Zoho Mail op Android configureren - IMAP

Zoho Mail als een IMAP-account configureren op een Android-apparaat

Zoho Mail als een IMAP-account configureren op Android

U kunt uw Zoho Mail-account op uw Android-apparaat als IMAP configureren. Eerst moet u ervoor zorgen dat u IMAP-toegang tot uw account hebt ingeschakeld door in te loggen bij Zoho.

1. Om te beginnen moet u IMAP-toegang in uw Zoho Mail-account inschakelen.
  2. Meld u aan bij Zoho Mail en schakel IMAP in op de pagina met Zoho Mail-instellingen.
  3. Open de Mail-applicatie op uw Android-apparaat.
  4. In bepaalde versies van Android moet u naar Apps >> Mail gaan. Raadpleeg de help van uw specifieke Android-versie om de Mail-app te vinden.
  5. Selecteer Account toevoegen in de Mail-app op uw apparaat.
  6. Voer het volledige e-mailadres en wachtwoord van uw Zoho Mail-account in en selecteer de optie Handmatige configuratie
  7. Selecteer IMAP-account in de opties op het scherm.
  8. Voer de volgende gegevens voor de inkomende server in:
    1. Voer het volledige Zoho Mail-adres (gebruikersnaam@uwdomein.com voor gebruikers van wie het domein wordt gehost door Zoho, en gebruikersnaam@zoho.com voor @zoho.com-gebruikers) in de velden E-mailadres en Gebruikersnaam in.
    2. Geef uw wachtwoord in het veld Wachtwoord op.
    3. Voer in het veld IMAP-serverimappro.zoho.com in.
    4. Selecteer het type beveiligingSSL.
    5. Voer het poortnummer993​in.
  9. Voer de volgende gegevens in bij de configuratie van de uitgaande server:
    1. Voer in het veld SMTP-serversmtp.zoho.com in
    2. Selecteer het type beveiligingSSL.
    3. Voer het poortnummer465 in.
    4. Voer het volledige Zoho Mail-adres (gebruikersnaam@uwdomein.com voor gebruikers van wie het domein wordt gehost door Zoho, en gebruikersnaam@zoho.com voor @zoho.com-gebruikers) in het veld Gebruikersnaam in.
    5. Geef uw wachtwoord in het veld Wachtwoord op.
  10. Klik nu op Aanmelden.
  11. Als het goed is, wordt u naar het scherm Mails geleid.
  12. U hebt nu Zoho Mail op Android geconfigureerd.

Let op:

De schermen kunnen variëren op basis van uw Android-apparaat en de e-mailapp die u in Android gebruikt. Maar met de exacte poort- en serverinstellingen wordt het account probleemloos gesynchroniseerd.