eWidget gebruiken in Zoho Mail - Zoho CRM-integratie

Zoho CRM-integratie:

Zoho CRM is Customer Relationship Management-software voor alle bedrijven. Met deze software kunt u op het juist moment contact maken met potentiële klanten en hen via elk kanaal betrekken bij uw bedrijf. U kunt de CRM-info van een contactpersoon/lead direct vanuit eWidget bekijken en openen, inclusief het maken of aanpassen van prospects en het koppelen van notities, taken en gebeurtenissen aan die contactpersoon of lead. Zoho CRM-integratie is standaard ingeschakeld in Zoho Mail voor alle gebruikers die allebei deze services gebruiken. Daarom is er geen verdere configuratie vereist om vanuit eWidget toegang te krijgen tot Zoho CRM.

Zoho CRM-integratie gebruiken in eWidget

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account
  2. Klik op het pictogram eWidget in de hoek rechts onderaan uw postvak.
  3. Selecteer Zoho CRM in het menu van de app in eWidget om acties uit te voeren zoals het toevoegen van een CRM-contactpersoon of lead vanuit uw postvak, het bekijken van de CRM-info als de contactpersoon/lead al in de CRM-database staat, het maken of koppelen van een prospect aan een contactpersoon, het koppelen van notities, taken, gebeurtenissen, oproepen, enz.

Toevoegen als contactpersoon of lead

1. Selecteer Zoho CRM in het app-menu in eWidget.
  2. U kunt de CRM-informatie van de e-mailadressen bekijken in het gebied Van of Aan/Cc van een e-mail zodra u die opent.
  3. Als een e-mailadres niet in uw CRM-database staat, ziet u een optie om dit toe te voegen als contactpersoon of lead.
  4. Vul de gegevens in de daarvoor bestemde velden in en klik op Contactpersoon opslaan of Lead opslaan om ze als contactpersoon of lead toe te voegen.

Als er meerdere contactpersonen in een e-mail staan, klikt u op het vervolgkeuzemenu om de andere genoemde contactpersonen weer te geven. U kunt de vervolgkeuzelijst ook gebruiken als zoekbalk om de CRM-informatie van andere contactpersonen weer te geven.

Prospect:

U kunt ook een prospect maken voor een CRM-contactpersoon of deze koppelen aan een bestaande contactpersoon in eWidget.

Activiteiten:

Wanneer een e-mailadres als contactpersoon of lead aan uw CRM-database is toegevoegd, kunt u hier notities, taken, gebeurtenissen en terugbelafspraken van die specifieke contactpersoon/lead in eWidget toevoegen.

Een gebeurtenis toevoegen:

1. Selecteer Zoho CRM in het app-menu van eWidget.
  2. U kunt de CRM-informatie van de e-mailadressen bekijken in de gebieden Van of Aan/Cc van een e-mail zodra u die opent.
  3. Selecteer de sectie Activiteiten in het CRM-profiel van de contactpersoon/lead.
  4. Klik op Activiteiten maken
  5. Selecteer het tabblad Gebeurtenis.
  6. Voer een titel, locatie, datum en tijd in en klik op Opslaan.

De gebeurtenis wordt gekoppeld aan die specifieke contactpersoon of lead en wordt gesynchroniseerd in Zoho CRM.

U kunt ook toegang krijgen tot de Zoho CRM-integratie op een nieuw tabblad in Zoho Mail om de CRM-informatie van een contactpersoon/lead te openen. Dit doet u door op het e-mailadres van die persoon te klikken en te kiezen voor CRM-info weergeven.