Zoho Mail als POP-account - Apple Mail-client

Stappen voor het als POP configureren van Zoho Mail in Apple Mail-client

Zorg ervoor dat u een goede internetverbinding hebt wanneer u het account configureert.

1. Zorg er ook voor dat POP-toegang is ingeschakeld in de Zoho Mail-interface. (Meld u aan bij www.zoho.com/mail >> Settings >> Mail Accounts >> POP Access >> Schakel POP-toegang in door het selectievakje aan te vinken)
  2. Open uw Mac Mail-app.
  3. Selecteer Mail >> Accounts >> Klik op het pictogram + rechtsonder om een nieuw account toe te voegen.
  4. Sla de standaardopties over en kiesOverig e-mailaccount.
  5. Geef de gewenste weergavenaam en het e-mailadres van uw account in Zoho op, evenals uw wachtwoord.
  6. Klik op Aanmelden en geef de configuratiegegevens handmatig op.
  7. Selecteer in het volgende scherm het type account en de gegevens van de inkomende en uitgaande server, zoals hieronder vermeld:
    • User Name: uw volledige e-mailadres (gebruiker@uwdomein.com voor domeinen gehost door Zoho en gebruiker@zoho.com voor persoonlijke gebruikers)
    • Password: wachtwoord voor het Zoho-account (u hebt misschien een appspecifiek wachtwoord nodig als twee-factor-authenticatie is ingeschakeld voor uw account.)
    • Account Type: POP
    • Inkomende mailserver: pop.zoho.com voor persoonlijke gebruikers, poppro.zoho.com voor zakelijke gebruikers van wie het domein wordt gehost door Zoho Mail.
    • Uitgaande mailserver: smtp.zoho.com
    • Klik op Aanmelden.
      ​​​
  8. Apple Mail controleert de accountgegevens en wijst de gegevens van de inkomende server toe voor het account.
  9. Het account wordt aangemaakt op basis van de opgegeven servergegevens.

Problemen met Mac Mail-configuratie oplossen:

Verificatiefouten:

• Als er verificatiefouten optreden, controleert u de POP-status. Als de POP-status is uitgeschakeld, schakelt u POP in en probeert u het opnieuw.
  • Controleer of Twee-factor-authenticatie (2FA) is ingeschakeld. (accounts.zoho.com >> Two Factor Authentication). Genereer en gebruik een app-specifiek wachtwoord voor accounts waarvoor 2FA is ingeschakeld
  • Als u deel uitmaakt van een bedrijf, kan de beheerder toegang tot uw account via POP hebben beperkt. Neem contact op met uw e-mailbeheerder voor meer informatie.

Verbindingsfouten:

• Verbindingsfouten treden vaak op wanneer de servergegevens onjuist zijn.
  • Controleer of de namen van de inkomende server en SMTP-server juist zijn.
  • Controleer of SSL is ingeschakeld voor de inkomende server en of het poortnummer 995 is.
  • Ga naar Mail >> Preferences >> Accounts >> Advanced als u wilt controleren of het poortnummer correct is
  • Controleer of SSL is ingeschakeld voor de SMTP-server en of het uitgaande poortnummer juist is.
  • Ga naar Mail >> Preferences >> Accounts >> Outgoing Mail Server (SMTP) >> Edit SMTP Server list als u het uitgaande poortnummer en SSL wilt controleren.
  • Zorg ervoor dat het poortnummer 465 is en dat SSL is ingeschakeld, en klik op OK.