Instellen boekjaar

Met de instellingen voor het boekjaar kunnen organisaties hun fiscale cyclus configureren op basis van de gekozen beginmaand. Als de fiscale beginmaand is geselecteerd, worden fiscale kwartalen automatisch aangevuld. De fiscale beginmaand is in Zoho CRM standaard ingesteld als januari. U kunt de naam van het boekjaar opgeven op basis van de begin- of eindmaand. Stel dat uw boekjaar in april 2010 begint en eindigt in maart 2011.

• Als u aangeeft dat het boekjaar moet worden gebaseerd op de beginmaand, wordt de naam van het jaar weergegeven als 2010 (indien van toepassing).
  • Als u aangeeft dat het boekjaar moet worden gebaseerd op de eindmaand, wordt de naam van het jaar weergegeven als 2011.

Boekjaar instellen

1. Meld u aan bij Zoho CRM met beheerdersrechten.
  2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Bedrijfsgegevens> Fiscaal jaar.
  3. Selecteer op de pagina Fiscaal jaar de beginmaand van het boekjaar in de vervolgkeuzelijst.
  4. Kies Beginmaand of Eindmaand om aan te geven of de naam van het boekjaar moet worden gebaseerd op de begin- of eindmaand.
  5. Klik op Opslaan.

Let op:

• De bovenstaande instructies worden gevolgd om het boekjaar voor de eerste keer in te stellen. Als u het boekjaar al hebt ingesteld, maar het nu wilt bijwerken, zijn de bovenstaande instructies niet van toepassing.
  • Ga als volgt te werk om het boekjaar bij te werken nadat dit is ingesteld:
    • Selecteer de module Prognoses
    • Klik op Aan de slag op de pagina Prognose
    • Werk de waarden bij op de pagina Prognose-instellingen.