Wachtwoord opnieuw instellen

Wachtwoord opnieuw instellen - Gebruikers

De gebruikers van het bedrijf kunnen hun wachtwoord zelf opnieuw instellen. Hiervoor moet de gebruiker wel diens huidige wachtwoord weten. Als u uw wachtwoord niet weet of bent vergeten, kunt u met deze instructies weer toegang krijgen tot uw account.

1. Meld u aan op accounts.zoho.com.
  2. Ga naar het gedeelte Beveiliging.
  3. Voer uw huidige wachtwoord in.
  4. Voer het nieuwe wachtwoord in. Stel een sterk wachtwoord in.
  5. Selecteer de andere gerelateerde opties op dezelfde pagina.
  6. Klik op Opslaan.

Het wachtwoord van uw Zoho-account wordt bijgewerkt.

Wachtwoord vergeten: Gebruikersaccount

Als gebruikers van een bedrijf hun wachtwoord vergeten, kunnen ze de beheerder vragen om hun wachtwoord opnieuw in te stellen. Een wachtwoord opnieuw instellen door de beheerder:

1. Meld u aan bij de Zoho Mail Admin-console en navigeer naar Users in het linkerdeelvenster.
  2. Zoek en navigeer naar de gebruiker wiens wachtwoord u wilt wijzigen of bijwerken.
  3. Ga op de gebruikerspagina naar Security en vervolgens naar Change Password in het linkermenu.
  4. Voer het wachtwoord in dat u voor de gebruiker wilt instellen en bevestig het.
  5. U kunt de optie Force user to change password on next login inschakelen als u niet wilt dat de gebruiker het wachtwoord dat u hebt opgegeven, blijft gebruiken.
  6. U kunt de optie Sign out of all devices inschakelen om er zeker van te zijn dat het account veilig is.
  7. Als u klaar bent, klikt u op Change.

U hebt het wachtwoord van de gebruiker gewijzigd. Nadat u het wachtwoord hebt bijgewerkt, kunt u het wachtwoord aan de betreffende gebruiker geven zodat deze zich kan aanmelden bij diens account.

Wachtwoord vergeten: Beheerdersaccount

Als een beheerder het wachtwoord voor zijn account is vergeten, kan hij een andere beheerder vragen het wachtwoord opnieuw in te stellen. Uit veiligheidsoverwegingen is het verstandig als beheerders andere externe e-mailadressen aan hun accounts hebben gekoppeld voor noodgevallen. In dergelijke gevallen kunnen ze instellen dat de link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord naar hun secundaire e-mailadres wordt gestuurd.

Een vergeten wachtwoord opnieuw instellen:

1. Ga naar de aanmeldpagina van Zoho Mail.
  2. Klik op de knop Wachtwoord vergeten.
  3. Voer het geregistreerde e-mailadres of mobiele telefoonnummer en de captcha in.
  4. Mogelijk moet u ook het laatste wachtwoord invoeren dat u zich herinnert. Als u zich geen eerdere wachtwoorden meer herinnert, kunt u er ook voor kiezen om een OTP (eenmalig wachtwoord) te ontvangen op uw mobiele nummer of e-mailadres.
  5. Als u het e-mailadres hebt opgegeven, controleert u uw tweede e-mailadres en volgt u de instructies in de e-mail.
  6. Als u uw mobiele telefoonnummer hebt ingevoerd, wacht u op de verificatiecode en voert u deze in.
  7. Als u klaar bent, kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen.

Wachtwoord vergeten: Hoofdbeheerdersaccount

Als de hoofdbeheerder van een bedrijf het wachtwoord is vergeten, kan het alleen opnieuw worden ingesteld door een link voor het secundaire e-mailadres of een verificatiecode voor het mobiele telefoonnummer aan te vragen. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen beheerders het wachtwoord van een hoofdbeheerder niet opnieuw instellen.

1. Ga naar de aanmeldpagina van Zoho Mail.
  2. Klik op de knop Forgot Password en volg dezelfde procedure als hierboven.

Let op:

als u een persoonlijk account gebruikt en het account gedurende 180 dagen niet hebt geopend, wordt uw account als inactief gemarkeerd en worden de gegevens verwijderd nadat er meerdere waarschuwingen naar het secundaire e-mailadres zijn gestuurd. Raadpleeg deze pagina over inactieve accounts voor meer informatie. Als u uw gegevens wilt behouden maar uw wachtwoord bent vergeten, volgt u dezelfde stappen als hierboven.