogram).
  2. Klik op More > Zoho CRM.
    U wordt doorgeleid naar Zoho CRM.
  3. Klik in Zoho CRM op Settings > Setup > Marketplace > Google > Gebruikers.
  4. Selecteer op de pagina Gebruikers toevoegen vanuit G Suite de gebruikers die u wilt importeren.
  5. Klik op Add to Zoho CRM.
    De geselecteerde gebruikers worden toegevoegd aan uw Zoho CRM-account.
  6. Ga naar Setup > Users & Control > Users voor het bijwerken van het profiel en de rol van de gebruiker.
    De gebruiker wordt toegevoegd, maar wordt geen bevestigde gebruiker. U moet een uitnodiging sturen naar de gebruiker.
  7. Zodra de gebruiker de uitnodiging accepteert wordt hij automatisch toegevoegd aan het Zoho CRM-account.

Let op:

• Als u de licentielimiet overschrijdt na de 15-daagse proefversie, worden gebruikers gedeactiveerd totdat u een extra licentie koopt. Wij raden u aan de licentielimiet te controleren op de pagina Abonnement beheren voordat u gebruikers importeert in Zoho CRM.
  • U kunt gebruikers toevoegen op basis van uw licentielimiet in Zoho CRM.
  • Toegevoegde gebruikers die buiten de licentielimiet vallen, worden gedeactiveerd totdat u extra gebruikerslicenties aanschaft.
  • Nodig na uw aanmelding voor de extra licenties de gedeactiveerde gebruikers opnieuw uit via de pagina Settings > Setup > Users & Control > Users.
  • De gebruikers die u importeert zullen worden toegewezen aan de Manager rol en het Standard profiel.
    U kunt klikken op Settings > Setup > Users & Control > Security Control om de profiel en rol van de gebruiker bij te werken.