De Zoho Mail-plug-in voor WordPress

Met de Zoho Mail-plug-in voor WordPress kunt u uw Zoho Mail-account integreren met uw WordPress-website. Hiermee kunt u e-mails verzenden vanuit WordPress met uw Zoho Mail-account.

Om ervoor te zorgen dat e-mails van uw website als geldig en authentiek worden beschouwd, moet u bij het verzenden van e-mails gebruikmaken van een geautoriseerde serverconfiguratie. Het configureren van e-mailservers voor uw website kan te technisch en ingewikkeld zijn. Om het wat gemakkelijker te maken, kunt u de WordPress-plug-in van Zoho Mail rechtstreeks in uw WordPress-website installeren. Zo kunt u uw accounts gemakkelijk in Zoho Mail gebruiken om e-mails te verzenden.

De Zoho Mail-plug-in voor WordPress - Vereisten

Als u de Zoho Mail-plug-in voor WordPress wilt gebruiken, moet u beschikken over een zelf gehoste WordPress-website voor uw domein.

• Een Zoho Mail-account
  • Een zelf gehoste WordPress-website
  • PHP 5.6 of hoger

De Zoho Mail-plug-in installeren in WordPress

1. Meld u aan bij uw zelf gehoste WordPress-account. Ga vervolgens naar het beheerdashboard.
  2. Ga naar het gedeelte Plugins > Add New van het Dashboard in het linkermenu.
  3. Zoek naar Zoho Mail-plug-in met de zoekbalk en klik op de knop Nu installeren naast de plug-in.
  4. U kunt de Zoho Mail-plug-in ook vanaf hier installeren.
  5. Om de plug-in te activeren, gaat u naar het gedeelte Plugins > Installed Plugins .
  6. Klik op de knop Activeren die overeenkomt met de Zoho Mail-plug-in.
  7. De Zoho Mail-plug-in is nu geactiveerd in uw WordPress-account.

Parameters - De Zoho Mail-plug-in voor WordPress

ParameterBeschrijving
ClientdomeinDe regio waarin de gegevens van uw Zoho-account zich bevinden. (Een van de geldige domeinen die worden gehost door Zoho)
Client-idDe client-id wordt u toegewezen als u uw app registreert in de ontwikkelaarsconsole. (Gegenereerd in de Zoho-ontwikkelaarsconsole)
ClientgeheimHet clientgeheim van de geregistreerde app. (Gegenereerd in de Zoho-ontwikkelaarsconsole)
Geautoriseerde omleidings-URIDe terugroep-URI die u van uw site hebt gekregen voor het maken van een client-id. (Beschikbaar op de configuratiepagina van WordPress)
Van e-mailadresHet e-mailadres dat wordt gebruikt bij het verzenden van alle e-mails. (Van e-mailadres/E-mailalias van uw Zoho Mail-account)
Van-naamDe naam die wordt weergegeven als de weergavenaam als u e-mails via WordPress verzendt.

De Zoho Mail-plug-in configureren

Nadat de plug-in is geïnstalleerd, moet u uw Zoho Mail-account configureren in WordPress, zodat u e-mails kunt verzenden via de API van Zoho Mail.

1. Nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd, wordt het tabblad Zoho Mail-plug-in weergegeven in het linkermenu. Navigeer naar de Configuratiepagina van uw Zoho Mail-account op dit tabblad.
  2. Kopieer de geautoriseerde omleidings-URI die op die pagina wordt weergegeven.
  3. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account en open de Zoho Developer Console om een nieuwe client-ID en een nieuw clientgeheim te maken voor toegang tot de Zoho Mail-API.
  4. Klik op Get Started als u geen bestaande client hebt. Als u een bestaande client hebt, klikt u in de rechterbovenhoek op Add Client.
  5. Selecteer Server-based Applications in het venster Client Type.
  6. Geef bij Homepage URL de juiste clientnaam en uw domein op, samen met de geautoriseerde omleidings-URL die u vanaf uw WordPress-account hebt gekopieerd.
    ​​
  7. Klik op Maken om de client-id en het clientgeheim te ontvangen.
  8. Ga naar de configuratiepagina van het Zoho Mail-account in het dashboard van WordPress om het proces af te ronden.
  9. Voer de verkregen waarden voor Client-id, Clientgeheim en Van e-mailadres en naam in op deze pagina.

De ID van het 'Van-e-mailadres' moet van het e-mailadres (standaardmailadres/e-mailalias) van hetzelfde account zijn als waarvoor het clientgeheim is gegenereerd.
  10. Klik op Autoriseren.
  11. Er wordt een toestemmingsscherm weergegeven waarin u wordt gevraagd toegang tot uw Zoho-accountgegevens te verlenen. Klik op Accepteren.

U kunt nu e-mails verzenden vanaf uw WordPress-website via uw Zoho Mail-account.

De plug-in testen

Zodra de Zoho Mail-plug-in is geconfigureerd in uw WordPress-account, kunt u de functionaliteit van de plug-in controleren door een testmail te verzenden.

1. Ga in het linkermenu van uw WordPress-dashboard naar Zoho Mail > Test Mail.
    ​​
  2. Voer de volgende gegevens in:
    • Aan: E-mailadres van de ontvanger
    • Onderwerp: Onderwerp van de e-mail
    • Inhoud: Het bericht of de hoofdtekst van de e-mail
  3. Klik op E-mail verzenden.

Er wordt een testmail verzonden die beschikbaar komt in de map Verzonden van het Zoho Mail-account dat gebruikt is om de plug-in te configureren. Standaard wordt de e-mail verzonden vanaf het 'Van'-adres van het account

Let op:

• U kunt een Antwoordadres instellen voor de e-mails die u via een plug-in hebt verzonden, onder de voorwaarde dat het Aan-adres hetzelfde is als het Van-adres dat u configureert.
  • De Zoho Mail-plug-in ondersteunt HTML-mails. HTML-mails kunnen worden verzonden als het type inhoud is ingesteld in de koptekst, door de plug-in die de e-mail initieert. Klik hier voor meer informatie.
  • Voor het verzenden van e-mails via Zoho Mail gelden de beperkingen van ons Gebruiksbeleid. Raadpleeg onze pagina Gebruiksbeleid voor meer informatie.

Problemen oplossen

Ongeldig clientgeheim

• Controleer bij het configureren van uw plug-in of u de juiste informatie hebt ingevoerd in het veld Domein. Selecteer de regio waar uw Zoho-account wordt gehost (.in, .com, enz.).
  • Controleer of de client-ID en het clientgeheim die op de configuratiepagina worden gebruikt overeenkomen met de client die is gemaakt voor de plug-in in de Zoho Developer Console.

E-mail niet in HTML-indeling verzonden

Om een e-mail in HTML-indeling te kunnen sturen, moet het inhoudstype worden ingesteld als tekst of HTML voordat de e-mail wordt gestuurd. Kijk hier voor meer informatie.

MOD-beveiligingsfout

Na een succesvolle verificatie probeert Zoho Mail om te leiden naar uw configuratiepagina. Dit proces kan worden beperkt door uw serviceprovider. Controleer of uw beheerder de MOD-beveiligingsregel heeft verwijderd voor de omleidings-URL die is opgegeven op de configuratiepagina van de plug-in.

Als het probleem door geen van de bovenstaande methoden voor probleemoplossing wordt opgelost, neemt u voor hulp contact op met onze klantenservice (support@zohomail.com) met een schermafbeelding van de pagina met configuratie-instellingen.