Trechter

Een trechter scheidt de gegevens op basis van verschillende fasen in uw bedrijfsproces. Bijvoorbeeld: een verkooptrechter kan u informatie geven over bepaalde verkoopfasen waarop u zich moet concentreren, het aantal verloren leads per fase in het leadconversieproces, het aantal leads of potentiële klanten per fase, enzovoort. Met dergelijke informatie kunt u uw toekomstige salesactiviteiten gemakkelijker plannen.

Een trechter maken

Op basis van uw bedrijfsvereisten kunt u kiezen uit vijf verschillende typen trechters:

• Standaard
  • Compact
  • Segment
  • Klassiek
  • Pad

Voer de volgende stappen uit om een trechter te maken:

1. Klik op het tabblad Dashboards.
  2. Selecteer op de pagina Dashboardbouwer het dashboard waaraan de Trechter moet worden toegevoegd.
  3. Klik op Component toevoegen.
  4. Klik in de pagina Component toevoegen op Grafiek.
  5. Klik in de pagina Trechterstijl op de gewenste trechterstijl.
  6. Ga op de volgende pagina als volgt te werk:
    • Voer de Componentnaam in.
    • Klik in Bouw uw trechter op Fase 1
    • Voer de Fasenaam in.
    • Selecteer in de betreffende vervolgkeuzelijsten een Module en een Duur. Klik op + Criteriafilter om bepaalde gegevens te verwijderen.
    • Klik op Gereed.
    • Klik op Fase toevoegen om de volgende fasen toe te voegen.
  7. Klik op Opslaan.

Let op:

• Als u een grafiek wilt bewerken, verwijderen, afdrukken, toevoegen aan homepage, insluiten als URL of toevoegen aan favorieten, klikt u in de component op het pictogram Meer.
  • Wanneer u de duur van een metriek definieert, kunt u als filter Dit kwartaal kiezen.