KPI

Kritieke prestatie-indicatoren (KPI's)

Kritieke prestatie-indicator (KPI) is een standaardmeting die weergeeft hoe effectief uw salesteam is in termen van het bereiken van belangrijke bedrijfsdoelstellingen. Het biedt ook nuttige statistieken om salesmedewerkers te helpen hun productiviteit te verhogen door hun prestaties regelmatig te meten. Bijvoorbeeld: een salesmanager wil de gemiddelde jaaromzet van de top 10-salesmedewerkers volgen. De manager kan dit eenvoudig doen door een KPI in ranglijststijl te maken, waarin de gemiddelde jaaromzet als KPI-metriek wordt gedefinieerd.

Op basis van uw branchevereisten kunt u kiezen uit vijf verschillende typen KPI-stijlen:

• Standaard
  • Groei-index
  • Basis
  • Scorekaart
  • Ranglijst

Een KPI maken

Voer de volgende stappen uit om een KPI te maken:

1. Klik op het tabblad Dashboards.
  2. Selecteer op de pagina Dashboardbouwer het dashboard waaraan de KPI moet worden toegevoegd.
  3. Klik op Component toevoegen.
  4. Selecteer op de pagina Component toevoegenKPI.
  5. Selecteer op de pagina KPI-stijl kiezen een KPI-stijl.
  6. Ga op de volgende pagina als volgt te werk:
    • Voer de componentnaam in.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst een KPI-metriek en een Gerelateerde module.
    • Klik op Criteriafilter en vermeld de records die moeten worden uitgesloten.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst een Duur.
    • Kies in de vervolgkeuzelijsten onder Vergelijkingsindicator de Vergelijkingsmetriek en de Doelstelling.
    • Als u ze wilt groeperen op basis van een bepaalde classificatiemethode, selecteert u de gewenste opties in de vervolgkeuzelijsten onder Rangschikking.
      Let op: deze optie is alleen beschikbaar voor de KPI-stijlen Scorekaart en Ranglijst.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op Toevoegen en herschikken om de KPI aan een dashboard toe te voegen en opnieuw te rangschikken.

Let op:

• Als u een grafiek wilt bewerken, verwijderen, afdrukken, toevoegen aan homepage, insluiten als URL of toevoegen aan favorieten, klikt u in de component op het pictogram Meer.
  • Als duur van een KPI-metriek kunt u Dit kwartaal selecteren.

Bedrijfshiërarchie weergeven in KPI

U kunt de rapportagestructuur van de gebruikers in uw bedrijf bekijken door in KPI te klikken op de optie om de hiërarchie weer te geven. Stel dat u een KPI hebt gemaakt om de groei-index van uw team weer te geven op basis van de totale omzet die door de individuele salesmedewerkers wordt gegenereerd. Met de optie om de hiërarchie weer te geven, kunt u ook de rapportagestructuur van deze medewerkers visualiseren. Verder kunt schakelen tussen de outputweergave voor individuele medewerkers en de outputweergave voor het hele team.