Zoho Mail als IMAP-account - Apple Mail-client

Stappen voor het configureren van Zoho Mail in Apple Mail-client

Zorg ervoor dat u een goede internetverbinding hebt wanneer u het account configureert.

1. Zorg ervoor dat IMAP-toegang is ingeschakeld in de Zoho Mail-interface. (Meld u aan bij www.zoho.com/mail >> Instellingen >> E-mailaccounts >> IMAP-toegang >> Schakel IMAP-toegang in door op het selectievakje te klikken)
  2. Open uw Mac Mail-app.
  3. Selecteer E-mail >> Accounts >> Klik op het +-pictogram rechtsonder om een nieuw account toe te voegen.
  4. Sla de standaardopties over en kiesOverig e-mailaccount.
    Zoho Mail instellen op Mac
  5. Geef de gewenste weergavenaam en het e-mailadres van uw account in Zoho op, evenals uw wachtwoord.
  6. Klik op Aanmelden en geef de configuratiegegevens handmatig op.
    Zoho Mail-account in Mac toevoegen
  7. Selecteer in het volgende scherm het type account en de gegevens van de inkomende en uitgaande server, zoals hieronder vermeld:
    • User Name: Uw volledige e-mailadres (gebruiker@uwdomein.com voor domeinen gehost door Zoho en gebruiker@zoho.com voor persoonlijke gebruikers)
    • Password: Wachtwoord voor Zoho-account (u hebt een App-specifiek wachtwoord nodig als verificatie op basis van twee factoren is ingeschakeld voor uw account.)
    • Account Type: IMAP
    • Inkomende mailserver: pop.zoho.com voor persoonlijke gebruikers, poppro.zoho.com voor zakelijke gebruikers van wie het domein wordt gehost bij Zoho Mail.
    • Uitgaande mailserver: smtp.zoho.com
    • Klik op Aanmelden.
      IMAP van Zoho Mail in Mac configureren
  8. Apple Mail controleert de accountgegevens en wijst de gegevens van de inkomende server toe voor het account.
  9. Het account wordt aangemaakt op basis van de opgegeven servergegevens. De mappen en de e-mails in het account worden gesynchroniseerd met de Mac Mail-client.

Problemen met Mac Mail-configuratie oplossen

Verificatiefouten:

• Als er verificatiefouten optreden, controleert u de IMAP-status. Als de IMAP-status is uitgeschakeld, schakelt u IMAP in en probeert u het opnieuw.
  • Controleer of Twee-factor-authenticatie (2FA) is ingeschakeld. (accounts.zoho.com >> Twee-factor-authenticatie). Genereer en gebruik een app-specifiek wachtwoord voor accounts waarvoor 2FA is ingeschakeld
  • Als u deel uitmaakt van een bedrijf, kan de beheerder toegang tot uw account via IMAP hebben beperkt. Neem contact op met uw e-mailbeheerder voor meer informatie.

Verbindingsfouten:

• Verbindingsfouten treden vaak op wanneer de servergegevens onjuist zijn.
  • Controleer of de namen van de inkomende server en SMTP-server juist zijn.
  • Controleer of SSL is ingeschakeld voor de inkomende server en of het poortnummer 993 is.
  • Ga naar E-mail >> om te controleren of het poortnummer correct is Voorkeuren >> Accounts >> Geavanceerd
    Problemen met Zoho Mail in de MacMail-client oplossen
  • Controleer of SSL is ingeschakeld voor de SMTP-server en of het uitgaande poortnummer juist is.
  • Als u het nummer van de uitgaande poort en SSL wilt controleren, gaat u naar E-mail >> Voorkeuren >> Accounts >> Uitgaande Mail-server (SMTP) >> Bewerken SMTP-serverlijst.
    SMTP-instellingen voor MacMail
  • Zorg ervoor dat het poortnummer 465 is en dat SSL is ingeschakeld, en klik op OK.
    Poortnummer voor configuratie​​