Afmelden

Als u zich wilt afmelden bij alle Zoho-apps, klikt u op uw profielafbeelding in de rechterbovenhoek. U ziet een vervolgkeuzemenu met de optie Sign out. Wanneer u zich afmeldt, wordt u afgemeld bij alle andere apps van Zoho, op andere tabbladen in het huidige browservenster.

Bedrijf verwijderen

Als u een bedrijfsaccount hebt gemaakt en u wilt dit account wijzigen in een persoonlijk account, of als u zich bij een ander bedrijfsaccount wilt voegen, moet u het huidige bedrijf waarbinnen u de rol van hoofdbeheerder hebt verwijderen voordat u zich bij het andere bedrijf kunt voegen.

De drie belangrijkste stappen voordat u een bedrijf verwijdert zijn:

• Gebruikers verwijderen
  • Domeinen verwijderen
  • Eventuele betaalde abonnementen die u heeft verwijderen. Hier vindt u instructies voor het opzeggen van abonnementen op Zoho Mail.

Let op:

Zorg ervoor dat u een back-up hebt van alle gegevens voordat u begint met het verwijderen van de organisatie. De gegevens kunnen namelijk niet worden hersteld nadat de organisatie is verwijderd.

Stappen om gebruikers te verwijderen:

Als eerste stap moet u alle gebruikers (behalve uzelf) verwijderen die onder uw huidige bedrijf zijn vermeld.

1. Meld u aan bij het Zoho Mail Control Panel als beheerder.
  2. Ga naar Users in het linkerdeelvenster.
  3. Selecteer alle gebruikers (behalve uzelf) en klik op de optie Delete.

gebruikers verwijderen

Stappen voor het verwijderen van domeinen

U moet alle domeinen verwijderen die bij uw bedrijf horen, voordat u uw bedrijf kunt verwijderen.

1. Meld u aan bij het Zoho Mail Control Panel als beheerder
  2. Ga naar Domains in het linkerdeelvenster.
  3. Beweeg de muis over het domein dat u wilt verwijderen en klik op het pictogram Delete om uw domein te verwijderen. Alle domeinaliassen en e-mailadressen die aan het verwijderde domein zijn gekoppeld, worden automatisch van uw account verwijderd.
    domeinen verwijderen

De domeinen die zijn geregistreerd via Zoho, kunnen niet worden verwijderd vanuit de sectie Domains. Als u niet zeker bent van het proces, raden wij u aan contact op te nemen met support@zohomail.com om dergelijke domeinen te verwijderen.

Stappen voor het verwijderen van bedrijven

1. Meld u aan bij het Zoho Mail Control Panel als hoofdbeheerder
  2. Controleer of u alle domeinen hebt verwijderd die u aan uw account hebt toegevoegd.
  3. Nadat u ALLE domeinen hebt verwijderd, gaat u in het linkerdeelvenster naar de Organization.
  4. Ga naar Delete Organization.
  5. Klik op de knop Delete.
    bedrijf verwijderen
  6. Het bedrijf wordt verwijderd en u wordt nu geconverteerd naar een persoonlijke gebruiker van Zoho Mail (naam@zohomail.com)

Let op:

Als u de organisatie verwijdert, worden alle gebruikersaccounts en bijbehorende gegevens permanent verwijderd uit alle Zoho Services (Mail, CRM, enz.)

Account sluiten

Wanneer u het Zoho-account sluit, wordt het Zoho-account voor alle Zoho-apps, zoals CRM/Recruit/Mail/ Docs, enzovoort gesloten. U verliest de toegang tot alle Zoho-apps.

Stappen voor hoofdbeheerders om het account te sluiten:

Als u de hoofdbeheerder van een account bent, kunt u het account alleen sluiten na het uitvoeren van de volgende acties:

1. Cancel Subscription - Als u gebruikmaakt van een gratis abonnement en geen abonnement hebt op betaalde services, kunt u deze stap overslaan. Als u een actief abonnement op Zoho Mail hebt, dient u het abonnement te annuleren voordat u het account sluit.
  2. Verwijder domeinen en het bedrijf - U moet alle domeinen die bij uw bedrijf horen verwijderen en vervolgens het bedrijf zelf verwijderen.
  3. Als u het bedrijf eenmaal hebt verwijderd, volgt u de onderstaande instructies om het account te sluiten.

Stappen voor het sluiten van het account:

1. Meld u aan bij Zoho Accounts. Mogelijk wordt u gevraagd uw wachtwoord in te voeren. Voer in dat geval uw Zoho-wachtwoord in om verder te gaan.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Settings en ga naar de sectie Close Account.
  3. Klik in de sectie Close Account op de gelijknamige optie.
  4. U dient uw wachtwoord op te geven om uw identiteit te verifiëren. Voer uw wachtwoord in en klik op Confirm Password.
  5. Geef uw feedback op en klik op Close Account. U wordt weer gevraagd om uw wachtwoord in te voeren.

Als u het juiste wachtwoord opgeeft, wordt uw account gesloten.