Toegang tot externe accounts via POP

Als u meerdere accounts hebt bij andere providers, kunt u ze raadplegen in uw Zoho Mail-account door elk account in te stellen via POP in Zoho Mail. In dit geval fungeert Zoho Mail als een POP-client en haalt Zoho Mail de e-mails op die door POP-clients worden aangeboden. U kunt bepaald POP-gedrag in Zoho Mail aanpassen, maar de uitvoering van het gedrag is sterk afhankelijk van de POP-server die u hebt geconfigureerd.

POP-ophaalinstellingen:

U kunt de ophaalinstellingen configureren voor de POP-accounts. Op basis van het tijdsinterval dat u hebt ingesteld, maakt Zoho Mail elke x minuten verbinding met uw server om e-mails op te halen. Het tijdsinterval is de tijd tussen twee opeenvolgende ophaalacties van uw POP-server. Het maximale aantal e-mails is het optimale aantal e-mails dat kan worden opgehaald in een cyclus. Wanneer u het account voor de eerste keer configureert in Zoho, staan er waarschijnlijk veel e-mails op de POP-server en kan het 3 tot 5 dagen duren om de e-mails op te halen van uw server en naar Zoho over te brengen.

1. Meld u aan bij Zoho Mail
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Navigeer naar Mail Accounts
  4. Klik op het pictogram Settings boven aan de pagina Mail Accounts.
    POP-instellingen
  5. Selecteer het tijdsinterval in de vervolgkeuzelijst. De optimale waarde is '5' minuten.
  6. Geef het maximum aantal e-mails op dat kan worden opgehaald in één cyclus. Het aantal kan liggen tussen 20 en 200. De optimale waarde is 100 of 150.
  7. Klik op Save​​​​​​.

Verificatiefout voor POP-accounts:

Er kan een 'Authentication Failure' optreden wanneer uw POP-server de aanmeldgegevens niet accepteert die u hebt opgegeven in Zoho Mail. Deze fout kan optreden wanneer u uw wachtwoord bij de mailserver hebt gewijzigd of wanneer uw wachtwoord is verlopen op de server als gevolg van wachtwoordbeleid.

Verificatiefout

U moet uw wachtwoord voor de 'Incoming Server' en 'Outgoing Server' bijwerken om zonder problemen e-mails te verzenden en ontvangen.

Wachtwoord bijwerken - inkomende server

1. Meld u aan bij Zoho Mail
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Navigeer naar Mail Accounts
  4. Selecteer het POP-account waarvoor u het wachtwoord wilt bijwerken.
    Opnieuw verifiëren
  5. Geef het nieuwe wachtwoord in en klik op 'Opslaan'.

Wachtwoord bijwerken - uitgaande SMTP-server

1. Meld u aan bij Zoho Mail
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Navigeer naar E-mail verzenden als.
  4. Kies het e-mailadres waarvoor u het wachtwoord wilt bijwerken.
    Uitgaande verificatie
  5. Geef het nieuwe wachtwoord op in het gedeelte Authentication en klik op Update.

Beantwoording instellen:

U kunt het antwoordadres instellen voor de POP-accounts op de instellingenpagina van e-mailaccounts. U kunt een ander e-mailadres instellen als antwoordadres voor de e-mails die worden verzonden vanaf het POP-account. Het antwoordadres moet worden geverifieerd om het te kunnen gebruiken voor het verzenden van e-mails.

1. Meld u aan bij Zoho Mail
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Navigeer naar Mail Accounts
  4. Kies het POP-account waarvoor u de optie 'Reply To' wilt instellen.
  5. Geef in het tekstvak 'Set Reply To' het e-mailadres op waarnaar u wilt dat de ontvangers antwoorden.
    Antwoordadres
  6. Klik op Save.
  7. Er wordt een verificatiebericht verzonden naar het e-mailadres dat u hebt toegevoegd in de optie Beantwoorden aan. Het antwoordadres wordt ingeschakeld na verificatie.

Accountnaam:

U kunt de optie Accountnaam instellen in het gedeelte E-mailaccounts om te kiezen hoe het account moet worden weergegeven in het linkerdeelvenster.

1. Meld u aan bij Zoho Mail
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Navigeer naar Mail Accounts
  4. Kies het POP-account waarvoor u de 'Account Name' wilt instellen.
    Accountnaam
  5. Geef bij Display Name de naam op waaronder u het account wilt weergeven in het linkerdeelvenster. (Bijvoorbeeld: Mijn werk, Privé, enzovoort)
  6. Klik op Opslaan.

Accountreeks

Als u meerdere e-mailaccounts hebt, kunt u de reeks of de volgorde instellen waarin u wilt dat de POP-accounts worden gecontroleerd op e-mails. Standaard worden de POP-accounts ingesteld in de volgorde waarin ze zijn toegevoegd. Dezelfde volgorde wordt standaard weergegeven op de POP-accountpagina. Om de volgorde van de POP-accounts te wijzigen, kunt u de accounts met drag-and-drop in de vereiste volgorde plaatsen, of de accounts nummeren om de gewenste reeks aan te geven.

Verwerkingsvolgorde POP

Standaardmailaccount

Als u in aanvulling op uw Zoho-account meerdere POP-accounts hebt geconfigureerd, kunt u het standaardaccount van uw voorkeur kiezen. Het account dat u als standaardaccount kiest, wordt het account dat als eerste wordt weergegeven wanneer u zich bij Zoho Mail aanmeldt. U kunt een account als standaardaccount kiezen door te klikken op het keuzerondje 'Standaard' voor het account.

Instellen als standaardaccount

POP-instellingen voor enkele webmailproviders:

De POP-instellingen voor enkele webmailproviders staan hieronder vermeld. Wanneer uw e-mailaccountgegevens hier niet zijn vermeld, moet u contact opnemen met uw e-mailbeheerder en naar servergegevens vragen.

POP-configuratiegegevens van populaire providers
POP-instellingenGmailHotmailAOLOutlook
(persoonlijke - @outlook.com)
Office 365
(zakelijke Outlook-gebruikers - @domein.com)

Naam van inkomende POP-server

pop.gmail.compop3.live.compop.aol.compop-mail.outlook.comoutlook.office365.com

Nummer van inkomende poort

995995995995995

Inkomend - beveiligde verbinding (SSL)

JaJaJaJaJa

Naam van uitgaande mailserver

smtp.gmail.comsmtp.live.comsmtp.aol.comsmtp-mail.outlook.comsmtp.office365.com

Poort voor uitgaand

465/587587465587587

SMTP-verbinding: SSL/TLS/Plain

SSL/TLSTLSSSLTLSTLS
Voor uitgaande mailserver
is verificatie vereist
JaJaJaJa

Ja

Indeling van gebruikersnaam

gebruikersnaam@gmail.com

(of)

recent: gebruikersnaam@gmail.com

gebruikersnaam@hotmail.comgebruikersnaamgebruikersnaam@outlook.comUw Office 365-e-mailadres

Voor gebruikers van Yahoo verschillen de POP-servernamen voor diverse domeinen. Controleer daarom uw instellingenpagina en Yahoo! Help voor meer POP-server- en poortinstructies. Als u het niet kunt vinden, neem dan contact op met Yahoo!-support voor e-mailservergegevens.