Beleid voor veilige bijlagen

De bijlagen in de e-mails die u in Zoho Mail kunt verzenden/ontvangen zijn onderworpen aan het Beleid voor veilige bijlagen. Het Beleid voor veilige bijlagen heeft als doel om de gebruikers te beschermen tegen schadelijke bestanden en bijlagen. Bepaalde bijlagen met daarin uitvoerbare bestanden/programmabestanden bevatten mogelijk destructieve programma's of schadelijke functies die phishing/spamming/schadelijke activiteiten uitvoeren op het gebruikerssysteem en die zelfs de identiteit van de gebruiker kunnen misbruiken. Om dergelijke beveiligingsbedreigingen te vermijden, worden de e-mails met bepaalde bestandsbijlagen geblokkeerd in Zoho Mail.

De typen bijlagen die worden geblokkeerd door dit beleid zijn: ade, adp, bat, chm, cmd, com, cpl, exe, hta, ins, isp, jar, jse, lib, lnk, mde, msc, msp, mst, pif, scr, sct, shb, sys, vb, vbe, vbs, vxd, wsc, wsf en wsh.

De e-mails met deze bijlagen worden niet verzonden/ontvangen door Zoho Mail en worden teruggestuurd. De bovenstaande typen kunnen niet worden verzonden/ontvangen via Zoho Mail, zelfs niet als ze worden samengevoegd in een zipbestand. De gebruikers kunnen in plaats daarvan Zoho Docs of soortgelijke services gebruiken om de bestanden te uploaden en als link in een e-mail te delen.

Scannen op virussen:

Een antivirusscanner scant automatisch alle inkomende e-mails en verwerkt ze op een manier waardoor elk ongewenst e-mailbericht met schadelijke bijlagen of bestanden wordt teruggestuurd. De e-mails die een virus als bijlage blijken te hebben, worden teruggestuurd en worden niet doorgegeven aan de gebruiker, zelfs niet als de e-mail van een bekende contactpersoon is gekomen.