DNS-recordconfiguratie voor Name.com

Zoho Mail biedt meerdere opties om te verifiëren dat u de eigenaar van uw domein bent en om e-mailbezorging te configureren in Name.com.

Name.com DNS - TXT-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS van uw domein wordt gehost met Name.com, volgt u de onderstaande instructies om de TXT-record toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Meld u aan bij uw domeinbeheer van Name.com.
  2. Ga naar My Domains in het bovenste menu.
  3. Klik op het domein dat u in Zoho hebt toegevoegd voor verificatie en klik op Manage DNS Records.
  4. Selecteer TXT in de vervolgkeuzelijst Type.
  5. Voer de gegevens voor uw TXT-record in.
    • Voer in het veld Host @​in.
    • Voer in het veld TXT Value de TXT-waarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail-beheerconsole
    • Voer in het TTL-veld de tekst 3600 seconden in
  6. Klik op de knop Add Record.
  7. Ga terug naar de pagina mailadmin.zoho.com en klik op Verify by TXT.
  8. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Name.com DNS - CNAME-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS van uw domein wordt gehost met Name.com, volgt u de onderstaande instructies om de CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Aanmelden bij uw domeinbeheer van Name.com.
  2. Ga naar My Domains in het bovenste menu.
  3. Klik op het domein dat u in Zoho hebt toegevoegd voor verificatie en klik op Manage DNS Records.
  4. Selecteer CNAME in de vervolgkeuzelijst Type.
  5. Geef de Host op als de code die is gegenereerd op uw Zoho-domeinverificatiepagina (bijvoorbeeld zb12345678).
  6. Geef de waarde uit het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho Mail-beheerconsole op in het veld Answer.
  7. Stel TTL in op 300 en klik op Add Record.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na een uur of twee aan bij het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen: Name.com DNS

U moet de MX-vermeldingen voor uw domein toevoegen om ze naar Zoho te laten wijzen, zodat u e-mails kunt ontvangen in Zoho Mail. Volg de onderstaande stappen als uw DNS-records worden gehost door Name.com.

1. Aanmelden bij uw domeinbeheer van Name.com.
  2. Ga naar My Domains in het bovenste menu.
  3. Klik op het domein dat u in Zoho hebt toegevoegd voor verificatie en klik op Manage DNS Records.
  4. Selecteer MX in de vervolgkeuzelijst Type.
  5. Laat het veld Host leeg. Voeg niets toe.
  6. Geef in het veld Answer mx.zoho.com op en stel Prio:(Priority) in op 10.
  7. Klik op Add Record om de volgende MX-record toe te voegen.
  8. Laat het veld Record Host leeg, geef Answer op voor mx2.zoho.com en stel Prio:(Priority) in op 20.
  9. Klik nogmaals op Add Record om de volgende MX-record toe te voegen.
  10. Laat het veld Record Host leeg, geef Answer op voor mx3.zoho.com en stel Prio:(Priority) in op 50.

U hebt de MX-records toegevoegd. Het kan 6 tot 24 uur duren voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Na een uur of twee ontvangt u e-mails op uw Zoho-account.

Let op:

• De hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.
  • Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-vermeldingen.

Zorg ervoor dat u de andere records hebt verwijderd om zonder fouten e-mails in Zoho te ontvangen. Er moeten alleen MX-records met betrekking tot Zoho Mail aan het domein zijn gekoppeld. U kunt de MX-records controleren in de MX Lookup-tool voor DNS van Zoho door uw domeinnaam in te voeren.