Configuratiescherm van Zoho Mail - Help

Name.com DNS - CNAME toevoegen voor verificatie

Als het DNS van uw domein wordt gehost met Name.com, volgt u de onderstaande instructies om de CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Aanmelden bij uw domeinbeheer van Name.com.
  2. Klik op Domain Management en selecteer het domein dat u hebt toegevoegd in Zoho Mail.
  3. Selecteer het domein dat u in Zoho hebt toegevoegd voor verificatie.
  4. Selecteer CNAME in de vervolgkeuzelijst Record Type.
  5. Geef in het veld Record Host de zb******-code op die is gegenereerd in Zoho.
  6. Geef zmverify.zoho.com op in het veld Record answer.
  7. Stel de TTL in op 300 en selecteer Add Record om de CNAME toe te voegen.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen op de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na een uur of twee aan bij het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen: Name.com DNS

U moet de MX-vermeldingen voor uw domein toevoegen om ze naar Zoho te laten wijzen, zodat u e-mails kunt ontvangen in Zoho Mail. Volg de onderstaande stappen als uw DNS-records worden gehost door Name.com.

1. Aanmelden bij uw domeinbeheer van Name.com.
  2. Klik op Domain Management en selecteer het domein dat u hebt toegevoegd in Zoho Mail.
  3. Selecteer het domein dat u in Zoho hebt toegevoegd om MX-records toe te voegen.
  4. Selecteer MX in de vervolgkeuzelijst Record Type.
  5. Laat het veld Record Host leeg. Voeg niets toe.
  6. Geef in het veld Record answer mx.zoho.com op en stel de prioriteit in op 10.
  7. Klik op Add Record om de andere record toe te voegen.
  8. Laat het veld Record Host leeg.
  9. Geef in het veld Record answer mx2.zoho.com op en stel de prioriteit in op 20.

De hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

Let op:

Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-vermeldingen.

Zorg ervoor dat u de andere records hebt verwijderd om zonder fouten e-mails in Zoho te ontvangen.  Er moeten alleen MX-records met betrekking tot Zoho Mail aan het domein zijn gekoppeld. U kunt de MX-records controleren met behulp van de externe tool www.mxtoolbox.com. U dient dan uw domeinnaam in te voeren.