Beleid voor veilige bijlagen

Omdat Zoho Mail een veilige e-mailservice is, wordt op de bijlagen in de e-mails die u verzendt/ontvangt in Zoho Mail het Beleid voor veilige bijlagen toegepast. Het Beleid voor veilige bijlagen heeft als doel om gebruikers te beschermen tegen schadelijke bestanden en bijlagen. Bepaalde bijlagen met daarin uitvoerbare of programmabestanden bevatten mogelijk destructieve programma's of schadelijke functies die phishing/spamming/schadelijke activiteiten uitvoeren op het gebruikerssysteem en die zelfs de identiteit van de gebruiker kunnen misbruiken. Om dergelijke beveiligingsbedreigingen te vermijden, worden e-mails met bepaalde bestandsbijlagen geblokkeerd in Zoho Mail.

Typen bijlagen die geblokkeerd worden

Het beleid blokkeert de volgende typen bijlagen:

ade, adp, apk, appx, appxbundle, bat, cab, chm, cmd, com, cpl, dll, dmg, exe, hta, ins, iso, isp, jar, js, jse, lnk, mde, msc, msi, msix, msixbundle, msp, mst, nsh, pif, ps1, scr, sct, shb, sys, vb, vbe, vbs, vxd, wsc, wsf, wsh, terminal.

In aanvulling op de bovenstaande extensies kan een bestand niet per e-mail worden verzonden als het bestandstype een uitvoerbaar bestand, een script of een codebestand is.

De e-mails met deze bijlagen worden niet verzonden/ontvangen door Zoho Mail en worden teruggestuurd. Dit geldt ook als deze bestandstypen in een zip-bestand zijn geplaatst. Met andere woorden, zelfs als een zip-archief met veel bestanden een van de bovengenoemde bestandstypen bevat, wordt het archief niet via Zoho Mail verzonden/ontvangen.

Als u een van deze bestandstypen in een e-mail probeert toe te voegen, ontvangt u tijdens het toevoegen van het bestand foutberichten. De e-mail wordt niet naar uw ontvanger(s) verzonden en blijft in uw Postvak UIT staan.
bijlagefout

geblokkeerde bijlagen

U ontvangt deze bestandstypen ook niet als bijlagen in uw Postvak IN van Zoho Mail.

Als u zeker weet dat een bijlage te vertrouwen is, kunt u Zoho WorkDrive of een vergelijkbare service gebruiken om de bestanden te uploaden en te delen als koppelingen in uw e-mails.

Scannen op virussen:

Een antivirusscanner scant automatisch alle inkomende e-mails en verwerkt ze op een manier waardoor elk e-mailbericht met schadelijke bijlagen of bestanden wordt teruggestuurd. De e-mails die een virus als bijlage blijken te hebben, worden teruggestuurd en worden niet doorgegeven aan de gebruiker, zelfs niet als de e-mail van een bekende contactpersoon is gekomen.