Wachtwoord opnieuw instellen in Zoho Mail

Wachtwoord opnieuw instellen - Beheerder

De beheerder kan het wachtwoord van gebruikers opnieuw instellen wanneer de gebruiker het wachtwoord voor het account is vergeten.

1. Meld u aan op mailadmin.zoho.com.
  2. Ga naar het gedeelte Gebruikersgegevens.
  3. Selecteer de gebruiker voor wie u het wachtwoord opnieuw moet instellen.
  4. Selecteer de optie Wachtwoord wijzigen.
  5. Voer het nieuwe wachtwoord in voor de gebruiker.
  6. U kunt de optie Gebruiker dwingen om wachtwoord tijdens de volgende aanmelding te wijzigen als u wilt dat de gebruiker zijn wachtwoord wijzigt nadat die zich heeft aangemeld met het wachtwoord dat u hebt ingevoerd.
  7. Geef het beheerderswachtwoord op en selecteer OK.

De gebruiker kan zich nu aanmelden met het wachtwoord dat is ingesteld.

Wachtwoord opnieuw instellen - Gebruikers

De organisatiegebruikers kunnen hun wachtwoord opnieuw instellen aan de hand van de volgende stappen.

1. Meld u aan op accounts.zoho.com.
  2. Ga naar het gedeelte Beveiliging.
  3. Voer uw huidige wachtwoord in.
  4. Voer het nieuwe wachtwoord in.
  5. Selecteer de andere gerelateerde opties op dezelfde pagina.
  6. Klik op Opslaan.

Het wachtwoord van uw Zoho Mail-account wordt bijgewerkt.

Wachtwoord vergeten - Beheerder

Als een beheerder het wachtwoord voor zijn account is vergeten, kan hij een andere beheerder vragen het wachtwoord opnieuw in te stellen. Uit veiligheidsoverwegingen is het verstandig als beheerders andere externe e-mailadressen aan hun accounts hebben gekoppeld voor noodgevallen. In dergelijke gevallen kunnen ze instellen dat de link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord naar hun secundaire e-mailadres wordt gestuurd.

Een vergeten wachtwoord opnieuw instellen:

1. Ga naar de inlogpagina van Zoho Mail.
  2. Klik op de knop Wachtwoord vergeten.
  3. Voer het geregistreerde e-mailadres of mobiele telefoonnummer en de captcha in.
  4. Klik op Aanvragen.
  5. Als u het e-mailadres hebt opgegeven, controleert u uw tweede e-mailadres en volgt u de instructies in de e-mail.
  6. Als u uw mobiele telefoonnummer hebt ingevoerd, controleert u de verificatiecode en voert u deze in.
  7. U kunt nu uw wachtwoord opnieuw instellen.

Als andere leden van de organisatie hun wachtwoord zijn vergeten, kunnen ze vragen of het wachtwoord opnieuw kan worden ingesteld. Dit moet door de beheerder worden uitgevoerd.

Wachtwoord vergeten - Hoofdbeheerder

Als de hoofdbeheerder van een organisatie het wachtwoord is vergeten, kan hij verzoeken dat de link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord wordt verstuurd naar het secundaire e-mailadres of dat een verificatiecode naar zijn mobiele telefoonnummer wordt gestuurd. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen beheerders het wachtwoord van een hoofdbeheerder niet opnieuw instellen.

Selecteer de optie Wachtwoord vergeten op de inlogpagina van Zoho Mail en volg de bovenstaande procedure.