Meldingen

E-mailmeldingen

Diverse browsers zoals Google Chrome, Firefox, Opera, enz, ondersteunen bureaubladmeldingen van websites en webtoepassingen. Als de door u gebruikte browser meldingen ondersteunt, moet u de browser configureren zodat meldingen van de huidige pagina/toepassing die u gebruikt, zijn toegestaan. Als u dit hebt geconfigureerd en ingeschakeld, ontvangt u nieuwe e-mailmeldingen, zelfs als de browser is geminimaliseerd of niet actief is.

Wanneer u de functie configureert, moet u 'mail.zoho.com' toevoegen aan de entiteiten waarvoor het is toegestaan om bureaubladmeldingen weer te geven. Raadpleeg de Help-documentatie van uw browser voor meer informatie over het toestaan van meldingen voor specifieke websites.

Zoho Mail-bureaubladmeldingen inschakelen:

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  3. Zet meldingen op AAN met de schakelknop naast Bureaubladmeldingen.
    ​​
  4. Nu ontvangt u meldingen over uw e-mails op het bureaublad.

Als u Zoho Mail-meldingen niet hebt toegestaan in uw browserinstellingen, wordt het bericht Bureaubladmeldingen worden geblokkeerd voor deze site weergegeven in de instellingen.

Meldingsgeluid

U kunt ook audiomeldingen inschakelen voor uw e-mails door het gewenste meldingsgeluid te kiezen via instellingen. De audiomelding klinkt wanneer u zich niet op het Zoho Mail-tabblad bevindt om een indicatie te krijgen dat er een nieuwe e-mail is ontvangen.

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  3. Kies onder Meldingstoon het door u gewenste geluid.
  4. U ontvangt nu een audiomelding over uw e-mails op uw bureaublad.

Let op:

Pas als u het browservenster hebt vernieuwd, zullen de gewijzigde instellingen effectief zijn.

Streams-melding

Meldingen zijn directe waarschuwingen voor Streams-activiteiten. Wanneer iemand u of uw groep vermeldt met een @, reageert op uw status, antwoordt op uw opmerkingen of privéopmerkingen stuurt, krijgt u meldingen over de Streams-activiteit. U krijgt ook een melding wanneer er items met u of uw groepen worden gedeeld. De gedeelde items kunnen mappen, e-mails of notities zijn. Het kan ook een taak zijn die wordt toegewezen aan u of een gebeurtenis waarvoor u bent uitgenodigd.

U kunt ook worden uitgenodigd als gast om bepaalde berichten te bekijken in andere groepen waarvan u geen deel uitmaakt. Het kan ook zijn dat u vermeld wordt met een @ in afzonderlijke berichten van andere gebruikers, voor bepaalde individuele gesprekken of taken.

In de volgende gevallen krijgt u een melding.

• Iemand vermeldt u met een @ in een bericht of opmerking
  • Iemand vermeldt uw groep met een @ in een bericht of opmerking
  • Iemand vindt uw bericht of opmerking leuk
  • Iemand reageert op uw bericht of opmerking
  • Iemand deelt een e-mail met u
  • Iemand deelt een e-mail met uw groep/vermeldt u met een @
  • Iemand vermeldt u met een @ in een privébericht
  • Iemand nodigt u als gast uit voor een bepaald bericht

Meldingsvenster

In het meldingsvenster kunt u direct reageren op de melding. U kunt de melding bekijken, een opmerking plaatsen, of het bericht of de opmerking leuk vinden vanuit het meldingsvenster zelf. U kunt direct de aandacht van een gebruiker vestigen op een bepaald onderwerp en/of reageren op een meer informele, maar toch indringende manier.

U kunt dit allemaal doen zonder de context te verliezen van waar u mee bezig was.

Meldingencentrum

U kunt klikken op het pop-upvenster Meldingen om de gehele reeks meldingen en de gerelateerde activiteiten te bekijken in Meldingencentrum. Meldingencentrum biedt een eenduidig overzicht van alle meldingen in hiërarchische volgorde.

In Meldingencentrum kunt u informatie afleiden over de melding uit het pictogram en de tekst van de melding zelf. Verder kunt u elk meldingsitem selecteren om het volledige bericht of de volledige e-mail te bekijken die betrekking heeft op de melding.

In sommige gevallen, als de oorspronkelijke opmerking of het oorspronkelijke bericht is verwijderd, krijgt u een waarschuwing dat de opmerking of het bericht niet meer bestaat. Dit betekent dat de persoon die de opmerking of het bericht heeft geplaatst, het item heeft verwijderd. Als het een gedeelde entiteit is, heeft de persoon de machtigingen of de bijbehorende uitnodigingen verwijderd.