E-mails importeren en exporteren

In Zoho Mail kunt u e-mails importeren en exporteren (migreren naar of migreren vanuit), waarbij alle e-mails in de standaard EML-indeling worden samengevoegd in een zipbestand.

E-mails importeren

Als u uw e-mails als EML-bestanden opslaat, kunt u EML-imports gebruiken. Als de e-mails lokaal op uw systeem worden opgeslagen, kunt u ze op deze manier importeren en ze via uw Zoho Mail-account bekijken. U kunt zipbestanden met meerdere EML-bestanden maken en importeren in Zoho Mail. De maximale grootte van het zipbestand dat kan worden geïmporteerd in Zoho Mail, is 500 MB. Als u EML-bestanden hebt die groter zijn, raden wij u aan de EML's op te splitsen in meerdere zipbestanden van 500 MB of kleiner. U kunt ook een doelmap in Zoho Mail kiezen waarin deze e-mails moeten worden geïmporteerd.

Importeren met EML-bestanden:

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Navigeer naar Import/ Export Emails.
  4. Selecteer in de Account Switcher het account waarin u de e-mails wilt importeren. (Alleen als u POP-accounts hebt geconfigureerd.)
  5. Klik in het gedeelte Importeren op de knop Bestand kiezen om een bestand te kiezen dat u wilt importeren, selecteer het bestand met de e-mails dat u wilt importeren, en klik op Kiezen.
    e-mails importeren
  6. Het bestand moet een EML-bestand of een zipbestand met gezipte EML-bestanden zijn.
  7. In het menu Importopties staan twee opties.
    • Als u kiest voor de optie Importeren naar de geselecteerde map, worden alle e-mails in uw bestand naar de geselecteerde map geïmporteerd, ongeacht de e-mailstructuur in het zipbestand.
      • Als u wilt dat de exacte mapstructuur in het zipbestand onder een bepaalde map wordt gerepliceerd, schakelt u het selectievakje Retain folder structure in the zip file in. Klik op Browse, kies de hoofdmap voor de mapstructuur en klik op OK.
    • Als u Rechtstreeks naar uw account importeren kiest, wordt de mapstructuur gerepliceerd in uw mailbox.
  8. Nadat u de gewenste importoptie hebt geselecteerd, klikt u op Importeren.
    e-mails importeren
  9. Het importproces wordt gestart en de e-mails verschijnen in de gekozen map.
  10. Als het importeren van enkele e-mails niet kan worden verwerkt, ontvangt u een melding met informatie over de mislukte e-mails en de bijbehorende fouten.

Let op:

1. Als de mappen in het zipbestand al in Zoho Mail bestaan, worden de e-mails in die map gegenereerd in de bijbehorende Zoho Mail-mappen. Als dat niet het geval is, maakt Zoho Mail de mappen zoals in het zipbestand en importeert de e-mails in de zojuist gemaakte mappen.
  2. Als u uw e-mails als PST-bestanden of EML-bestanden bewaart en ze wilt importeren in Zoho Mail, volgt u deze help-pagina voor PST-migratie en deze help-pagina voor EML-migratie.

E-mails exporteren

U kunt ook de e-mails van uw Zoho Mail-account in EML-indeling exporteren om ze lokaal of als back-up op te slaan. U kunt alle e-mails in een map exporteren, of de e-mails van een specifieke periode of de laatste paar maanden tot maximaal 1 jaar terug.

Stappen voor het exporteren van e-mails vanuit Zoho Mail/andere geconfigureerde e-mailaccounts:

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Navigeer naar Importeren/exporteren
  4. Kies in het gedeelte Exporteren de map waaruit u e-mails wilt exporteren.
    1. Selecteer de duur (in maanden) in de vervolgkeuzelijst.
    2. U kunt ook het datumbereik selecteren waarvoor u e-mails wilt exporteren.
    3. U kunt ook de hele map exporteren door Export all emails in the folder te kiezen.
  5. Klik op Exporteren.
    e-mails exporteren
  6. Het exportproces begint voor de e-mails in een betreffende map op basis van de parameters die u hebt ingesteld.
  7. Na enige tijd ontvangt u een e-mail met een link om de geëxporteerde e-mails als een zipbestand te downloaden.
  8. De e-mail wordt verzonden naar hetzelfde account waaruit u de e-mails exporteert.
  9. Zorg ervoor dat u de link vanuit uw webmail opent en bent aangemeld bij uw Zoho-account.

Let op:

Als u een datumbereik of specifieke maanden voor e-mails in een map selecteert, is het handig om te controleren of er e-mails in die map staan die binnen het opgegeven datumbereik vallen. U kunt de zoekfunctie gebruiken om dit te controleren voordat u de export start.