Apple Mac Mail - POP - Zoho Mail

Zoho Mail als POP-account - Apple Mail-client

Stappen voor het als POP configureren van Zoho Mail in Apple Mail-client

Zorg ervoor dat u een goede internetverbinding hebt wanneer u het account configureert.

1. Zorg er ook voor dat POP-toegang is ingeschakeld in de Zoho Mail-interface. (Meld u aan bij www.zoho.com/mail >> Instellingen >> E-mailaccounts >> POP-toegang >> POP-toegang inschakelen door op het selectievakje te klikken)
  2. Open uw Mac Mail-toepassing.
  3. Selecteer E-mail >> Accounts >> Klik op het pictogram + rechtsonder om een nieuw account toe te voegen.
  4. Sla de standaardopties over en kies Overig e-mailaccount.
  5. Geef de gewenste weergavenaam en het e-mailadres van uw account in Zoho op, alsmede uw wachtwoord.
  6. Klik op Aanmelden en geef de configuratiegegevens handmatig op.

7.  Selecteer in het volgende scherm het type account en de gegevens van de inkomende en uitgaande server, zoals hieronder vermeld:
    • Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres (gebruiker@uwdomein.com voor domeinen gehost door Zoho en gebruiker@zoho.com voor persoonlijke gebruikers).
    • Wachtwoord: wachtwoord voor Zoho-account (u hebt een toepassingsspecifiek wachtwoord nodig als tweeledige verificatie is ingeschakeld voor uw account).
    • Accounttype: POP.
    • Inkomende mailserver: pop.zoho.com voor persoonlijke gebruikers, poppro.zoho.com voor zakelijke gebruikers van wie het domein wordt gehost door Zoho Mail.
    • Uitgaande mailserver: smtp.zoho.com
    • Klik op Aanmelden.
      ​​​
  8. Apple Mail controleert de accountgegevens en wijst de gegevens van de inkomende server toe voor het account.
  9. Het account wordt gemaakt op basis van de opgegeven servergegevens. De mappen en de e-mails in het account worden gesynchroniseerd met de Mac Mail-client.

Problemen met Mac Mail-configuratie oplossen:

Verificatiefouten:

• Als er verificatiefouten optreden, controleert u de POP-status. Als de POP-status is uitgeschakeld, schakelt u POP in en probeert u het opnieuw.
  • Controleer of Verificatie op basis van twee factoren (TFA) is ingeschakeld. (accounts.zoho.com >> Verificatie op basis van twee factoren). Genereer en gebruik een toepassingsspecifiek wachtwoord voor accounts waarvoor TFA is ingeschakeld.
  • Als u deel uitmaakt van een bedrijf, kan de beheerder toegang tot uw account via POP hebben beperkt. Neem contact op met uw e-mailbeheerder voor meer informatie.

Verbindingsfouten:

• Verbindingsfouten treden vaak op wanneer de servergegevens onjuist zijn.
  • Controleer of de namen van de inkomende server en SMTP-server juist zijn.
  • Controleer of SSL is ingeschakeld voor de inkomende server en of het poortnummer 995 is.
  • Als u wilt controleren of het poortnummer juist is, gaat u naar E-mail >> Voorkeuren >> Accounts >> Geavanceerd.
  • Controleer of SSL is ingeschakeld voor de SMTP-server en of het uitgaande poortnummer juist is.
  • Om het uitgaande poortnummer en de SSL te controleren, gaat u naar E-mail >> Voorkeuren >> Accounts >> Uitgaande e-mailserver (SMTP) >> SMTP-serverlijst bewerken.
  • Zorg ervoor dat het poortnummer 465 is en dat SSL is ingeschakeld, en klik op OK.